Sniženja i promocije ovlašćenih distributera

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Re: Suzuki SX4 - generalna tema

Post od maniaxxx »

RobiNS napisao:Ja još nisam video da je neko reklamirao auto sa cenom u dinarima :jane: pogledaj I cenovnike u auto novinama....
ja kada sam kupovao prošli auto... dam banci učešće - oni to preračunaju u dinare (po najnižem nekom kursu) a onda cenu auta opet u dinare po nekom najvišem njihovom kursu....
A ja još nisam nikde osim u Srbiji video da reklamirajo avte u nekoj drugoj valuti nego u nacionalnoj ( npr forinti u H, krune u Češkoj, kune u Hrvata i slično). Srbska posla šta čemo :rofl:
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

milosdoktorabs napisao:zeljka prima za sx 4 i u dinarima i u eurima...ali samo SREDNJI KURS :mrgreen:
:uf:

Maniax, svi proizvodi sa nizim cenama su izrazeni u dinarima. (fizideri, klime, delovi za kola itd), dok je cena nekretnine ili kola uvek u evrima. Na dan kupovine placas po srednjem kursu NBS, u dinarima.

Prodavci se stite tako, da ne bi svaki dan menjali cene (nemamo fiksni kurs). Vrlo retko ce se desiti da dinar jaca (a u tom slucaju mogu jos da podignu cene u eur), a kada opada - odgvoara im.

Da imamo fiksni kurs, verujem da bi sve bilo u dinarima.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

pa znam da jim odgovara, zato to i rade, ali nije ni fer ni baš uobičajeno. Nemaju ni mađari fiksni kurs pa opet imaju avte u forintima
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

maniaxxx napisao:
RobiNS napisao:Ja još nisam video da je neko reklamirao auto sa cenom u dinarima :jane: pogledaj I cenovnike u auto novinama....
ja kada sam kupovao prošli auto... dam banci učešće - oni to preračunaju u dinare (po najnižem nekom kursu) a onda cenu auta opet u dinare po nekom najvišem njihovom kursu....
A ja još nisam nikde osim u Srbiji video da reklamirajo avte u nekoj drugoj valuti nego u nacionalnoj ( npr forinti u H, krune u Češkoj, kune u Hrvata i slično). Srbska posla šta čemo :rofl:
Zato sto je valuta opasno varirajuca,a cene se vezu za euro i cenu u dinarima bi morali na nedeljnoj bazi da menjaju,a ovako samo obracunaju kurs pri prodaji vozila,kojima je cena stalna u eurima,kao i sto kod nas maltene ne postoji lager vozila(ima par modela),a ostali su svi u eurima...
Ili zamisli da ti neko kaze za S klasu,3 razlicita modela,umesto 92.569e,cena je 10.580.636 dinara,za model od 98.456e je 11.253.520 dinara,a sledece nedelje kada ti dodjes sa spremljenim parama da kupis,kurs skoci za 2 dinara i cena je 11,450,432 dinara... I da li ces ti kupiti auto kada saznas da je on poskupeo 200.000 dinara i da li uopste imas te pare spremne ili tek sledece nedelje,kada mozda skoci za jos 100.000 dinara?
Nema to veze sa srpskim poslima,nego sa politikom firme i molio bih te da se suzdrzis prozivanja/sala na nacionalnoj osnovi,cisto iz postovanja nas koji smo na takve stvari osetljivi.

Takodje,to sto kazes za druge zemlje,nije istina:

http://www.mercedes-benz.hr/

A to za forinte,idi na njihov sajt,pa onda udji u salon u Madjarskoj i pitaj za ponudu,pa ces videti razliku u ceni.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 24 Avg 2013, 15:56, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Izvini ako se osečaš prozvanim. I ja sam Srbin, rođen u Srbiji, samo sticajem okolnosti ne živim tamo, i mislim da imam pravo, da izrazim čuđenje ili neodobravanje nekih poteza ili primera u Srbiji, isto tako radim i u SLO ili bilo kde drugde i to nikako nije bilo mišljeno pogrdno po narod ili nedaj bože da sam nekog prozivao.

Nisam kupovao avto u Mađarskoj niti hoču, ali znam u kojoj valuti reklamiraju, znam i kako je bilo u SLO, dok nismo imali evro.

Ali dosta o tome, ja sam samo izrazio čuđenje i neodobravanje, i nisam imao namenu da se razvije neka debata o tome, a ako treba da se razvije, onda je bolje da se napravi odvojena tema.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Off topic
Ne govorim ti ovo zato sto si iz Slovenije,nego uopsteno.
Jos gore je kada srbin(sto zivi ovde),proziva sebe i svoj narod i isti generalizuje,samo zato sto je u vecini slucaja, on taj koji je nesposoban da se prilagodi,pa krivi druge, najcesce narod oko njega.
Nisam se nasao uvredjenim ili prozvanim,a takve prozivke ili sale nikada ne shvatam licno,jer i nisu licne,niti sam to shvatio kao nesto zlonamerno,inace ne bih pricao ovim tonom :)

I,sta mislis ti o onome dole sto sam ti rekao o baziranju cena na osnovu dinara? :)
Mozda sam preterao o skakanju kursa za 2 dinara nedeljno,ali se desi da skoci za dinar,a to je 100.000 dinara za skupa kola,neka mnogo skupa moze i vise da bude...
Zato je po mom misljenju,baziranje cena u cenovniku i reklamu na osnovu dinara bespoentno...
Jer mi sami ne racunamo krupne stvari u dinarima u glavi.
Cak i TV kada gledas da je 105.000 dinara, preracunavas odmah u glavi koliko je u evricima :)
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Xepoj87 napisao:Off topic
Ne govorim ti ovo zato sto si iz Slovenije,nego uopsteno.
Jos gore je kada srbin(sto zivi ovde),proziva sebe i svoj narod i isti generalizuje,samo zato sto je u vecini slucaja, on taj koji je nesposoban da se prilagodi,pa krivi druge, najcesce narod oko njega.
Nisam se nasao uvredjenim ili prozvanim,a takve prozivke ili sale nikada ne shvatam licno,jer i nisu licne,niti sam to shvatio kao nesto zlonamerno,inace ne bih pricao ovim tonom :)

I,sta mislis ti o onome dole sto sam ti rekao o baziranju cena na osnovu dinara? :)
Mozda sam preterao o skakanju kursa za 2 dinara nedeljno,ali se desi da skoci za dinar,a to je 100.000 dinara za skupa kola,neka mnogo skupa moze i vise da bude...
To o prozivanju vlastitog naroda ili sebe je tama, o kojoj možemo, da diskutujemo dugo, ali ne bi o tome u ovoj temi.

Shvačam ja zašto su cene u €, ali pošto imate primanja u dinarima, predstavlja ta razlika ko što si i sam napisao ponekad i popriličnu svotu. Još više je to izraženo kod nekretnina.

To bi trebalo po mojem mišljenju drugačije da je rešeno, jedino ako vam i platu fiksiraju u evrima pa kako se menja kurs menja se i izplata plate u dinarima.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Veoma su retke plate vezane za euro i ako ih ima u nekim stranim firmama,ali bas retko...
A vecina,barem onih koje ja znam,pa i moj otac,sto vise para prebacuju u eure ,sto pre...
Bas zbog toga sto nam se skoro sve cene vezu za euro,pa cak i u obicnim marketima skacu sa valutom,cesto i nesrazmerno...
maniaxxx
Reactions:

Post od maniaxxx »

Dobro da znam, to sa evrima :thumbup: , inače meni ko nekome ko ima primanja u evrima je padanje dinara dobrošlo, ali za vas nije. To je bila i poenta mog pisanja, deru vas kde stignu. Sečam se da smo u SLO imali cene u tolarima, sve je bilo u tolarima osim polovnih kola na sajmu, tamu su bile uvek marke ili kasnije evri ali razlog za to je drugde. A sam kurs je bio fixan tek zadnjih godina, pre nije bio, ali su ipak cene bile u tolarima i nisu se menjale toliko ko kod vas koliko se sečam. I prvi NOV vto koji sam kupio imao je cenu u tolarima koja je stajala nezavisno od kursa.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Re: Sniženja i promocije ovlašćenih distributera

Post od ftj »

Gde nas deru nije mi jasno?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Deru nas tu gde ti kupis auto cija se cena upravlja po euru,a ti imas platu u dinarima koja se ne upravlja po euru... Ako ti je danas cena kola tvoje 3 plate,oslabi dinar i sutra moze biti 4 tvoje plate... Da se tebi i plata dize,kada dinar slabi,sve bi bilo ok.

Sent from my HTC One using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ko te tu dere?
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ja sam odgovorio gde nas deru,a ko,to ne znam,sudbina mozda :-)

Sent from my HTC One using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Ja mislim da problem nije uopste u dranju vec u premalim platama...
Novinari cesto u zadnje vreme pisu senzacionalisticke clanke, kradu nas na ovome, onome, ovo skupo, ono skupo, dok je zapravo problem najcesce u platama ne u cenama koje su jako cesto odredjene cenama na svetskom trzistu...
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Off topic
Kako 'ko' dere slabljenjem dinara? Pa država naravno, svaka inflacija, odnosno slabljenje domaće valute je praktično dodatni 'porez' s obzirom da država vezuje kurs za evro (a ne za zlato, vrednost privrede itd).

Sa ovakvim društvenim i državnim uređenjem, kao i sa ovakvim javnim sektorom (čitaj većinom ljudi) neće biti pomaka nabolje, kao što ga ni do sada nije bilo.

Mada s obzirom na to koliko i kako se radi, u Srbiji se odlično živi.
Odgovori