Letovanja - iskustva, preporuke...

Iskustva sa putovanja, razne informacije
Odgovori
Korisnikov avatar
Med
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 21:23

Re: Letovanje 2012

Post od Med »

Нису Грци имали потребу да смишљају ишта. Via Egnatia је саграђена још пре 2200 година од стране Римљана а Гркљани су је сад само проширили и асфалтирали :dobarvic: . Само је у старо доба била мноооого дужа, ишла је од Драча до Константинопоља илити ондашњег Византиума.
Ајде мало о Крфу да чујем, можда нам и то падне на памет. Јел то пеглаш у комаду ил спаваш негде успут? Хотели на Крфу? Који део?
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Samo da dodam par stvari vezanih za Rodos. Pošto sam u Grčkoj, osim na Rodosu, bio na Krfu i Kasandri, primetio sam velika odstupanja u mentalitetu ljudi, arhitekturi i sveopštem utisku, iako je ista zemlja u pitanju. Dok je Krf odiše evropskim duhom zbog višedecenijske vladavine Francuza i Engleza u 18/19. veku, Rodos je vidno orijentalno obojen, što zbog dešavanja u prošlosti, što zbog blizine Turske. Kontinentalni deo Grčke i ostrva oko njega su nekako najviše grčki, bar u onom smislu kako tu zemlju znamo ili zamišljamo u glavama.
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Med napisao:Нису Грци имали потребу да смишљају ишта. Via Egnatia је саграђена још пре 2200 година од стране Римљана а Гркљани су је сад само проширили и асфалтирали :dobarvic: . Само је у старо доба била мноооого дужа, ишла је од Драча до Константинопоља илити ондашњег Византиума.
Ајде мало о Крфу да чујем, можда нам и то падне на памет. Јел то пеглаш у комаду ил спаваш негде успут? Хотели на Крфу? Који део?
Ne idem na Krf. Preveza je već mnoog južnije od mesta gde bi s eprelazilo na Krf.
Dalje u ponedeljak idem do Atine na par dana, pa posle u Korint i na kraju završavam na dve nedelje u Sparti.
Idem poslom, pa uvek krenem ranije da za svoju dušu špartam gde me volan odnese.

Što se tiče Rimljana, oni ne napraviše tolike rupe u brdima.
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
codemaker
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31
Garaža: Audi A6 C6 2.0 TDI (2008)

Post od codemaker »

Sloba napisao:Samo da dodam par stvari vezanih za Rodos. Pošto sam u Grčkoj, osim na Rodosu, bio na Krfu i Kasandri, primetio sam velika odstupanja u mentalitetu ljudi, arhitekturi i sveopštem utisku, iako je ista zemlja u pitanju. Dok je Krf odiše evropskim duhom zbog višedecenijske vladavine Francuza i Engleza u 18/19. veku, Rodos je vidno orijentalno obojen, što zbog dešavanja u prošlosti, što zbog blizine Turske. Kontinentalni deo Grčke je nekako najviše grčki, bar u onom smislu kako tu zemlju znamo ili zamišljamo u glavama.
Ja sam na Rodosu bio samo dva puta (a nisam kupio kišobran :) ).
Nije mi se svidelo. Aj' to za vetrić koji stalno nešto pirka ( a ja ne podnosim nikakav vetar) ali brate onoliki broj pijanih budala je neizdrživo. Doduše ja sam špartao više van mesta, a i bio sam smešten u kući prijatelja, ali kad god smo izašli, stalno sam se šokirao a birali smo mesta gde nema "sexa, droge i video traka" na ulicama i plažama.
Najviše volim da špartam središnjom Grčkom
Naravno da pričam sam sa sobom... I meni je ponekad potreban savet stručnjaka.
( Crtice iz života jednog srpskog programera )
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

codemaker napisao:Planiram kad za 200 godina odem u penziju i kad ne budem mogao više da smislim nijednu programsku funkciju, da se odeslim na grčko more. Lepo buljim demenciozno u vodu a unuci mi objašnjavaju, "deda, ovo je more, znaš?" a ja buljim u prazno i potvrđujem da sam ih čuo, besmislenim "ja, ja..."
A lepo je u subotnje pre podne van sezone.
Lepo si ti i pre penzije ovo sve smislio. :doubleup:
Širim haos!
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

http://hoteldespotiko.gr/ Izgleda mi primamljivo,poceo sam da gledam ponude za ovo leto. :D
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Period 10 aug - 20 aug, omanji apartman = 1450 eur (breakfast + dinner)
Ne mogu da procenim sa sigurnoscu, ali deluje mi poprilicno skup. Ovo je izgleda jako blizu Porto Koufa u kojem sam bio prosle godine.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
blaugrana
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 17:08

Post od blaugrana »

Posto definitivno znam da cu ici na more u periodu kraj avgusta-septembar.
Prvo na listi je Grcka, Lefkada.
Interesuje me da li znate preko kojih sajtova mogu naci privatan smestaj, posto mi agencije nisu u igri?
Ili jos bolje neka preporuka :opustanje:
Korisnikov avatar
mljacko
Reactions:
Pridružio se: 24 Jan 2012, 08:09
Garaža: Fiat Punto s 55, K2 rolericu i Scout biciklicu
Kontakt:

Post od mljacko »

Blago vama kada vec mozete da planirate letovanje :trljamoci:
Htela sam da idem "sada" (u februaru) na sajam turizma, ali sam skontala da bi to bilo totalno glupost...
Jer sada imam mnogo vise obaveza na poslu (citaj manje verovatnoce da me puste kada ja hocu da idem na letovanje),
A i dok nisam imala ovoliko obaveza, uvek se nekako drugi prvi izrbave za svoje datume, pa tek kada se svi vrate, ja i Stevica (najstariji clan kolektiva) idemo negde.
Crna ovca 4ever :cool!:

Tako da, verujem da cu i ja negde u avgustu-spetembru (verovatno na prvo mesto koje mi se ucini povoljno+zanimljivo)
Mada bih volela da idem na Hrvatsko primorje...
http://www.facebook.com/rokovnici" onclick="window.open(this.href);return false;
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ako ti je Krk interesantan mogu da ti dam kontakt za smeštaj. ;)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Da li se moze kupati u periodu kraj marta-maj u Egiptu?
U 3 agencije mi razlicito kazu. Preporuka za neki hotel sa 3-4*, ol inkluziv?
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
Korisnikov avatar
pedja
član 001
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:52
Garaža: SX4 1,6/120 TNG + Scenic IV 1,5 dCi

Post od pedja »

Nisam bio u Egiptu, ali suma onoga sto sam upio iz okoline je:
Nikako ispod 4 zvezdice (a i to je upitno).
Flasirana voda je tvoj najbolji prijatelj, ne samo za pice, vec i za pranje vec "opranog" voca i slicnog.
Lekici za stomak pod obavezno, mada ja mislim da je to farmaceutska mafija, i da preventivna rakija resava stvar :pijemo:

Da li treba dodati izbegavanje hotela u koje idu Rusi i Nemci? Ne, ipak to vazi svuda :kezo:
Ako ih vec ubodes, porani na obroke ili ces ostati gladan :D
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

... ili jednostavno preskoci takve zemlje i putuj Evropom, pa kad je celu preores, onda se baci na divljake...
Da, "divljake" sam rekao! :thumbdown:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

^^ ...sta da dodam osim :plusone:
Korisnikov avatar
noob
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:24

Post od noob »

Batalite Egipat, jesu divljaci. Kradu nenormalno, naplacuju penjanje i spustanje sa kamile... nikad vise tamo. Pre cu otici na Kopaonik ili Vrnjacku banju nego Egipat.
Vazno da je tvoj auto u top stanju, gram dima ne izbacuje, kocnice guzvaju asfalt, a signalizacija svetli kao svetla stadiona.
Odgovori