Vožnja zaustavnom trakom

Primena propisa, crna hronika
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: Vožnja zaustavnom trakom

Post od Kuzmanovic »

Grujic napisao:Kuzmovanoviću, ne shvati me pogrešno, al zaista ne trebaš da držiš slovo čoveku, pogotovo jer
Kuzmanovic napisao:Ja se slazem da je kazna sasvim primerena, ali da se ne ponavljam.

Nego, i meni se jednom desilo da sam slucajno vozio zaustavnom jer sam mislio da do sledeceg iskljucenja ima isprekidana linija. Kada sam video da sam se zeznuo, nisam imao priliku da se ukljucim u srednju, pa sam tih stotinak metara molio Boga da me ne vidi presretac.
Znači i ti si učiinio isti prekršaj, a još mi je posebno simpatično što napisa da je kazna primerena :kezo: Pa da je tebe snimio presretač ne bi ovde predavao kako tako treba nego bi pištao ko malo mače kad mu zgaziš na rep.

Znate ono, lako je tuđim k****m po koprivama.
Ne shvatam pogresno, naprotiv.
Sada vidim da sam lose objasnio situaciju gde sam napravio prekrsaj. Zaboravio sam da dodam da sam se tada ukljucivao na auto put i izlazio sam na sledecem iskljucenju, konkretno potez od tosinog bunara do petlje kod merkura, cija je udaljenost svega 200-300 metara. Onda, ja sam uradio taj prekrsaj jer sam MISLIO da je tu isprekidana jer zivim u tom kraju i tu sam prosao xyz puta, druga stvar je sto sam ja pogresno mislio i sto ja nisam tu da mislim.
Onda pitanje za tebe, kako znas da bi ja "pištao ko malo mače kad mu zgaziš na rep" da sam napravio prekrsaj? Jel me poznajes? E pa ja cu da ti kazem kako bih reagovao, jer poznajem sebe. Smorio bi se gadno i bio bih ljut na sebe da su me uhvatili, a ne bi bio ljut na one koji su propisali tu kaznu.
Ne znam sta ti je uopste smesno i simpaticno sto sam rekao da je kazna primerena, iako sam napravio takav prekrsaj?! Sta ako napravim neki prekrsaj, moram da mislim da je kazna prevelika, jer eto, da su me uhvatili morao bih da platim kaznu 1000 evra kojih nemam, kakav komentar. :kuku:
Ne daj Boze da te neko isece tako, bilo u gradu iz zute trake, bilo na autoputu iz zaustavne, pa makar bilo to i sa 20 km/h, video bih te onda kakvo bi misljenje imao o ovoj neprimerenoj i represivnoj kazni.
I da, drzacu slovo svakome ko tako nesto uradi, pa makar bio i moj rodjeni cale koji ima mnogo mnogo vise predjenih kilometara od mene, jednostavno tako nesto NE SME da se radi. Nekad se zapitam kako to da napadate Dragana sto se potezao sa nekim automobilima u gradu, a ovamo podrzavate one koji su napravili ovakav prekrsaj. Znam da ce sad neko da se uhvati da je to drugacije, ali ako se vec postavljate tako da ste u saobracaju bezgresni, onda se postavite prema svakome.

P.S. Grujicu, nemoj ni ti ovo da shvatis pogresno, ovo nisam pisao svadjalackim tonom, samo odgovaram na tvoju poruku upucenu meni. Posto si moderator, kada budes ovo procitao, mozes da obrises da ne trujemu temu, i ako imas potrebu da mi odgovoris, slobodno mozes na PP.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Upravo sve to govori u prilog da kazna jeste prevelika. Presretač može da ti s punim pravom piše kaznu ako nagaziš točkom u zaustavnu 5cm jer si izbegavao rupu.
Prekršaji koji su nosili tu kaznu su bili teški, koji ne mogu da se urade bez ozbiljne namere, preko 2 promila, 120 u gradu, 200 na auto-putu, vožnja bez dozvole, vožnja pod zabranom..

A ovaj prekršaj u 95% slučajeva nije bio ni blizu, nego upravo takve situacije ko tvoja, ili vožnja u koloni koju niko nije tretirao kao strašan prekršaj nikada. I zato imamo ovakve situacije, da najebavaju i normalni vozači nikad do sada kažnjavani jer nema razlike između ovakvih slučejava, i onih idiota koji u brzini preteknu zaustavnom nemajući pojma da li je u njoj neko zaustavljen i rizikuju da naprave opasno sranje. I još nema mogućnosti ublažavanja kazne za ljude kojima je prvi prekršaj i kojima dozvola treba za posao. Barem da se umanji u nekoj meri.

A pogotovo ono što Paja reče, kaznu su promenili u tišini, a kao strah od kazne je mera prevencije. Al koji strah od nečeg za šta ne znaš da postoji? :)

I još ono što sam bio rekao, a jako me zanima ima li načina proveriti. Koliko je prijava napisano po staroj kazni. Jer je kao bila priča da je kazna otprilike povišena jer stara nije imala efekta. Ako ispadne da po staroj kazni nisu ni pisane prijave...

I ako je cilj da se isprazni zaustavna evo jedne jeftine, a verujem efikasne ideje :)
Imaju ona sranjca što dođu kao stubići, postave se u asfalt i stoje uspravno, al se može preći preko njih, ili su od meke gume, ili su na naduvavanje. Oni bi bili blok za zausravnu, a u slučaju moranja bez problema bi vozila hitnih službi prešla preko.
MilisaV
Reactions:
Pridružio se: 11 Jul 2012, 15:39
Garaža: bmw 525d

Post od MilisaV »

Pajketu ako ne odgovara država zbog toga što ne može da vozi zaustavnom slobodno nek izabere neku gde to može. Preporučujem severnu koreju. Samo fazon je da moras da pripadaš vladajućoj kliki, ako nisi u njoj malo je smor.

Послато са GT-N7100 користећи Тапаталк 4
žena može biti sa sela a auto mora iz nemačke
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Svi ste mnogo pametni i duhoviti kada je neko drugi u pitanju. Ccccc...

Sent from my HTC One S using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
kapor
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2013, 20:15
Garaža: renault clio rs 172

Post od kapor »

Al smo i glupi sto stojimo u koloni i ne vozimo zaustavnom trakom.
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

:plusone:
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

Sent from Lumia via TapaTalk
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Al zaborvili ste da je u sve tri trake jednako spora kolona :mrgreen:
ljubitelj
Reactions:
Pridružio se: 10 Sep 2012, 21:16

Post od ljubitelj »

Grujic napisao: I još ono što sam bio rekao, a jako me zanima ima li načina proveriti. Koliko je prijava napisano po staroj kazni. Jer je kao bila priča da je kazna otprilike povišena jer stara nije imala efekta. Ako ispadne da po staroj kazni nisu ni pisane prijave...
Generalno se slazem sa stavom koji si izneo kroz post, a pogotovu imajuci u vidu da kroz Beograd tesko da se moze govoriti uopste o autoputu kada se na njemu nalaze autobuske stanice, vozaju se GSP autobusi u kojim ljudi stoje i koji ne smeju da voze >50km/h, i jos mnogo razloga zasto to nije po osobinama pravi autoput.

Dodatno, potpuno je besmisleno postojanje zaustavne trake na kratkim rastojanjima izmedju raskrsnica (ukljucenja) i po meni daleko vise se ometa tok saobracaja time sto se mora preseci tok vozila da bi se ubacilo u srednju traku a onda opet u krajnju desnu da se izadje.

Mnogo bolje resenje je kao sto je bilo tokom radova na Gazeli kada je bila ukinuta zaustavna/ zuta traka, i kao sto je reseno po novobeogradskim bulevarima gde je ista konfiguracija i koriste se 3 trake za voznju.

2 trake autoputa je premalo i glupo je po mom misljenju da treca zvrji prazna a neodstaje hronicno sira saobracajnica.
U svetu u velikim gradovima gde sam vozio, po gradu nema zaustavne trake, a isto tako nema ni po autoputevima uvek i na svakoj deonici.

Sto se tice kazni, ja sam pre vise godina jednom platio kaznu za kao voznju u zutoj traci, zapravo prerano sam se prestrojio kod starog Merkatora i vozio tom trakom jer sam zeleo da skrenem u Pariske komune. Zaustavili me i prvo nisam mogao da dodjem sebi otkuda im ideja da pisu kaznu za to jer je to za mene bilo iznenadjenje. Iz razgovora sam saznao da je par policajaca (mladih vrlo) tek stigao u Beograd i da su ih tako ucili da treba.
Platio kaznu, cini mi se 3000 (ili 5000 ili tako nesto) dinara, i produzio. Do ovog posta sam i bio zaboravio na taj dogadjaj.

Dakle, makar jednom je takva kazna naplacena, sve uz priznanicu.

Postujem propis ali mislim da je pogresno reseno kaznjavanje i uopste koriscenje zute/ zaustavne trake.

Uzgred, autobuse GSPa vidjam u voznji bas tom zabranjenom trakom.
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Mnogo bi bolje bilo da je na autoputu kroz BG zuastavna traka pretvorena u normalnu voznu traku. Rasteretila bi se guzva. Ili barem da bude tako tokom leta, kad je najveca guzva. Stave znak da sme da se vozi zaustavnom na pocetku i na kraju i lepo napisu (od 1. Juna do 1. Septembra bla bla).
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Kada je tokom leta guzva u Bg?

Slazem se da treba da se ostavi ta traka, ali bi se onda desavalo da ljudi voze zaustavnom i pred ukljucenja sto bi dovodilo do sudara.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:

Post od Grujic »

Pa onda bi bilo ko na Gazeli
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

Pa ne bas. Tj tehnicki da, ali na Gazeli su to dva izlaza, i tu dolazis sa puta koji ima dve trake, tu se prakticno siri u tri.
Ako bi na auto putu gde se ulazi sa 70+ bio standardan put sa tri trake, garantovano bi se desavale saobracajke i usporio bi se tok saobracaja na petljama i ukljucenjima. Sto bi kod sporih vozila/vozaca dovelo do ukljucenja na auto-put sa 20-30 kmh. Sto bi opet dovelo do saobracajki
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:

Post od H4wkeye »

Hm, vidis o tome nisam razmisljao.
Odgovori