PayPal

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: PayPal

Post od Ogi »

Ma neka idu u qratz, ja nisam tako skapirao. :)
Ja zapeo nesto da kupim a za i30 je katastrofa ponuda a moj drugar za neku Corsu GSI staru 25 godina nalazi sve na Ebay-u, tipa NOVE FELNE !?? FABRICKE nove delove !?? ne znam na koji fazon. Kupio volan, pola enterijera, nailazio na sedista, ma sve...
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Kako se ne vidi,pa pogledaj 1. i 3. sliku, vidi se da je nalepljena folija na kojoj pise hyndai na celjusti. A na zadnjoj slici se vidi kako izgleda ta folija iz koje se pretpostavljam izreze ono sto ti treba
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Uzeo karticu danas.

Koji su jos dobri i pouzdani sajtovi za kupovino, ja znam samo za eBay i Aliexpress ?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Našao sam ovaj sajt, neverovatno je jeftino i neverovatno mnogo stvari ima, aliexpres je smešan pored ovog:

http://www.bipanda.com/

Tipa našao sam fabriče 17" za Fabiju 2 RS za 133$ po komadu i šiping nekih 10ak dolara, škk?!

EDIT: Sada mi je jasno oklen sve silne replike felni, sve je s ovog sajta, za peticu GTI stock felne u svim veličinama za 150$ komad...
Korisnikov avatar
fq400
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:59
Garaža: Lancer

Post od fq400 »

Možda postane alternativa PayPal-u:

http://en.wikipedia.org/wiki/Square,_Inc.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

PP mi je uzeo 0,76 evra, ne 1,5 kako je ranije bila prica da uzimaju prilikom registracije. U svakom slucaju, kada ce to da mi vrate jer mi to treba da bih kupio nesto?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Za 3 dana ja mislim.
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2013, 10:50
Garaža: Skoda Kodiaq 2.0 TDI L&K / Jeep Compass 1.3 DDCT

Post od Vladapetr »

Uroš S. napisao:Našao sam ovaj sajt, neverovatno je jeftino i neverovatno mnogo stvari ima, aliexpres je smešan pored ovog:

http://www.bipanda.com/

Tipa našao sam fabriče 17" za Fabiju 2 RS za 133$ po komadu i šiping nekih 10ak dolara, škk?!

EDIT: Sada mi je jasno oklen sve silne replike felni, sve je s ovog sajta, za peticu GTI stock felne u svim veličinama za 150$ komad...
Ovo je zaista interesantna ponuda, jedino što me odvraća od poručivanja sa bipande je to što oni zapravo nemaju PP kao sredstvo plaćanja :mrgreen:
Kineski prodavci često znaju da probaju da izvrdaju reklamaciju, a ako plaćanje nije bilo preko PP-a mogućnosti za izvrdavanje su im drastično veće...
There are 10 kinds of people in the world:
those who understand binary and others who don't.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ja ni na Aliju ne placam ni Escrow-om ni PayPal-om, samo obična kartica, i nisu me ispalili do sad, stavise vracali su mi pare bez da im vratim proizvod, slali nov proizvod za dz, davali popuste na sledecu kupovinu, i uvek ti ponude par resenja i kazu ako imas neku ideju da im predlozis. Sve s am resavao u svoju korist do sad. Cak i previse.

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Ok, a kolika je vrednost svake od tih pošiljki a koliko koštaju 4 felne sa poštarinom?

Ne mislim da uvek i svaki put hoće da izvrdaju, ali se to dešava dovoljno često da ne želim o tome da razmišljam. I ja sam poručivao hiljadu puta sa DX-a, Fasttech-a, China Sells... i nisam imao nijedan problem, ali su to sve porudžbine prosečne vrednosti $50. Međutim, imaš na netu gomile loših iskustava ljudi koji su kupovali sa tih istih sajtova, gde su ih odje.bavali kada se paket zagubi ili na reklamaciju reagovali posle X dana. Zato je PP mama jer nema glava da te boli, čim nešto nije ok udariš žalbu i PP blokira isplatu novca i arbitrira u rešenju problema.

Prošle godine sam za firmu poručio robu od prodavca od kojeg moj dobar prijatelj kupuje duže od god dana, bez ijednog problema. Porudžbina je bila malo jača, i sve je bilo cile-mile dok nisam platio. Onda je proredio javljanje na mejl i Skajp, probio je sve rokove isporuke, za reklamaciju se pravio lud. Nisam mu mogao ništa osim da mu psujem sve po spisku.
Sledeću porudžbinu sam pravio kod firme gotovo identične ovoj prvoj, ali sam u kontakt umesto direktno stupio preko kontakt forme na Alibabi(najveći kineski sajt za veleprodaju). Pošto su i ovi krenuli sa sličnim radom, ja predveče pošaljem pritužbu Alibabi a sledeće jutro pun inbox poruka tipa "I am sorry, my friend please cancel your complaint..." :sreckovic: Jbg, kad neće na fino onda mora po nosu.

Zadnje 3 godine intezivno trgujem sa kineskim MP i VP prodavcima, moje iskustvo je takvo da ako nema PP kao sredstvo plaćanja ili nekog ozbiljnog supervizora(poput Alibabe, gde osim podataka o prodavcu možeš da vidiš da li se neko na njega žalio u zadnjih 90 dana) - ne ulazim u rizik poručivanja. Bipanda radi na fazon Alibabe, oni proveravaju to što prodavac šalje ka kupcu, ali nemam info koliko su ozbiljni. Znam da mi je drugar koji ima MP prodavnicu auto-delova prošle godine vratio dobavljaču gomilu kineskih čeličnih felni jer rupe nisu bile dobrih dimenzija(nije bilo npr 5x110 umesto 5x108, nego rupe nisu bile na istoj kružnici - 4 su ok a jedna štrči :besan: ), zato ovde tražim i dodatnu sigurnost oko transakcije.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Slazem se, vidjao sam i ja kod mnogih prodavaca negativne feedback-ove, ali stvarno nisam imao losa iskustva. Koliko znam Aliekspres je maloprodajni Alibaba, ista firma? Ovo sam okacio vise kao triviju nego nesto odakle bih porucio robu u vrednosti par stotina eura.

HUAWEI P6 via TT
Korisnikov avatar
Vladapetr
Reactions:

Post od Vladapetr »

Jeste, Aliexpres je maloprodajni Alibaba. Sad gledam kod njih - ima felni kao sa Bipande, ali su em skuplje em ni ocene nisu naročito dobre. Jbg, izgleda da ću ipak morati još neko vreme da vrtim oglase :mrgreen:
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Koliko traje shiping iz Kine do Srbije za FREE Economy Int'l Shipping ?

Ja sam sa ebay-a poručio i platio PayPal-om, još 04.10.2013. i izgleda da su tek pre par dana poslali pošiljku (evo šta kaže ebay o statusu):

Despatched to overseas (Country code: RS)
Oct-23-13, 00:00 AM

Shipment information received
Oct-07-13, 05:40 AM

Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)
Oct-07-13, 00:00 AM

Shipment operation completed
Oct-06-13, 22:10 PM, Longgang,Shenzhen,China

Shipment arrived at facility
Oct-06-13, 22:10 PM, Longgang,Shenzhen,China

Shipment information received
Oct-04-13, 18:01 PM
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Od plaćanja do dispatch-a može da prođe i više nedelja, obično uz artikal stoji Order Processing time, najčešće je do 7 dana ali može da bude i odmah ili nakon 20-30 dana.
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Post od maxer »

Nema toga. Piše samo ovo:
Seller ships within 1 day after receiving cleared payment.
Please note the delivery estimate is greater than 12 business days.
Please allow additional time if international delivery is subject to customs processing.

Ma važno je da stigne, pa neka traje - koliko traje.

Inače iz USA mi je pošiljka stigla 10-tog dana a sa Tajvana za 14 dana.
Odgovori