zuzazu napisao:
@ljubitelj - Vi bas ne zelite da citate napisano? Cak sam Vam i fotografije sa danasnjim datumom postovao

Ja nisam strucnjak iz ove materije, ali ako se zale Amerikanci, ako Evropljani imaju primedbe, i ako nasa vlada krije ugovor, dedukcijom mogu zakljuciti da nije bas sve u redu...
Sta to nisam procitao, zaista ne razumem koja ili koje fotografije i sta je poenta ? Mozete li pojasniti. Air Serbia potpada pod pravni sistem Srbije i srpski organi treba da izvrse pravni proces registracije.
To sto je nasa poslovicno spora administracija i ovaj put spora ne bi trebalo da bude iznenadjenje ili razlog posebne brige. Kao i uvek radice se papirologija u 5 sekundi do 12, ili ce se pomeriti casovnik. Pa sta je to kod nas drzava uradila na vreme
Za mene je upravo dobar signal ko se buni jer to ukazuje da Etihad radi bas ono sto treba, pravi zdravu kompaniju koja moze da predstavlja ozbiljnu konkurenciju i preuzme deo kolaca.
Naravno da se do sada niko nije bunio kada JAT prakticno nije ni postojao kao ozbiljnija konkurencija bilo kome bilo gde.
Da li je Ugovor pravno u redu brzo ce se saznati i ne bih o tome spekulisao.
Eithad nije seoska firma da ne zna i ne moze da angazuje dobar advokatski tim da sastavi Ugovor u skladu sa pravilima struke i relevantnim zakonima a shodno tome i preuzeti najvrednije od JATa- slotove. Nismo valjda naivni da Etihad zeli JAT zbog nekoliko prastarih aviona i stjuardesa. Jasno je da prava na let predstavljaju cilj preuzimanja.
Sto se Amera i Evropljana tice, naravno da ce njihov poslovni interes biti ugrozen ako jedna dobra kompanija (Etihad) udje na njihov teren i pocne da preuzima deo kolaca.
Mi treba da gledamo nas interes u svemu tome, i da minimalno koliko treba uvazimo primedbe ako imaju pravnog pokrica.
NIS je odlican primer temeljnog zaokreta od notornog gubitasa u profitabilnu firmu koja ima perspektivu opstanka.
Etihad treba to isto da stvori od ostataka propalog JATa.
Svima je kristalno jasno da Air Serbia nece biti isto nesposobna firma kao JAT, sada u rukama Etihada i da je stvarni nosilac posla Etihad. Ako je Ugovor pametno napravljen, kao sto se obicno i radi u slicnim prilikama, ljudi iz Etihada ce nadam se formalno pravno biti zaposleni u Air Serbia i time biti lokalna radna snaga dakle srpska.
Air Serbia i formalno ce biti srpska firma vecinskog srpskog kapitala, barem je tako saopsteno. Taj proces registracije je u toku.