Koju polovnu limuzinu do 5000 eura kupiti?

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Somi001
Reactions:
Pridružio se: 21 Okt 2013, 20:37

Koju polovnu limuzinu do 5000 eura kupiti?

Post od Somi001 »

Evo ovako, prodao sam Golfa 4 pre desetak dana i sada zelim kupiti novi auto u vrednosti do otprilike 5000 eura, vise ne. Automobili za koje sam trenutno zainteresovan sudeci po ponudi a i mojim zeljama, posto zelim jedan lep, noviji, ali ni previse veliki ni mali auto, su Golf 5, Škoda Fabia (novi model), Opel Astra H, Opel Corsa D i Peugeot 407.

E sad, ono sto bih voleo da dobijem ovde su odgovori na pitanja za ove automobile, koji bi od ovih po vasim iskustvima i strucnim misljenjima trebao najradije kupiti i koji bi mi ispao jednostavno najbolji, da je em lep, em kvalitetan i da mu je jednostavno kvalitet dobar, jer zaista ne zelim da se ponove stalna nova ulaganja i popravke u Golf 4 koja su pocela tek sto sam ga kupio, i jedva sam ga prodao.

A takodje bih voleo da saznam i, posto i za ove automobile trenutno na trzistu ne postoji narocito bogata ponuda, da mi obogatite istu nekim novi predlozima, i novim automobilima koji bi mogao kupiti a da su polovni i dobri i kostaju do 5000 eura a starosti su od 2004 godista.

Hvala unapred, pozdrav za sve forumase. :)
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Koju polovnu limuzinu do 5000 eura kupiti?

Post od Geza »

Limuzina kao sedan ili limuzina kao hečbek ?

Možda Ford Focus.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
MAD MAX
Banned
Reactions:
Pridružio se: 22 Feb 2012, 22:19

Post od MAD MAX »

E ako je Korsa limuzina :glavomuzid:
Send from ZX Spectrum 8 bit 16kB
Korisnikov avatar
Aca BG
Reactions:
Pridružio se: 06 Mar 2013, 11:22

Post od Aca BG »

Od gore navedenih samo je 407 limuzina :pardon:
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Dobro, što se hvatate odmah za detalje. I mojoj Zastavi 128 je u saobraćajnoj pisalo da je limuzina. :kezo:

Shvatili smo šta čovek gleda.
Focus je dobar predlog.
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Ja ti mogu pomoci oko detalja vezano za Corsu ili Astru, za ostale ce ti se javiti neko drugi..

Sto se tice Astre H i Corse D, u velicini ta 2 auta, skoro da nema razlike osim u gepeku.
Tako i uvoznji, osecaj je skoro pa isti.

Kod Astre H ti preporucujem da ides na 1.6 motor jer je verovatno najrasprostranjeniji, najlakse je naci dobar primerak i najjeftiniji je za eksploataciju. Od dizela 1.7 cdti ili 1.3 cdti (ma da su ovi vrlo retki)

Kod Corse D od motora zaobidji 1.0 i 1.2 jer su teski asmaticari. 1.2 je pouzdan i rasprostranjen, ali je za neki put vrlo slab.
Gledaj 1.4 90 ili 100ks i najbolja opcija 1.3 dizel (75 ili 90ks)

Odrzavanje nije skupo, delova ima, majstora takodje...

Focus je takodje dobar predlog i iskustva mozes procitati, jer ima dosta Focusa na forumu.

Za 407 ces cuti da bezis od njega :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Somi001
Reactions:

Post od Somi001 »

Geza napisao:Limuzina kao sedan ili limuzina kao hečbek ?

Možda Ford Focus.
Izvinjavam se sto sam to zaboravio spomenuti, u obzir dolaze naravno i sedan i hecbek, pa i kupe, i naravno Dzip ako postoji cena do 5000 (a video sam da ima nekih za 5500, kao Hyundai Tucson, pa Kia Sorento... ).

Ali ono sto je meni bitno pre svega je da bih najradije voleo naci limuzinu ili hecbek, a kupe tek ako se zaista radi o sjajnom automobilu i velikoj prilici. Jer meni je prevashodno da ovaj put imam auto sa petoro vrata, a ne troje, zaista me je ta cinjenica izludjivala kod prethodnog automobila. :D

Hvala na odgovorima, a sto se tice Ford Focusa, procesljacu malo na forumu, lep je to auto ali iskreno meni se makar 5 modela vise svidjaju od njega i primamljiviji su mi... Moze li mi neko reci da li je Focus kvalitetan model i koji tacno, da li 1.6, sto pretpostavljam?

Takodje bih voleo dizel, ili benzin+gas, ili neki drugi pogon, a najmanje bih voleo benzinca, jer uopste nije jeftin.

A Astra H je pomalo veci auto od Corse i zato mi se mnogo svidja, cak je meni mislim i favorit. S tim sto je i zaista prelep auto. Corsa je vrlo cesta sa troje vrata i zato mi nije medju npr. TOP 3 favorita.

407 mi svakako verovatno ispada iz kombinacija.

Evo ja da pitam za nekoliko automobila, sta mislite o : Kia Corento, Nissan Primera, Subaru Impreza, Hyundai Accent?
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Impreza je skupa zbog skupog servisa, tamo posle 100.000 servis košta ko kilometraža u dinarima :mrgreen:
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

svako svoju ragu hvali :) pronadji nekog fokusa 2 ph1 ( ovi ph2 su bolji ali su skuplji ) i bices zadovoljan sigurno. mada, sa tim novcem si prilicno interesantan prosecnom prodavcu polovnjaka, ako se jos radi o kesu, siguran sam da mozes uz malo strpljenja naci auto u dobrom stanju, nebitno koji od ovih modela bio...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Ne vidim da je iko hvalio ista osim da smo mu napisali o modelima koje poznajemo :zbunjen:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Day Walker napisao:Ja ti mogu pomoci oko detalja vezano za Corsu ili Astru, za ostale ce ti se javiti neko drugi..

Sto se tice Astre H i Corse D, u velicini ta 2 auta, skoro da nema razlike osim u gepeku.
Tako i uvoznji, osecaj je skoro pa isti.

Kod Astre H ti preporucujem da ides na 1.6 motor jer je verovatno najrasprostranjeniji, najlakse je naci dobar primerak i najjeftiniji je za eksploataciju. Od dizela 1.7 cdti ili 1.3 cdti (ma da su ovi vrlo retki)

Kod Corse D od motora zaobidji 1.0 i 1.2 jer su teski asmaticari. 1.2 je pouzdan i rasprostranjen, ali je za neki put vrlo slab.
Gledaj 1.4 90 ili 100ks i najbolja opcija 1.3 dizel (75 ili 90ks)

Odrzavanje nije skupo, delova ima, majstora takodje...

Focus je takodje dobar predlog i iskustva mozes procitati, jer ima dosta Focusa na forumu.

Za 407 ces cuti da bezis od njega :)

Pošto sam prevozio oko 70kkm u astri H i oko 90 u corsi C i oko 20kkm u corsi D mogu ti reče, da nikako nije isti osečaj u vožnji izmedju astre H i corse D a kamoli C. Jeste, da ima corsa D dosta mesta ali to je to. Astra H je puno ozbiljniji avto od corse, šta je normalno
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:

Post od Day Walker »

Ako ti tako kazes :)

Vozio sam i GTC i 5v i putovao sa istim, al ako ti kazes, onda ok :)
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Somi001
Reactions:

Post od Somi001 »

dragan napisao:svako svoju ragu hvali :) pronadji nekog fokusa 2 ph1 ( ovi ph2 su bolji ali su skuplji ) i bices zadovoljan sigurno. mada, sa tim novcem si prilicno interesantan prosecnom prodavcu polovnjaka, ako se jos radi o kesu, siguran sam da mozes uz malo strpljenja naci auto u dobrom stanju, nebitno koji od ovih modela bio...
Ok znaci i Imprezu da otpisem.

A mozete li mi preporuciti neki automobil od Kia-e, Chevorlet-a i Hyundai-a, koji bi mozda odgovarao onome sto trazim?

Fokus sam bas danas nasao jedan, lep je i postao mi je prilicno interesantniji.

Pa mogu reci da strpljenja imam, ali opet, pokusavam da sto vise prosirim ponudu i ne usredsredim se samo na Golfa V npr, koji bih najradije kupio, ali je stvarno jako slabo u ponudi zastupljen.

I kad smo kod njega, ima li neko utiske o istom, da li vredi kupiti ga i da li je zaista bolji i treba biti favorit ispred Astre H, Corse D i Škode?

I ja mislim inace da je Astra H daleko lepsi auto od Corse i udobniji i povoljnij.
Korisnikov avatar
sErGiO
Reactions:
Pridružio se: 12 Jul 2012, 13:59
Garaža: Alfa Romeo 155 1.8 16V

Post od sErGiO »

Postavi sve kriterijume u pretragu na polovni automobili pa kad dobiješ rezultat pretrage onda kreni polako da pregledaš automobile, jedan po jedan. Pritom zanemari marku automobila. Onaj koji ti se svidi sačuvaj pa obiđi, pogledaj uživo, provozaj...Tako ćeš bolje steći utisak šta ti leži i šta ti se sviđa a šta ne. Ovako je malo napamet, jer većinu tih automobila verovatno nisi nikad vozio, zapravo verovatno nisi ni seo u neki od njih.
Kad obiđeš 10-15 automobila biće ti jasnije šta ti se sve sviđa pa onda sužavaj polako kriterijum i kad naleti nešto što ispunjava najviše uslova, od kojih je najvažniji onaj u kakvom se stanju nalazi auto, onda odvezi taj auto kod mehaničara da se dobro ispregleda pa pravi ugovor ;)
Purezza di linea e prefezione del meccanismo - Alfa Romeo
l silenzio notturno è stato disturbato bruttamente dalla musica del mio cuore sportivo!

Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Somi001 napisao:Izvinjavam se sto sam to zaboravio spomenuti, u obzir dolaze naravno i sedan i hecbek, pa i kupe, i naravno Dzip ako postoji cena do 5000 (a video sam da ima nekih za 5500, kao Hyundai Tucson, pa Kia Sorento... ).

Evo ja da pitam za nekoliko automobila, sta mislite o : Kia Corento, Nissan Primera, Subaru Impreza, Hyundai Accent?

A mozete li mi preporuciti neki automobil od Kia-e, Chevorlet-a i Hyundai-a, koji bi mozda odgovarao onome sto trazim?
Moja ti je najsrdačnija preporuka da izbaciš iz potrage razne "džipove" tj. SUV/Crossover segment. Pre svega, za taj novac teško da možeš naći ozbiljan automobil tog segmenta. SX4 prevazilazi tu cifru, a neki stariji koreanac je po meni loš izbor. Sve i da je u odličnom stanju, bez kvarova i većih ulaganja, samo održavanje je dosta skuplje za tu vrstu vozila, a ako ti nije neophodan takav auto bolje nemoj ni da ga razmatraš.
Za Imprezu si već čuo. Chevrolet ne bih preporučio jer znam za više loših nego dobrih iskustava. Accent nije loš izbor, mada mislim da ima boljih za taj novac. Nissan Primera može biti dobar izbor. Praktičan, komforan, poznati motori, generalno pouzdan. Ako se nađe dobar primerak mislim da ga treba uzeti u obzir.

Sa Focusom nećeš pogrešiti, raspitaj se malo još o njemu, pogledaj par komada za prodaju, pa ako ti se svidi i nađeš dobar primerak, ne oklevaj.
Astru H ako gledaš, preskoči 1.6 benzinac. U prethodnoj (G) generaciji, 1.6 je bio sasvim korektan motor i tako nešto sam i ja tražio kad sam kupovao auto. Međutim, Astru H sam probao novu, od kolege, 1.6 115KS i ne sećam se kad sam bio razočaran tako u neki auto, tj. u motor u njemu. Tu je možda pametnije ići na dizel, a kod Forda je i opcija benzin + plin.
Pošto vidim da te dosta interesuju modeli sa istoka, moje iskustvo je sledeće. Tražio sam auto do 4.000e. Nisam hteo Golfa ni Stila, gledao Astru neku da nađem. Po oglasima sam svašta gledao, ali ništa me nije baš oduševilo. Elem, jedan prijatelj prodavao auto koji sad vozim i bio sam malo skeptičan, raspitivao se na sve strane i na kraju kupio auto koji nisam ni sanjao da ću voziti. Za ovih 45.000km sam prezadovoljan i ni u jednom trenutku nisam pomislio da bi sa nekim drugim autom prošao bolje. Pročitaj više ovde... viewtopic.php?f=2&t=28
Posetite www.garaza.rs !
Odgovori