Somi001 napisao:Izvinjavam se sto sam to zaboravio spomenuti, u obzir dolaze naravno i sedan i hecbek, pa i kupe, i naravno Dzip ako postoji cena do 5000 (a video sam da ima nekih za 5500, kao Hyundai Tucson, pa Kia Sorento... ).
Evo ja da pitam za nekoliko automobila, sta mislite o : Kia Corento, Nissan Primera, Subaru Impreza, Hyundai Accent?
A mozete li mi preporuciti neki automobil od Kia-e, Chevorlet-a i Hyundai-a, koji bi mozda odgovarao onome sto trazim?
Moja ti je najsrdačnija preporuka da izbaciš iz potrage razne "džipove" tj. SUV/Crossover segment. Pre svega, za taj novac teško da možeš naći ozbiljan automobil tog segmenta. SX4 prevazilazi tu cifru, a neki stariji koreanac je po meni loš izbor. Sve i da je u odličnom stanju, bez kvarova i većih ulaganja, samo održavanje je dosta skuplje za tu vrstu vozila, a ako ti nije neophodan takav auto bolje nemoj ni da ga razmatraš.
Za Imprezu si već čuo. Chevrolet ne bih preporučio jer znam za više loših nego dobrih iskustava. Accent nije loš izbor, mada mislim da ima boljih za taj novac. Nissan Primera može biti dobar izbor. Praktičan, komforan, poznati motori, generalno pouzdan. Ako se nađe dobar primerak mislim da ga treba uzeti u obzir.
Sa Focusom nećeš pogrešiti, raspitaj se malo još o njemu, pogledaj par komada za prodaju, pa ako ti se svidi i nađeš dobar primerak, ne oklevaj.
Astru H ako gledaš, preskoči 1.6 benzinac. U prethodnoj (G) generaciji, 1.6 je bio sasvim korektan motor i tako nešto sam i ja tražio kad sam kupovao auto. Međutim, Astru H sam probao novu, od kolege, 1.6 115KS i ne sećam se kad sam bio razočaran tako u neki auto, tj. u motor u njemu. Tu je možda pametnije ići na dizel, a kod Forda je i opcija benzin + plin.
Pošto vidim da te dosta interesuju modeli sa istoka, moje iskustvo je sledeće. Tražio sam auto do 4.000e. Nisam hteo Golfa ni Stila, gledao Astru neku da nađem. Po oglasima sam svašta gledao, ali ništa me nije baš oduševilo. Elem, jedan prijatelj prodavao auto koji sad vozim i bio sam malo skeptičan, raspitivao se na sve strane i na kraju kupio auto koji nisam ni sanjao da ću voziti. Za ovih 45.000km sam prezadovoljan i ni u jednom trenutku nisam pomislio da bi sa nekim drugim autom prošao bolje. Pročitaj više ovde...
viewtopic.php?f=2&t=28