Gitare

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Re: Pozajmica akustične gitare

Post od codemaker »

:)
Jeste.
"grujicd" mi je obecao, tako da ću ako Bog da, sledećeg ponedeljka uveče, uspavati svog malog kapetana tom gitarom...
Hvala mu unapred i ovim putem
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

codemaker napisao: Inače pilići moji, ja sam 1969 bio na koncertima na ostrvu Wight kad je na njega nagurano preko 150,000 hipika. Gledao i slušao Boba Dylana i mnoge druge.
Video i John Lennona i Ringo Starra, Keith Richardsa, Charlie Wattsa iz The Rolling Stonsa pa i legendu Eric Claptona. Bili tamo i Elton John, Joko Ono itd,itd...
Sjajno!!! :bravo: tako žalim što se nisam rodio 40ak godina ranije, muzika je tada bila vrhunska. Posle 70ih naglo opada kvalitet. Jedan telefon mi zvoni pesmom iz 1979. godine a drugi pesmom iz 1972. godine :)

sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

TheWickerMan napisao: Jedan telefon mi zvoni pesmom iz 1979. godine a drugi pesmom iz 1972. godine :)
Pogadjam:
Sinan Sakic - Rastanak Kraj Rijeke, 1979.
Zahid Fazlic - Padajte Tiho Jesenje Kise, 1972.
:mrgreen:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

:rofl: :rofl: :rofl:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema

Post od TheWickerMan »

Gde nađe ovog drugog, nikad čuo za njega :kezo:

Dire Straits i Sweet su u pitanju :D

sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Code,
Pretpostavljao sam da ces me razumeti, zato sam ovo i napisao.

Sa tom "dvanaesticom" sam slabo imao iskustava ali obicno je tvrdoca do zica ili losih pragova. Meni licno nista ne moze da zameni plastiku (plasticne zice) i najvise volim da sviram na njima. Imam jednu lepu "country" Yamahu sa metalnim zicama ali nju redje sviram, pogotovo sto su "12" na njoj, posle par sati svirke, pomalo bole prsti...

Ako zatreba, pusti pp naci cemo ti najbolju gitaru za onoliko para koliko budes hteo da se "ispruzis..."
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Texonja napisao:
TheWickerMan napisao: Jedan telefon mi zvoni pesmom iz 1979. godine a drugi pesmom iz 1972. godine :)
Pogadjam:
Sinan Sakic - Rastanak Kraj Rijeke, 1979.
Zahid Fazlic - Padajte Tiho Jesenje Kise, 1972.
:mrgreen:
:loool: :loool: :loool:
Širim haos!
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:

Post od codemaker »

nenad.fil napisao:Code,
Pretpostavljao sam da ces me razumeti, zato sam ovo i napisao.

Sa tom "dvanaesticom" sam slabo imao iskustava ali obicno je tvrdoca do zica ili losih pragova. Meni licno nista ne moze da zameni plastiku (plasticne zice) i najvise volim da sviram na njima. Imam jednu lepu "country" Yamahu sa metalnim zicama ali nju redje sviram, pogotovo sto su "12" na njoj, posle par sati svirke, pomalo bole prsti...

Ako zatreba, pusti pp naci cemo ti najbolju gitaru za onoliko para koliko budes hteo da se "ispruzis..."
Heh... sve mi je jasno bilo u samom startu. :)
Kad budem znao kad mi mali kapetan dolazi ponovo, svakako ću nešto nabaviti, ne mogu drugara da smaram opet.
Pokušaću da ovu drugu gitaru vratim u posed vlasništva moga ličnog, ako ne, možda i popravim ovu 12-sticu, mada nije lagana za sviranje. Koristio sam i ja samo plastiku, jer metalne žice daju drugačiji ton koji se meni ne sviđa. Nema duše nekako... A naći dobre plastike je isto problem. Ima ih da se kupe ali postoje razlike nebo i zemlja. Dok sam bio aktivan i živeo u Sloveniji, kupovao sam u Italiji žice plastične. Ne sećam se više naziva ali su postojale jedne koje su bile poput A6 prema Jugo45 a i koštale se maltene kao A6 :)
Kad sam se preselio u Srbiju, više nikad nisam našao kvalitetne plastične ali je vremenom postalo i nebitno - ženu sam osvojio na jednoj žurci pa posle više drugim devojkama nisam ni smeo da sviram. Kum je inače tražio samo jednu pesmu pa kad popije, mogao sam da sviram kao gusle na jednu žicu, ne bi primetio. Inače, kad sam se oženio, žena mi je dozoljavala kupovinu po jedan set žica godišnje s tim da sam G dobijao na dve godine :(
Bila su to dobra vremena.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ova moja je sa metalnim žicama, i nije baš najudobnija kad je u E štimu. Ali kad se spusti za pola tona već je lakše. Gde je i ponudih, već vidim da će biti stručno analizirana i iskritikovana, a ona jadna još ima iste žice sa kojima je došla pre 10 god. Biće verovatno nešto u stilu "hvala mu od srca što mi je pozajmio onog Yuga 45, jes da su mu i gume ćelave i ispucale ali može da se vozi. Ako baš moraš."
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Kada pljusne kiša na +2C da znaš samo kako Jugić dobro dođe. Još greje ko blesav. ;-)

Tapatalk 4
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Ponuda plasticnih zica je relativno solidna u Beogradu. La Bella ima da se nadje gde hoces, Savarez redje, a mene licno zadovoljava D' Adarrio hard tension na gitari koju sviram za folklor, a La Bella 427 na gitari koju sviram za "svoju dusu."
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

nidza napisao:Kada pljusne kiša na +2C da znaš samo kako Jugić dobro dođe. Još greje ko blesav. ;-)

Tapatalk 4

Dok ti n eukradu soferku u centru grada pa moras po pljusku da vozis bez iste :kuku:
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:

Post od codemaker »

..e al u Jugića ne moš' stane i devojče i gitara, osim ako je ne urolaš u trubicu (mislim gitaru), što nije uputno jer posle ne mož' da sviri...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Mogu da stanu, bez problema. :cool!:
Širim haos!
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:

Post od codemaker »

Ma dobro, može, ali uzmi u obzir da sam ja stariji čovek koji nije više tako elastičan za Juga 45. Šta misliš zašto sam kupio A6?
Odgovori