Omiljeno pivo i alkoholna pića

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Omiljeno pivo?!

Post od Bax »

Slika

Tokom zadnjeg putovanja pre par nedelja, imao sam malu posetu bavarskim gradicima, posetio sam jednu staru pivnicu u Banbergu gde toce dimljeno pivo sa slike.
Jao kako je dobro bilo, stvarno izuzetan dozivljaj, prelep spoj vizuelnog i gastronomskog uzitka, u prelepom Bambergu.

Uh al ga nakitih, ali stvarno se pomalo lozim na Svabe, nemacka medicina je cudo!

----------------------

Posle toga u Belgiji sam iskoristio priliku da probam stvarno mnogo vrsta, poredjacu ih po jacini pozitivnog ukuska, od najboljih, ka losijim:

Slika

Pa novi Duvel

Slika

Ovo sa zanimljivim imenom
Slika

Za kraj jos jedno interesantno:
Slika

U Gentu sam bio u pivnci, gde karta sadrzi preko 800 domacih piva.

Sad kad bi sa distance morao da kazem da li vise volim Cesku, Nemacku ili Belgijsku skolu pravljenja piva, stvarno ne bih mogao da se odlucim.

Zanimljiv detalj, Belgijanci preziru piva iz Nemacke, bar ovi koje sam ja upoznao, a jako se mnogo trosi Jupiler, koji ja nekako nemam zelju da pijem, cini mi se da sam ga jednom probao.

Zadnjih par meseci u Srbiji renesansa sto se tice ponude piva, radanj Aroma, uvezla nekoliko odlicnih nemackih piva, tu su ova skupocena piva iz Italije, zatim Delhaze dovukao piva iz Belgije, svaka cast! :pivo:
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Probao sam pre neki dan Holandski Swinckel, ne znam kako se kotira u svetu piva ali mi deluje kao nego prokleto fensi i kul pivo. Što se ukusa tiče meni to sve isto ali da kažem da mi se dopalo. I pio sam mutni točeni Paulaner. E to je stvarno nešto drugačije mada se još nisam odlučio da li u pozitivnom ili negativnom smislu :) Mođete ga naći u Passanger-u na Dorćolu. Čuo sam da tog piva ima retko gde u gradu.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Meni je taj Swinkel malo previse svilen, ali poseduje kvalitet, i vredi ga probati.
Paulaner samo toceni, vlasirani ne pijem vise.
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Bax jesi probao agustiner u bavarskoj?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Incognito
Reactions:
Pridružio se: 01 Apr 2012, 22:06

Post od Incognito »

Jel kupuje neko cesko Budweiser pivo ? Vidi da masovno pristize na nase trziste, prilicno je i skupo, isplati li se kupovati ?
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Probao sam ga par puta u skorije vreme i odlično je. Bio je najbolji odnos cena/kvalitet na beerfestu.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Jel probao neko Prolom pivo...kanim se da idem s nekom ekipom da ga probam, ima ga samo točeno u tom srezu.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Incognito napisao:Jel kupuje neko cesko Budweiser pivo ? Vidi da masovno pristize na nase trziste, prilicno je i skupo, isplati li se kupovati ?
Ja ga više ne pijem, posle 10+ me bolela glava ujutru, nisam znao gde bijem.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Meni je odličan češki Budweiser. Ima karakterističan ukus koji mi prija. Slabo peni, ali to je normalno da se ne čudiš. Inače je on odavno na našem tržištu, nego su izgleda uznapredovali u distribuciji.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Od ceskkih piva probao sam mnogo, za njagora mi se bore Budweiser i domaci Staropramen.
Jeftini Pilsner Urqel je za klasu bolnje.

Sent from my ZTE-SKATE
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

ftj napisao:Bax jesi probao agustiner u bavarskoj?

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 2
Cuj probao, olesio se u pivnici u Minhenu, preporucujem svakome da bas nju poseti kad je u Minhenu.
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Augustiner je definitivno preporuka u Minhenu. Probao sam ga u pivnici tamo, cak je i konobarica Helga neka dobra bila :mrgreen:
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Bax napisao:Od ceskkih piva probao sam mnogo, za njagora mi se bore Budweiser i domaci Staropramen.

Sent from my ZTE-SKATE
Uzeo 2 Budwausera u Maxiju, jer mi je točeno letos na kraju "doline gladnih" ostalo u vrlo dobrom sećanju. Nakon što je Deleze preuzeo lanac, čini mi se da se već i po ceni mogu klasifikovati piva. Definitivno spada u jeftinija uvozna piva. I dalje mi je od piva koja mogu da kupim u krugu od 50m od kuće favorit Erdinger, ali na žalost, i cenom se ističe. Oko 150 je u Tempu i 177 u Maxiju. Isplati se napuniti zalihe vikendom kad su cene snižene 12% itekako.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Na akciji u Tempu, Paulaner konzerva 120din.

TT
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

nidza napisao:
Bax napisao:Od ceskkih piva probao sam mnogo, za njagora mi se bore Budweiser i domaci Staropramen.

Sent from my ZTE-SKATE
Uzeo 2 Budwausera u Maxiju, jer mi je točeno letos na kraju "doline gladnih" ostalo u vrlo dobrom sećanju. Nakon što je Deleze preuzeo lanac, čini mi se da se već i po ceni mogu klasifikovati piva. Definitivno spada u jeftinija uvozna piva. I dalje mi je od piva koja mogu da kupim u krugu od 50m od kuće favorit Erdinger, ali na žalost, i cenom se ističe. Oko 150 je u Tempu i 177 u Maxiju. Isplati se napuniti zalihe vikendom kad su cene snižene 12% itekako.

Tapatalk 4
Taj toceni Budweiser je i meni OK.
Odgovori