Pogledaću sutra

Ovo si potpuno u pravu, ali redovno po prodavnicama auto delova i cak prodavnicama akumulatora ili preko neta, i sl reklamiraju svoju robu tako sto kupcima prosipaju pricu da taj akumulator nema odrzavanja. Meni su u AP Sportu kada sam uzimao Vartu od 55 Ah pre cetriri godine za drugi auto prosipali pricu da on ima specijalan ventil sa cevcicom (vidi se cevcica sa zglobom sa strane) koji onemogucava gubitak elektrolita i rekli su mi da nikako nista ne otvaram sam, da akumulator ima dovoljno elektrolita nasutog fabricki, da je u garanciji od 24 meseca i da u garantnom roku samo servis sme da ga servisira i pregleda nivo elektrolita. Navodno insistirali su da je sistem ``bez odrzavanja`` bla, bla. Posto sam jedno vreme u zivotu radio sa obojenim metalima, izmedju ostalog i malo nesto oko olova i akku znam (uvozili smo separatore celija i mrezice za celije za Sombor). Nisam tehnicke struke, ali nisam bas ni duduk za takve stvari. Naravno po isteku garancije proverio sam nivo tecnosti i bilo je vreme za dolivanje. Bar jednom u 6 meseci to proveravam i nemam problema, recimo ta Varta i dalje radi ko mina i u sred zime pali ko munja....MAD MAX napisao: Inače, nema aku bez održavanja. Samo ima sa smanjenim održavanjem..
Znam i kod mene u firmi su imali problena sa reklamiranim Vartama u garantnom roku (bilo ih je bogme nekoliko) ali isto se desavalo i sa Bosch-ovim i sa Vesninim (ili kako se sad bese ono zvahu) na koje smo kasnije presli, ali nista nije bolje ni i sa Crnim i belim konjima koji su nam priznavali reklamacije, ali dzaba i zamenski su isto brzo poriknjavali i sa jos par marki i sve je to generalno sklj klasa. Uvaze ti eventualno jednu reklamaciju, ali ne produzavaju garantni rok, a kad opet rikne, onda ide prica, kao ne valja vam regler, nije dobro dimenzionisan, nesto vam vuce struju u vozilu i sl.......Ocajni nanos olova na mrezicama, ocajni separatori izmadju ploca i to je to. Oce da nam prodaju s..nje kao kvalitet.......MAD MAX napisao:Pored toga izbegavajte Vartu za punta jer se pokazala loša, baš po ovom padu napona. Čak sam ja lično zbog ovoga pokušavao da reklamiram 2 nove Varte ali bezuspešno. Najbolje rešenje po zastupniku Varte za punta je skinuti plastičnu kutiju i ubaciti veći akumulator. Ali sa drugim aku radi lepo (FIAMM, Baren baterie...)