Tokom zadnjeg putovanja pre par nedelja, imao sam malu posetu bavarskim gradicima, posetio sam jednu staru pivnicu u Banbergu gde toce dimljeno pivo sa slike.
Jao kako je dobro bilo, stvarno izuzetan dozivljaj, prelep spoj vizuelnog i gastronomskog uzitka, u prelepom Bambergu.
Uh al ga nakitih, ali stvarno se pomalo lozim na Svabe, nemacka medicina je cudo!
----------------------
Posle toga u Belgiji sam iskoristio priliku da probam stvarno mnogo vrsta, poredjacu ih po jacini pozitivnog ukuska, od najboljih, ka losijim:

Pa novi Duvel

Ovo sa zanimljivim imenom

Za kraj jos jedno interesantno:

U Gentu sam bio u pivnci, gde karta sadrzi preko 800 domacih piva.
Sad kad bi sa distance morao da kazem da li vise volim Cesku, Nemacku ili Belgijsku skolu pravljenja piva, stvarno ne bih mogao da se odlucim.
Zanimljiv detalj, Belgijanci preziru piva iz Nemacke, bar ovi koje sam ja upoznao, a jako se mnogo trosi Jupiler, koji ja nekako nemam zelju da pijem, cini mi se da sam ga jednom probao.
Zadnjih par meseci u Srbiji renesansa sto se tice ponude piva, radanj Aroma, uvezla nekoliko odlicnih nemackih piva, tu su ova skupocena piva iz Italije, zatim Delhaze dovukao piva iz Belgije, svaka cast!