maniaxxx napisao:RobiNS napisao:Ja još nisam video da je neko reklamirao auto sa cenom u dinarima

pogledaj I cenovnike u auto novinama....
ja kada sam kupovao prošli auto... dam banci učešće - oni to preračunaju u dinare (po najnižem nekom kursu) a onda cenu auta opet u dinare po nekom najvišem njihovom kursu....
A ja još nisam nikde osim u Srbiji video da reklamirajo avte u nekoj drugoj valuti nego u nacionalnoj ( npr forinti u H, krune u Češkoj, kune u Hrvata i slično). Srbska posla šta čemo

Zato sto je valuta opasno varirajuca,a cene se vezu za euro i cenu u dinarima bi morali na nedeljnoj bazi da menjaju,a ovako samo obracunaju kurs pri prodaji vozila,kojima je cena stalna u eurima,kao i sto kod nas maltene ne postoji lager vozila(ima par modela),a ostali su svi u eurima...
Ili zamisli da ti neko kaze za S klasu,3 razlicita modela,umesto 92.569e,cena je 10.580.636 dinara,za model od 98.456e je 11.253.520 dinara,a sledece nedelje kada ti dodjes sa spremljenim parama da kupis,kurs skoci za 2 dinara i cena je 11,450,432 dinara... I da li ces ti kupiti auto kada saznas da je on poskupeo 200.000 dinara i da li uopste imas te pare spremne ili tek sledece nedelje,kada mozda skoci za jos 100.000 dinara?
Nema to veze sa srpskim poslima,nego sa politikom firme i molio bih te da se suzdrzis prozivanja/sala na nacionalnoj osnovi,cisto iz postovanja nas koji smo na takve stvari osetljivi.
Takodje,to sto kazes za druge zemlje,nije istina:
http://www.mercedes-benz.hr/
A to za forinte,idi na njihov sajt,pa onda udji u salon u Madjarskoj i pitaj za ponudu,pa ces videti razliku u ceni.