Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Uroš S. »

Pretpostavljam da to kolokvijalno kažeš "hemija". Jer ništa od toga što koristiš nije hemija, ni u širem smislu.

Sent from my Skate using Tapatalk 2
Wolfy
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 15:15
Garaža: BMW 535d

Post od Wolfy »

@ Aca Hvala,icicu ovih dana,pa javljam rezultate :thumbup:
Zbog cega tacno uzimas azot reaktore?Po meni ne bas preko potrebna stvar.(pitam iz kurioziteta i zelji da saznam vise,nikako ne sarkasticno)
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Urose, narodni izraz, nista vise... Znam drugove koji uzimaju steroide i rezultati su sjajni ali to i golim okom vidis da je dopingovano a kontrolu ne prolazis ni u ludilu :)

Naravno odnosi se na drugove koji idu samo u teretanu, ne takmice se nigde. Od kajakasa ne znam nekoga da se dopinguje a i od ostalih sportista generalno.

Wolfy, ne znam, jednostavno se bolje osecam... S obzirom da imam dva tri treninga dnevno, njih pijem pred najtezi a za ostale uzmem samo kofein (zaboravio da ga napisem malo pre, coffeine 200mg).

Bez icega da idem na trening se retko desi, obicno kada je neki bas lagan a i tad se pokajem jer nisam "impulsivan" kao s kofeinom u sebi :)
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

Da,dobro,ti imas mnogo naprornije treninge od "nas",bas sam citao da su za rekreativce NO reaktori,manje-vise bespotrebni.Mada i ja sam planirao da ih uzmem :D Ali,po meni i za mene sasvim dovoljno je whey isolat(ALLWhey ili ProStar) blend(Isobolic),BCAA,Kreatin,Maltodextrin i PowerShock(Mada njega ne uzimam kada sam na "masi",on mi sluzi samo za periode definicije)...

@Aca,a koliko ti je trajalo dugo to testiranje?
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

@Aca
Ma nisam ni mislio da nesto "krijes" i naravno da ishrana mora da bude dopunjena svim i svacim - pa medju najboljima si na svetu u svojoj discplini, sta dalje ima da se prica... :klanjamse:

Zato sam i radoznao da vidim bar deo arsenala vrhunskih sportista - respect sto si podelio sa nama! ;)

Koliko vodis racuna o ishrani?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Post od Scuderia »

Wolfy jel trcis kad si na masi? Ja sam kontao da ubacim 3x nedeljno po 20min 80% jer nemam kondicije, zadisem se i na obicnom treningu sa tezinom. Mislim da to nece uticati na dobijanje mase, ali zanima me ako jos neko tako radi.
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

Pa,iskreno, slabo... Kad sam na masi,onda gledam da idem u teretanu 3-4 puta nedeljno.Eventualno ako uleti neki basket.Mislim da sagorevanjem dodatnih kalorija samo usporavas proces dobijanja misica,a posto vidim da si upucen u ovu tematiku,onda ti je jasno da cist misic je gotovo i nemoguce dobiti.Tj. da za neka 2-3kg misica ti treba da nabacis jos jedno 10ak kg vode(vecina od tih 10kg) i masti.Tako da iskreno,ja se ne bih time opterecivao,cepas masu nekih 6-7 meseci,trudis se da na mesecnom nivou nabacujes 2-3kg i onda lepo na "defku".gde ces izbaciti 8 kg vec u prvih 4-6 nedelja :D

Doduse ja kardio slabo praktikujem i na definiciji...Tek tamo u poodmakloj,tj. kada vise ishranom ne mozes da skidas :D
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

iskreno morate imati svaki dan barem 30-40 minuta kardio treninga. dobro je za kardio vaskularni sistem. ako vec zelite da dobijate na misicima unesite vise kalorija i onda necete imati problema.
Slika
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Wolfy, da dobijes ovaj papir treba 5 minuta, stanes na neku hightech vagu, uhvatis jos neke dodatke koi pustaju struju kroz telo (ne osetis nista ali oni dobiju informaciju od cega je telo sastavljeno) i to je to. Treba da se skines u gace, test traje 15-20 sekundi i obuces, to je sve :)

Delija, hvala! :D

Na ishranu pazim nekih 80% od maksimalno moguce. Kad imam izbor obicno odaberem zdravije pre nego ukusnije, cokoladu i bilo kakve grickalice ne jedem nikada, gusti sok nikada, kolu ponekad (obicno uz picu, to je nekad kad odlucim da zrtvujem jedan obrok i zbog toga dajem sebi 80% od maksimalnog jer je taj obrok redak ali i los).

Mada i uz picu gledam da se najedem sa sto vise povrca jer je ne jedem u gradu vec kuci.

Inace sam naucio neke osnove o hrani i mnogo mi je lakse od tada da pazim.

Primer:

Gledao sam snimak kako izgleda crevo i zeludac, (tako nesto) iznutra i ima neke male ispupcine, kao trava na livadi, tako nesto. Onda hrana kad udje unutra ona onako dzinovski izgleda i ona padne na te male travke tj ispupcine i one isisavau iz nje sve sto je telu potrebno. A onda je u jednom momentu na njih palo dzinovsko parce cipsa i zapusilo ih svojom masti i one n isu mogle nista korisno da usisaju a tebalo im je puno vremena da se oslobode te masti.

Znam da debilno izgleda ali svaki put kad neko jede junk food setim se toga i zamislim kako parce cipsa zapusi korisne delove organizma i odmah mi bude muka :D
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Scuderia napisao:Wolfy jel trcis kad si na masi? Ja sam kontao da ubacim 3x nedeljno po 20min 80% jer nemam kondicije, zadisem se i na obicnom treningu sa tezinom. Mislim da to nece uticati na dobijanje mase, ali zanima me ako jos neko tako radi.
NEmoj trcati,radi kardio barem 45min slabijim tempom,koliko mozes da izdrzis,20 minuta nema poente nikakve.
Uvek radi cardio,bila masa ili definicija.
Bez toga samo dobijas masti,nista drugo.
Mnogi se loze da se tako smanjuje dobijanje mase,samo zato sto se naloze kada im ruka poraste za 10cm,a od toga 3cm sala...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

20 min nema poente sa strane skidanja masnih naslaga, ali meni treba kondicija. Za defku 60% sat vremena, to je ok, ali sad trenutno necu da radim definiciju.
Wolfy
Reactions:

Post od Wolfy »

Lagan kardio od 45-60 min nikada ne skodi,samo ga ne praktikujem.A,uz pravilnu ishranu,nema sanse da ces dobiti mnogo masti...Vode da (od UH + kreatin),ali to se brzo ispusti,ali radi slobodno,samo nemoj na masi neke HIIT treninge i slicno.
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Ma 60 min ne mogu i da hocu, a ni necu, smatram da je to previse na masi. Svakako krecem sa 20min trcanja na 80% posle treninga sa tezinom pa cemo videti kako ide.
Korisnikov avatar
Martin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:38
Garaža: 2021 Dacia Logan Comfort Eco-G

Post od Martin »

Ja svaki drugi dan trčim od 4 do 6 km - vremenski je to od 20 do 30 minuta - prvi km prelazim lagano za oko 5 minuta, a naredne spuštam na 4,40-4,45 minuta. Nakon toga 6-7 serija zgibova (uski, široki hvat, podhvat, nadhvat po 10 komada u seriji), propadanja 2-3 serije, trbušnjaci kao odmor između serija zgibova ili propadanja....sklekove obično ujutru radi i to 2-3 serije do otkaza....
Jedino što se razgibavam nakon svakog drugog treninga (nikako da se nakanem da i to radim :glavomuzid: )...jednostavno ovo je neki rekreativni trening, radim kada mi se šta ćefne i koliko mi prija - čisto da budem zadovoljan i raspoložen.
Jedem šta stignem, ALI se trudim da dnevno imam minimum 5 obroka na dan i da svaki dan jedem voće, povrće, da za ručak imam neko KUVANO jelo... :doubleup:
Super se osećam, uvek imam onaj "filing" da sam fit. :cool!: :presrecan:

Poslednja dva meseca sam počeo nakon treninga da pijem pivo - jednostavno mi prija!!!! Opušta i dušu i telo....a 2 puta sedmično smažem XXL čips i neku čokoladetinu.... :pivo:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

@Scuderia
20 min onda radi pre treninga,taman da ti to bude dobro zagrevanje za vezbanje,kada vec cardio nije...
12 minuta kardia je potrebno samo da se misici aktiviraju.
Ne moze cardio da utice na masu,to je cinjenica,a ti radi kako hoces i kako ti odgovara.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Odgovori