Biciklizam
Re: Biciklizam
Zameni je sam, dosta ces ustediti.
Platio sam gumu 17e, zamenu 3. Zamenio bih sam, ali smo imali zakazanu voznju oko 60km, a sreca pa mi se probusila ispred kuce.
Inace od alata mi fali ona sipka za skidanje spoljasnje gume.

There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
Meni ta sipka vise odmaze nego pomaze, a i bojim se da ne pocepam gumu sa njom.
Ja je skinem sa kljucem 14-15, onako gladak je i mislim da nece ostetiti gumu, a i dovoljno je cvrst za tu operaciju.
Ja je skinem sa kljucem 14-15, onako gladak je i mislim da nece ostetiti gumu, a i dovoljno je cvrst za tu operaciju.
- Kuzmanovic
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Za skidanje gume, srafciger je iz raja izasao. 

Meni je dragi prijatelj Koja rekao da je prva stvar koja se nauci u Masinjaku na predmetu masinski elementi ili tehnologija obrade TESKO - JAKO, LAKO - SLABO. A cika Bajker to bolje zna...paja napisao:Pošto trpim besomučne napade u temi o mom 500L moram da prijavim da mi je bicikl težak 8,5 kg bez pedala. A ako nastavite da me prozivate brzo će da ode na 7,5. Precizniji podaci uskoro.![]()
Razlika tezina rucica XT 770 i TEKTRO CARBON je samo 9 grama, ako se uzme u obzir da je selna XT kovana a TEKTRO livena, tih 9 gr odmah pada u vodu.
Mozemo malo i o nacinu izrade delova...
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Kovano je zakon po mogo cemu, kod liveja uvek postoji mogucnost greske prilikom izlivanja, ako se radi centrifugalno liveje greske se tom prilikom svode na minimum.
http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/ ... 3kom/3639/
Jesi li to placao samo unutrasnju ili i spoljnu i unutrasnju zajedno, ako je samo unutrasnja onda je to kod Vas u Austriji za nase pojmove dranje. Unutrasnja kvalitetna Continetal je kod nas oko 3,5e a Kenda jos i manje oko 3, o no name unutrasnjim ima i za manje od 2eDusan napisao:Ode jutros prednja guma, na razbijeno staklo. Bio makadam pa nisam primetio. Nova guma sa zamenom 20e.
Plasticni pajseri su od koristi za te stvari, mogu da se kupe u setu od tri komada i nisu skupi barem ne kod nas. Ovakve imam i odlicni su.Dusan napisao: Inace od alata mi fali ona sipka za skidanje spoljasnje gume.
http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/ ... 3kom/3639/

Ne veruem u deklarisanu težinu. Verovatno će biti teže od postojećih. Težina nije bila motiv za kupovinu nego mi se sviđa kako izgledaju.zuzazu napisao:Meni je dragi prijatelj Koja rekao da je prva stvar koja se nauci u Masinjaku na predmetu masinski elementi ili tehnologija obrade TESKO - JAKO, LAKO - SLABO. A cika Bajker to bolje zna...paja napisao:Pošto trpim besomučne napade u temi o mom 500L moram da prijavim da mi je bicikl težak 8,5 kg bez pedala. A ako nastavite da me prozivate brzo će da ode na 7,5. Precizniji podaci uskoro.![]()
Razlika tezina rucica XT 770 i TEKTRO CARBON je samo 9 grama, ako se uzme u obzir da je selna XT kovana a TEKTRO livena, tih 9 gr odmah pada u vodu.
Mozemo malo i o nacinu izrade delova...
Samo unutrasnju. Znao sam da je dranje, ali nisam znao da je bas toliko (mislio sam da je kod nas unutrasnja 5-10e). Stvar je u tome sto sam jako zurio i nisam imao vremena da odem da kupim gumu u velikoj radnji gde kupujem sportsku opremu. Verovatno da bi pokusao sam da zamenim uz neki tutorial sa youtubea. Inace guma je continental.BAJKER napisao:Jesi li to placao samo unutrasnju ili i spoljnu i unutrasnju zajedno, ako je samo unutrasnja onda je to kod Vas u Austriji za nase pojmove dranje. Unutrasnja kvalitetna Continetal je kod nas oko 3,5e a Kenda jos i manje oko 3, o no name unutrasnjim ima i za manje od 2eDusan napisao:Ode jutros prednja guma, na razbijeno staklo. Bio makadam pa nisam primetio. Nova guma sa zamenom 20e.Plasticni pajseri su od koristi za te stvari, mogu da se kupe u setu od tri komada i nisu skupi barem ne kod nas. Ovakve imam i odlicni su.Dusan napisao: Inace od alata mi fali ona sipka za skidanje spoljasnje gume.
There's nothing worse than making your hand and losing it all, because you were drawing dead to start with.
- Kuzmanovic
Puce lanac.

Koliko je to para? Jel moze da se zameni samo ta karika? Inace, na lancu je ugravirano SHIMANO HT, jel to neki ozbiljan lanac?

Koliko je to para? Jel moze da se zameni samo ta karika? Inace, na lancu je ugravirano SHIMANO HT, jel to neki ozbiljan lanac?

Samo nađi nekog sa alatom za lanac, pa nek izbaci tu kariku što je pukla i prespoji ga. U principu bi trebalo staviti i novi pin (ima da se kupi posebno), mada mislim da može da se vrati i postojeći, koji se "istisne" pri rastavljanju lanca.
Ђенерал Јанковић
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
Upravo to sto kaze Snork, nije skup kvar i lako se da zameniti u bilo kom bajk servisu. Ja sam slobodan izmedju 14 i 15h pa ako imas tada vremena ubaci ga u kola i dodji do mene, ostale informacije oko dogovora mozemo na PP.

- Kuzmanovic
Dobro je, mislio sam da cu morati da menjam ceo lanac. Hvala na odgovoru. 
@Bajker, ne mogu posle podne nista, oticicu sutra ujutru u neki servis da mi to odrade. Hvala na ponudi.
Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2

@Bajker, ne mogu posle podne nista, oticicu sutra ujutru u neki servis da mi to odrade. Hvala na ponudi.

Sent from my LG-P705 using Tapatalk 2
Kupi masinicu za lanac 400 kinti je, pa mozes i drugi put da ga sredis 

Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Toplo preporucujem da ga spajas novim pinom, pogotovo ako nisi vican ovom poslu. Shimano ga nije napravio bez veze.
- Kuzmanovic
Necu ja nista da radim, ovo ide kod majstora pa neka on spaja, valjda ce imati istu tu shimano kariku. 
Oko osovina i lanca ne cackam nista. Jednom sam pokusao da otvorim osovinu na zadnjem tocku i posle 10 min sam odneo tocak kod majstora da vrati sve kako treba posto se tocak nije okretao kako treba. Ja cu da mu stelujem menjace i kocnice, menjam sajle, podmazujem, cistim, montiram rogove, brzinomere i slicno, ali osovine i lanac ne diram.
Nego mi je cudna jedna stvar, uzmem bicikl koji je skoro nov, ima taj lepi lanac sa gravurom, malo presao i on pukne kao od sale. Dok moj bajs Capriolo Passat, star 11 godina, sa XY hiljada kilometara, sa koga se mnogo puta padalo, spustalo niz stepenice, uzbrdo-nizbrdo, vozilo van puta, itd. ima tamo neki lanac koji nikada nije menjan i i dalje radi kako treba(osim sto se verovatno istegao, ali radi). I ko je tu lud? Jel ja ne znam kako se odrzava taj fensi lanac, lose vozim ili nesto trece?

Oko osovina i lanca ne cackam nista. Jednom sam pokusao da otvorim osovinu na zadnjem tocku i posle 10 min sam odneo tocak kod majstora da vrati sve kako treba posto se tocak nije okretao kako treba. Ja cu da mu stelujem menjace i kocnice, menjam sajle, podmazujem, cistim, montiram rogove, brzinomere i slicno, ali osovine i lanac ne diram.

Nego mi je cudna jedna stvar, uzmem bicikl koji je skoro nov, ima taj lepi lanac sa gravurom, malo presao i on pukne kao od sale. Dok moj bajs Capriolo Passat, star 11 godina, sa XY hiljada kilometara, sa koga se mnogo puta padalo, spustalo niz stepenice, uzbrdo-nizbrdo, vozilo van puta, itd. ima tamo neki lanac koji nikada nije menjan i i dalje radi kako treba(osim sto se verovatno istegao, ali radi). I ko je tu lud? Jel ja ne znam kako se odrzava taj fensi lanac, lose vozim ili nesto trece?