Ајде мало о Крфу да чујем, можда нам и то падне на памет. Јел то пеглаш у комаду ил спаваш негде успут? Хотели на Крфу? Који део?
Ne idem na Krf. Preveza je već mnoog južnije od mesta gde bi s eprelazilo na Krf.Med napisao:Нису Грци имали потребу да смишљају ишта. Via Egnatia је саграђена још пре 2200 година од стране Римљана а Гркљани су је сад само проширили и асфалтирали. Само је у старо доба била мноооого дужа, ишла је од Драча до Константинопоља илити ондашњег Византиума.
Ајде мало о Крфу да чујем, можда нам и то падне на памет. Јел то пеглаш у комаду ил спаваш негде успут? Хотели на Крфу? Који део?
Ja sam na Rodosu bio samo dva puta (a nisam kupio kišobranSloba napisao:Samo da dodam par stvari vezanih za Rodos. Pošto sam u Grčkoj, osim na Rodosu, bio na Krfu i Kasandri, primetio sam velika odstupanja u mentalitetu ljudi, arhitekturi i sveopštem utisku, iako je ista zemlja u pitanju. Dok je Krf odiše evropskim duhom zbog višedecenijske vladavine Francuza i Engleza u 18/19. veku, Rodos je vidno orijentalno obojen, što zbog dešavanja u prošlosti, što zbog blizine Turske. Kontinentalni deo Grčke je nekako najviše grčki, bar u onom smislu kako tu zemlju znamo ili zamišljamo u glavama.
Lepo si ti i pre penzije ovo sve smislio.codemaker napisao:Planiram kad za 200 godina odem u penziju i kad ne budem mogao više da smislim nijednu programsku funkciju, da se odeslim na grčko more. Lepo buljim demenciozno u vodu a unuci mi objašnjavaju, "deda, ovo je more, znaš?" a ja buljim u prazno i potvrđujem da sam ih čuo, besmislenim "ja, ja..."
A lepo je u subotnje pre podne van sezone.