Fiat Punto 1.2 8v hladan teže pali

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
kanaj
Reactions:
Pridružio se: 16 Okt 2013, 11:37

Fiat Punto 1.2 8v hladan teže pali

Post od kanaj »

Pozdrav svima imam jedno pitanje pa ako bi ste mi pomogli kako bih ga resio posto me mnogo nervira auto je fiat punto 1.2 8 ventila 2001 god problem je sledeci ujutru malo duze vergla da upali a kad je vruc auto pali ko mina i jos jedan problem kad odstoji posle voznje kad se ohladi isto malo duze vergla da upali do cega moze biti molio bih vas da mi pomognete svecice su nove ngk bkr5ez i kablovi.pozz
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Re: Fiat punto 1.2 8 ventila

Post od perfiko »

Pa može biti akumulator.
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Možda i pumpa za benzin, ali ništa bez majstora.
kanaj
Reactions:

Post od kanaj »

Stavljen je nov akumulator pumpa za benzin radi cuje se kad se da kontakt auto ide lepo jel mogu da zezaju svecice.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Prljave dizne ... imaš plin?
kanaj
Reactions:

Post od kanaj »

Neznam za dizne mozda je i do njih nemam plin.
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

dizne i svećice za početak...
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Anlaser takodje, njega nakon 10+ godina nije zgoreg remontovati ako vec nije radjeno.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
kanaj
Reactions:

Post od kanaj »

Svecice su nove uzo sam ngk bkr5ez po katalogu zar one mogu da zezaju tako a za dizne cu da vidim da ih ocistim,nije uopste diran anlaser mozda i on zeza.
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Re: Fiat Punto 1.2 8v hladan teže pali

Post od MAD MAX »

Prvo oko alnasera:
Kojom brzinom vergla na hladno? Zateže li? (kao da zastajkuje?)
Pri verglanju da li se gase lampice na instrument tabli? Čas ih ima čas nema? I poništava li se bord kompjuter - sat, pri verglanju, ako ga auto ima?

Drugo:
Kad se da kontakt gori li žuta "cek engine" u obliklu motorčića na instrument tabli? Ostane li da gori kad se auto upali?
Gori li neka druga lampica kao "volan" i slu radu motora?
Kad tek upali auto je li "trokira" ne radi neki cilindar, radi neravnomerno kao hladan? Koliko obrtaja ima kad se ugreje na leru a koliko kao hladan? I uopšte koliko dugo vergla kad je hladan dok upali??

edit:
Kad je hladan pališ li ga sa gasom ili bez?
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
kanaj
Reactions:

Post od kanaj »

Nema da zateze normalno vergla anlaser sve lampice se gase kad se upali auto nista se ne restartuje gori zuta lampica kad se da kontkat kad se upali auto ona se ugasi odmah,nema da trokira kad upali lepo radi kad je hladan drzi obrtaje na 1100 i posle spusti na 850 i ne mrda neznam koliko dugo vergla ajde da kazem 6do 7 sekundi mozda i vise.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Od kada se to pojavilo? Daješ li gas kad ga pališ hladnog? Je li skoro skidana klema akumulatora?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Skini kabl sa svecice pa prinesi bloku motora i verglaj, gledaj da li baca varnicu ako baca vrati pa skini sledeci pa tako redom cisto da proveris da li svaka svecica dobija struju, moze biti i do bobina. Da li je na tvom autu single point ubrizgavanje? Ja sam imao punta MK1 sa single point ubrizgavanjem imao sam slican problem kada je hladan tesko je palio a kada upali malo je radio 2-3 sec pa se gasio sledecim paljenjem palio je lako. Kod njega je bio rastelovan leptir na usisu. Proveri i step motor!
Slika
kanaj
Reactions:

Post od kanaj »

Od prosle godine se to javilo to paljenje lepo je palio nije uopste verglao neznam ni ja sam do cega je ne dajem gas kad ga palim nije skidana klema uopste.On kad ga upalim ujutru i odma ugasim posle pali ko mina ne vergla.
MAD MAX
Banned
Reactions:

Post od MAD MAX »

Može biti da ECU pobrljavio zbog nečega. Može se probati dijagnostičkim uređajem da pobrišu auto adaptivni podaci, ili čak možeš i ti probati da skineš klemu akumulatora, na par minuta, odmah po gašenju auta - možda urodi polodom.
Osim navedenog, može biti nespravan neki senzor, ili očitaava pogrešne vrednosti, kao senzor temperature vazduha u usisnoj grani ili senzor položaja radilice, koji je poznat po tome da i vruć auto često teško pali.
Pored toga, može biti i do pumpe goriva, kojij kad padne pritisak ispod 2 bar otežano pali kao hladan. Ovo se može premeriti manometrom u svakoj ozbiljnijoj radionici. Rok trajnosti pumpe goriva na puntu je kod nas do 120 -150 kkm maksimalno.
Uglavnom ako ti ne pomogne skidanje kleme, traži majstora, neka proveri senzor temp, vazduha (na dijagnostici prati parametre koje izbacuje), provera pumpe i senzoza položaja radilice, koji se teško proverava dijagnostikom, već ide probanje. itd...
Odgovori