Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:12

Re: Zakon o bezbednosti saobraćaja (ZOBS)

Post od Woodoo »

Grujicu, ne izrazim se uvek do kraja ali ispod linka koji sam postavio sam napisao da za mene jedan zivot vredi toliko. Nikada ne mogu da tvrdim da su te kazne tolike samo radi punjenja budzeta ako se rezultat vidi. Moje je misljenje (a napisao sam da svakodnevno koristim auto put sa novobeogradske strane) da automobila u zaustavnoj nema, tj veoma retko ih vidim. Zato kazem opet, cak i da je to najvazniji razlog, a nije, za mene spaseni zivot vredi placenih kazni. Rezultati ne mogu odmah da se vide. Policije nema dovoljno, i ja pizdim kad ih nema u trenutku kad je neko bahat u saobracaju i ugrozava druge. Zato mislim da cak i to kaznjavanje koje na prvi pogled deluje da je tu za uzimanje para (kamere, "izletanje" pesaka na pesacki u Zemunu ili kod opstine NBGD) utice na svest vozaca da negde gde sigurno nema policije ipak pripaze na svoje postupke za volanom. Represija u naprednijim zemljama je veca nego ovde.

I jos nesto u vezi para od kazni. Znam da za kamere za merenje brzine grad uzima 35%, policija je uzimala 25%, a ostatak je isao u budzet. Odlukom Dinkica 25% koje je islo policiji je preusmereno u budzet. Grad je odlucivao gde ce se postaviti kamere, policija se bunila jer su one usporavale saobracaj pa je iz tog razloga dugo tolerancija bila mislim 80 km/h, verovatno dok im nisu zatrebale nove finansije.

Za kraj, ja sam Dragisa Simic licno. :D
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Panta napisao:
paja napisao:
Panta napisao: Da smo načisto, ne vozim zaustavnom trakom, nisu me nikad kaznili zbog vožnje zaustavnom trakom
Samo za to još nisu. :loool:

:doubleup: Jbg, moram da stavim ovaj smajli kada nema onog sa podignutim drugim prstima....

:kezo: :pivo:
:D :pivo:
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:

Post od Woodoo »

Grujic napisao:Kazne i za prekršaje koji "mogu svakom da se dese" će biti još gore, i to če naravno biti ok na forumu, al kad se desi nama onda neće :)
Jao, pa znao sam da su te negde na'vatali, a neces da priznas. :)
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Jok, ja sam svojih 5000din za zabranjeno skretanje pošteno platio, sem toga mi je dosije čist :mrgreen:

@Vladapetr
Nije, okačio sam ti link, ima više od godinu dana kako je to izmenjeno i od tad se kažnjava
Evo još jedan link http://www.pravapomoc.rs/question/saobracajni-prekraj/
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

A kolika je kazna za voznju zaustavnom trakom po npr. BG obilaznici,tamo na onim delovima gde nije autoput!? :)

Posto vidim da svaki peti auto vozi po zaustavnoj,a svaki treci "malo gazi" po zaustavnoj! :zbunjen:
Panta
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 11:39
Garaža: Superb 3 karavan

Post od Panta »

Pa trebala bi da bude kazna ista. Sa jednom razlikom u razlogu korišćenja iste. Na obilaznici zaustavnom voze oni koji su sporiji, a kroz BG oni koji su "brži".
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Re: Prekršaj: vožnja zaustavno trakom - diskusija

Post od pedja »

Malopre, idem ka Gazeli i u retrovizoru gledam gde je kolega.
Tacno pre iskljucenja desno, lik sa (KG ili KS) Kangoo-om (koji nije mogao u levu traku, jer je ovaj vozio kao i ja oko 80kmh, prelazi desno u zaustavnu, prolazi pored mene i ispred me sece i ide skroz u levu. Da sam malo ranije krenuo u desno, pretpostavljajuci da u zaustavnoj nema nikoga, samo bi unistili dva automobila i verovatno bi nesrecnik bio peglan na sred autoputa, ako ga kolega pre toga ne bi zgazio, dva ili tri puta :kezo:

Dakle, kazna treba da postoji, samo je pitanje u srazmeri iste sa ostalim prekrsajima.
Panta
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 11:39
Garaža: Superb 3 karavan

Re: Prekršaj: vožnja zaustavnom trakom - diskusija

Post od Panta »

Naravno da kazna treba da postoji :doubleup: . To, čini mi se, niko i ne spori u ovoj diskusiji :zbunjen:
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Mislio sam da treba da postoji i da bude drasticna, ali da se ljudi upoznaju sa njom, te da ostale kazne budu priporcionalne tezini prekrsaja. Jos bolje, da se sve kazne i sprovedu u delo...

TT
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Evo sad na kasi u maxiju kuka čovek, napisali mu za zaustavnu, a vozio dete kod doktora, imalo mu temperaturu 40. Rekoh mu da ima zakonskog osnova da se izvuče na to, mada iskreno sumnjam al nek proba uz advokata...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Teško će to proći. Moglo bi da se podvede pod krajnju nuždu, al naši sudovi to teško prihvataju, ako ni zbog čeg drugog ono jer ih mrzi da obrazlože takvu presudu. Lakše je da u prethodnoj promene broj predmeta, ime i rezime i lokaciju.

Inače danas idem od Bubanj Potoka ka BG i gledam kamion s prikolicom kako od petlje Lasta mrtav ladan vozi zaustavnom do Plavog mosta 100 km/h. Malo je falilo da se autobus koji je hteo da skrene sa ap-a kod Plavog mosta zakuca u njega.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Meni je ovo u sećanju
Nadležna organizaciona jedinica Ministarstva može odustati od podnošenja zahteva za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom organu - ako je prekršaj učinjen zbog toga što je učesnik u saobraćaju čineći radnju prekršaja postupao u cilju zaštite bezbednosti,odnosno zaštite i spasavanja života, zdravlja ili imovine."
Al sad gledam, ovo deluje kao da MUP ima pravo da ne pokrene prekršajni postupak, a ne sud da odbaci, što se u praksi za obične ljude dešava nikad...
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Upravo tako.
Korisnikov avatar
Woodoo
Reactions:

Post od Woodoo »

Grujic napisao:Evo sad na kasi u maxiju kuka čovek, napisali mu za zaustavnu, a vozio dete kod doktora, imalo mu temperaturu 40.
Nije mi jasno kakve veze ima zaustavna sa temperaturom 40 kad je zbog godisnjih u gradu manja guzva pa samim tim i opterecenje auto puta. Da moje dete ima 40 ne bih se zaustavljao do doktora.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Negde sam citao jedan slican slucaj. Majci je pozlilo i sin je stavio u neregistrovana kola da je odveze u bolnicu. Na putu do bolnice, zaustavi ga pandur jer je video stare tablice, ovaj mu objasni kakva je situacija, pandur vidi majku kako se muci i vrati mu dokumenta i pusti ga. Kad ono, posle par meseci mu stigne poziv kod sudije za ovaj prekrsaj. On ode kod sudije, objasni joj kakva je situacija, donese neke papire iz bolnice gde su mu napisali da je majci bila potrebna hitna medicinska pomoc, i sudija to odbije i ovaj popije kaznu. Sta reci... :thumbdown:
Odgovori