Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Re: Biciklizam

Post od snork »

paja napisao:Nisi me razumeo. Mislim na drugi kraj lule koji drži korman.
Mada, dobro si me podsetio na još tri imbusa koja treba zameniti lakšim. Kod imbusa koji stežu lulu za vrat vile se ne bih usudio da stavim Al. Tu bi ipak morao Ti.
Aaa, da, taj drugi kraj je mnogo manje kritičan.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

zuzazu napisao:
Ram 1) celik 2)Alu 3) Carbon , viljuska karbon (nikako ravna). 58cm od sredine do vrha. Bez nagiba.
Samo za leteceg šofera :)

Slika

The $1049 frameset price includes a Ritchey Logic pro carbon fork painted to match and a Ritchey WCS headset. Features include: Ritchey Logic triple butted cromoly tubeset with integrated headset design (80 grams lighter than a standard chromoly head tube design), and the downtube is ovalized below the front derailleur clamp for enhanced side-to-side rigidity at the bottom bracket. With room for tires up to 28c and classic Ritchey geometry, the Road Logic is ideally suited for long, epic days in the saddle on roads that are not always paved, and still nimble and stiff enough to take the county line sprint at the end of the day. Call or email and ask for a custom quote on a complete Road Logic built with Ritchey bars, stem, post, wheels, and seat. Ritchey offers us a 25% discount on those items when we order them with a frameset, and we can pass on the savings to you!

http://www.adrenalinebikes.com/store.cf ... tid=139202

P.S. ako ti treba antigaling mast, imam ;)
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Dobar je , BAJKERE, dobar.... voda mi ide na usta..... lep je...... vidi geometriju, sunce ti zarko..... skroman, a hebitacan..... custom made Tange cevi..... jos cika Tom dovarivao... pa nek ide zivot....

Ne videci tvoj post, sad @paji poslah nesto slicno na PP :D

Kako kazes? Anti-aging mast? Treba mi... za krsta, kolena i zglobove.... :starac:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Bogami i meni je oko zaigralo kada sam ga video :D Iako sam MTB-ovac ovaj mi je bas lep, lep ko lutka, izgleda nista fency a dobar je ko dobar dan, pozeleo sam da bacim jajca na sic pa jedan giro do Avale :D Ako te zanima ovakav, da li imas mogucnost da ga porucis?
Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Sajt Adrenalin Bikes je bas dobar.

Rado bih ga uzeo, samo mi je problem u kakvom ce stanju to da stigne.

Raspitacu se narednih dana.

Vidi sta nadjoh na sajtu.... Bianchi sa hromovanim mufovima i poluoborenom krunom.... al na njega nema sanse da turis novu opremu, bilo bi svetogrdje.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Na njega samo Campagnolo oprema ide i to neka s kraja 80" eventualno s pocetka 90" :)
Slika
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Veliko je to zezanje.

Nego ko ima ideju da kupuje bicikl ili da ozbiljnije sređuje postojeći nek skuplja pare na gomilu. Zima je period godine kad su bicikli i komponente ubedljivo najjeftinije.

Počeli su ozbiljni popusti. http://www.bike-discount.de/shop/k3/components.html
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Evo jedna današnja da zatvorim sezonu.
Slika

Intersantan detalj je da je između dva sedišta - isti model jedno karbonsko pa tapacirano preko i sa titaniumskim šinama i drugo skroz karbonsko bez materijala preko - udobnije čisto karbonsko.
Jedino objašnjenje je da karbonske šine više rade od titaniumskih pa se sedište više ugiba.
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Kakvo crno zatvaranje sezone dok je ovakvo vreme :o
Poslednja izmena od grujicd u 24 Okt 2013, 16:17, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Ja to protiv uroka. :kezo:
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

kako ti ne otpadnu mošnice od ovog sedišta (položaj pre svega)?
Boringly average, but also perfect for school run mums
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Carefree ulošci. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Post od Kuzmanovic »

Pajo 'bes skidanje tezine bicikle, kad nosis kilo i po vode. :mrgreen:

Jel si razmisljao da stavis rogice? Jel imas uopste potrebu za njima? To ce meni biti prva investicija za sledecu sezonu, posto ih na novom bajsu nemam a dosta ih koristim kada ustanem sa sedista, da ne kazem sprintam. Pomislice neko da sam opasan biciklista. :kezo:
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:

Post od Paja »

Pa bicikl se meri kad se poskida sve. :D Bez vode ni do trafike. I nije kilo nego 650ml ladne vode. :D

Rogove sam imao i skinuo sam ih. Eno ih kod Bajkera. Nisam ih koristio, volim da su mi šake na dohvat komandi, naročito kočnica. Retko i ustajem iz sedišta. Sad i da hoću ne mogu da ih montiram jer karbonski volan ne trpi tu vrstu opterećenja. Mada, mogao bih da stavim one integrisane sa gripovima.
Ji 4Tze napisao:kako ti ne otpadnu mošnice od ovog sedišta (položaj pre svega)?
OO nikad nisu ugrožena na biciklu ako imaš uske gaće, bile one bici ili ne. Na sedištima stradaju guzne kosti tj tkivo oko njih i koren ponosa jer je tu glavni oslonac. Oni se štite uloškom.

E sad, možda ti se čini da sedšte ne stoji kako treba. Nije idealno i trebalo bi ga još uštelovati, ali je to u terenskim uslovima teška zajebancija. Na jednom korenu na 25. maju, koji nisam video jer sam se zablenuo ko zna gde, sam se prizemljio vrlo tvdo. To je rezultiralo pucnjem. Bio sam siguran da je nešto puklo samo nisam znam da li sedište, šticna iili zadnja viljuška. Nakon pregleda svega pomenutog shvatio sam da ništa nije puklo nego da se sedište pomerilo tako što je sedalni deo otišao na dole, a kljun u vis. Očigledno nisam dovoljno stegao sedište kad sam ga montirao pre neki dan. Namestio sam ga šac metodom i to je to što se vidi na slici. Detaljnije štelovanje će uslediti na miru i u kućnim uslovima.
Odgovori