2.0 TDI 140ks

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
mr.Big
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 21:02

Re: 2.0 TDI 140ks

Post od mr.Big »

:kezo:
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

ljubitelj napisao:Zaobici polovni VW i dizel CR, pogotovu 2.0 TDI. Ne zna se sta je gore konstrukcija ili izrada.
Ima toliko drugih varijanti, skoro bilo sta je pouzdanije i trajnije resenje.
Ako se vec odabire TDI onda bi preporuka isla za verziju sa max 105KS.
I CR TDI se nisu proslavili na zapadu iako su vec primetno unapredili kvalitet.

U toj kategoriji Fiat i PSA dizeli, sa derivatima pod raznim nalepnicama, su daleko sigurniji od VWa, pogotovu kao opcija za polovni.
Samo što niko ne priča o CR, koji inače važe za dobre motore, ne znam otkud ti ovo...
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Re: AW: 2.0 TDI 140ks

Post od Floyd »

mr.Big napisao:
Day Walker napisao: Gagi, uzmes Corsu 1.3 i navozas se ko covek :D
Misliš, ko žena...
:mrgreen:
:kezo:

Gesendet von meinem GT-I9505
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Nema niceg loseg u tome :D
Slika
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Day Walker napisao:
sebekkg napisao:
Heineken napisao:U A3 je isao motor sa oznakom BKD, isti je isao i u Golfa, Octaviu. Treba izbegavati primerke sa pocetka proizvodnje imali su probleme sa glavom motora. Dizne su pravile problema samo na BKP i onom od 170 konja ( ne znam oznaku ).. Mana im je i klapna na usisu koja ume da crkne, a nova je valjda oko 300 evra ako se dobro secam..
:plusone: samo gledaj u a3/g5 ili octaviu ali sa servisnom da vidis da li je imao intervencija. normalno ne pocetne serije, vec tek nakon skoro godinu dana. ;)
Kako da pogleda u servisnoj knjizici kad se to ne upisuje u servisnu?
I gde pise da je to odlazilo za skoro godinu dana :uf:

EDIT:
Gagi, uzmes Corsu 1.3 i navozas se ko covek :D
Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Pise sve sto se radi u servisnoj pa cak i dizne. A mislio sam da ne uzima auto koji je iz prve godine kada su se poceli praviti. Vec tek 2005.+ . :-P
Slika
Korisnikov avatar
Gaginh0
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 06:16
Garaža: Nemam garažu :(

Post od Gaginh0 »

Pa ne mogu da pricam za druge motore kad sem tdi-ja nisam nista drugo vozio... tj jedan dci koji mi se uopsteni nije svideo i hdi koji mi nit smrdi nit mirise.

A ne znam ko je tvrdio na ovom ili proslom forumu da tdi iste ili slicne ccm i ks ide dosta bolje od dci i hdi... jeidno ne znam jtd posto nisam nikad vozio tako nesto...
BOJ SE OVNA, BOJ SE GOVNA, A KAD ĆU ŽIVETI?

Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Da jesi, ne bi nikad seo u TDI :kezo:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Gaginh0 napisao: tj jedan dci koji mi se uopsteni nije svideo i hdi koji mi nit smrdi nit mirise.
Isto je i sa JTD. Ja se nacitao po forumu kako je dobar, izdrzljiv, malo trosi, dobro ide... jos ja pricam svima da je dobar, iako sam ga imao u Puntu (1.9 JTD) i meni se nije svidjao jer ne ide nikako, a trosi vise od TDI i to u laksem autu. Onda me provoza poznanik u Stilu 1.9 JTD... Tjah... Ne ide nikako. Onda ovi u zeninoj firmi dobiju novi 500L sa 1.3 MJET, ne znam koji vozac ga vise kudi... (bucan, trese, ne ide nikako, trosi 6.7 lit prosecno, a tek 20.000km ima, niko lepu rec da kaze)
Sto se mene tice, pre bih kupio TDI pa taman da znam da ima fabricki "feler", nego JTD, MJT, stagod... Najgore mi je sto sam ja nekim ljudima pricao kako je to dobar motor, samo citajuci komentare ostalih. Mozda taj motor jeste zaista dobar, ali za njega je TDI ne dobar, nego odlican, sa felerom ili bez. Uostalom, svi imaju neki feler poslednjih godina, racunajuci tu i Mercedes i BMW.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Opet ulazite u pricu bez smisla, tj u pricu u kojoj jednog ispravnog misljenja nema. Niko ne moze reci koji je motor bolji, a da bude potpuno objektivan. Ne zato sto ne zeli, vec je dosta toga subjektivno, u tom osecaju brzine, snage, buke...

Ne pisem ovo jer ja znam koji je bolji, vec zato sto znam ljude koji su vozili i TDI i JTD i ima onih koju sa na jednoj i onih koji su na drugoj strani. Trecima je svejedno - "ma dobri su".
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Jel bolji tdi od bmwovog d-a? :mrgreen:

Meni je 1.9 tdi bio vrhunski jer je imao najbolji odziv na gas i najmanju turbo rupu kada se poredi sa jtd-om, hdi-em i sl. tih godina. Iako su na papiru bili slični, pa čak i kad je tdi bio sporiji odavao je meni bolji utisak u vožnji.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Primetio sam TDI daje lažan utisak da bolje ide, iako ide isto ili lošije, jer ima taj nalet momenta od 2100 do 2200 i imaš utisak da ćeš poleteti, a posle toga počinje da izbacuje naftu na auspuh :kezo:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Pa treci su u pravu, "ma dobri su"... Svako neka uzme sta hoce i neka zivi sa tim. Ali citajuci forum bi covek pomislio da je TDI bulja, a JTD je wow...

sent from my HTC Sensation
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

neko moze da prica da tdi ide bolje jer poredi pd i cr motore...
kada se gleda stoperica, svi su oni vrlo slicni.

drugar ima A6 sa tim motorom, on je zadovoljan. Nije za sad imao probleme, presao 80ak hiljada, auto ima nekih 140 trenutno...
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:

Post od nikaragva »

Texonja napisao:TDI bulja, a JTD je wow...
Pa to zavisi koja struja dominira na forumu. Eto donedavno je pežo je bio čudo tehnike. Sad je mercedes čudo tehnike :kezo: :mrgreen:
Korisnikov avatar
Markoni
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:47

Post od Markoni »

nikaragva napisao:Primetio sam TDI daje lažan utisak da bolje ide, iako ide isto ili lošije, jer ima taj nalet momenta od 2100 do 2200 i imaš utisak da ćeš poleteti, a posle toga počinje da izbacuje naftu na auspuh :kezo:
I ja sam imao ovako misljenje ranije kada mi se desavalo da na kratko provozam neki TDI.
Kada postanes vozac, i koristis taj auto cesto, shvatis da je ubrzanje jako dobro do 4000 o/min kod PD motora, a do 4500 o/min kod CR. Posle 4000 PD gubi dah, ali dotle jako dobro ubrzava.
A sto se tice nafte na auspuhu verovatno si imao dodira sa neispravnim ili "udavljenim" primerkom.
TDI hoce da zacadjavi kada se vozi cesto na niskim obrtajima. Posle 2 puna gasa ne dimi ama bas nista, naravno ako je ispravan...
Odgovori