Ratna tehnika

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
maxer
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:36
Garaža: Ford Focus II Mk2 1.6 16V

Re: Ratna tehnika

Post od maxer »

Pravi komentar - u pravo vreme :D :doubleup:
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

prvo pozdrav za novog forumasa Cica Maca :pivo:

presretaci imaju i radio vezu, proletis pored njega sto blize , demonstriras silu i radio vezom ga uputis sta da radi zadas mu kurs, i pratis , kruzis, i proveravas da li izvrsava naredjenja, u ovom slucaju 2012. malisa je sleteo na neki sportski aerodrom, ako ne poslusa, verovatno je po PS-u, opalis rafal pored njega pa da vidis da li nece da slusa, uvek imas opciju obaranja :besan:

da podsetim da je taj avioncic preleteo celu hrvatsku, a da niko nije reagovao cak ni nato iz avijana a da su se ovi nasi, ma kako bili nesposobni, odmah reagovali i poleteli jos dok nije ni usao u nas vap, sad da li hrvati nisu mogli da upale ili je nesto drugo u pitanju, oni su preleteli nato vazdusni prostor ( hrvatsku) bez ometanja :kezo:
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

@kvcali, tako li izgleda procedura?

Jesi l' siguran?
Korisnikov avatar
kvcali
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:02
Garaža: Omega B2 2.0
Kontakt:

Post od kvcali »

a kako bi drugo ?

i Austrijanci vezbaju :P

Slika
Slika

GS, GS/E, GSE, GTE, GSI, OPC # Irmscher, Mantzel, Steinmetz, Zender, Lexmaul, Mattig, Rieger, Kissling

http://www.opelteamserbia.com/forum
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

A može i: uzletiš, priđeš cilju, ispališ dve rakete (jednu IC, jednu radarsku, kao što se obično radi - bar po sovjetskoj doktrini) i vratiš se. :mrgreen: Aludiram na Su-15 koji je oborio KAL-007 (B747).

Ili: vidiš nepoznati avion na radaru, pa ako u tom prostoru i tom trenutku ne sme biti nikoga, zvekneš ga PVO raketom :mrgreen: (kao što je verovatni scenario obaranja našeg DC-9 iznad Čehoslovačke, jer je kasnio, a Brežnjev je dolazio u posetu i naređenje je bilo da u krugu od toliko-i-toliko km oko njega ne sme biti drugih letelica). Taj scenario mi je verovatniji nego onaj sa bombom...
Ђенерал Јанковић
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Austrijanci jako vole da vezbaju na avionima Jat, u kratkom vremenskom periodu, dva puta...

A procedure za presretanje su propisane i uce se i pre nego sto krene pocetna obuka na avionu.

To izgleda ovako:
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Geza napisao:Danas sam onako bezveze gledao MiG 21 i 29 u letu. Nisam sasvim siguran, ali mi se činilo da 21 pravi manji krug od 29-ke. Ovih dana je MiG 21 baš bio ''vožen'' muški.
Mig 21 ima daleko veci poluprecnik zaokreta u poredjenju sa Mig-om 29 i to po svim brzinama i visinama leta. Sto znaci da je Mig 21 manje agilan u vazduhu.
Slika
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Jel to na gornjoj slici (na Lufthansinom A380), ispod Airbus A380-800 piše Wien? :o :o :o Ako je odgovor potvrdan, ja bih to protumačio kao iskazivanje čudne bliskosti, (želje za pripajanjem) Nemačke i Austrije. To je strogo zabranjeno ugovorima koji regulišu uslove nezavisnosti i okupaciju ove dve zemlje od strane Saveznika, posle II svetskog rata.

Mnogo su se osilili i jedni i drugi... naročito posle završetka Hladnog rata... :twisted:
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

kvcali napisao:a kako bi drugo ?

i Austrijanci vezbaju :P

Slika

Vole ljudi da prave cirkus. Presreću avione koje bi presreo i Von Richtrofenov svojim Fokkerom. :djavo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

snork napisao:Jel to na gornjoj slici (na Lufthansinom A380), ispod Airbus A380-800 piše Wien? :o :o :o Ako je odgovor potvrdan, ja bih to protumačio kao iskazivanje čudne bliskosti, (želje za pripajanjem) Nemačke i Austrije. To je strogo zabranjeno ugovorima koji regulišu uslove nezavisnosti i okupaciju ove dve zemlje od strane Saveznika, posle II svetskog rata.

Mnogo su se osilili i jedni i drugi... naročito posle završetka Hladnog rata... :twisted:
Mali off ,sorry moderatorima.
A sta bi ti rekao na ovo, premijer Turske dosao na Kosovo i kaze da je Kosovo Turska a u isto vreme dva Turska vojna helikoptera UH 60 Black Hawk borave na aerodromu Batajnica, gde je ovde logika :evil:
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

BAJKER napisao:
snork napisao:Jel to na gornjoj slici (na Lufthansinom A380), ispod Airbus A380-800 piše Wien? :o :o :o Ako je odgovor potvrdan, ja bih to protumačio kao iskazivanje čudne bliskosti, (želje za pripajanjem) Nemačke i Austrije. To je strogo zabranjeno ugovorima koji regulišu uslove nezavisnosti i okupaciju ove dve zemlje od strane Saveznika, posle II svetskog rata.

Mali off ,sorry moderatorima.
A sta bi ti rekao na ovo, premijer Turske dosao na Kosovo i kaze da je Kosovo Turska a u isto vreme dva Turska vojna helikoptera UH 60 Black Hawk borave na aerodromu Batajnica, gde je ovde logika :evil:
Pa, i Srbija je Turska, samo nam to jos nisu rekli :zastava:

Danas u novinama (ovdasnjim), ni jedna jedina crtica sto smo im pripretili i kanda se naljutili :bokser:

I ja sorry moderatorima, i necu vise :understand:
Korisnikov avatar
snork
Reactions:

Post od snork »

Neću komentarisati, da ne bih kršio pravila foruma, ali znaš šta mislim.

Ja sam nekada voleo Tursku, ali poslednjih godina imaju islamističke i neo-osmanske tendencije... što je veoma opasno. Mislim da smo suviše popustljivi i da im previše dozvoljavamo. Prema njima bismo morali da imamo odnos ako ne kao Jermenija, a ono bar kao Grčka.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Pa sada se Grci i Turci lizu :kezo: Ne zaboravi da smo zadnji put ratovali protiv Turske za vreme prvog Balkanskog rata 1912-1913god.
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

BAJKER napisao:Ne zaboravi da smo zadnji put ratovali protiv Turske za vreme prvog Balkanskog rata 1912-1913god.
Da li?

Turkey provided 18 F-16s for the NATO campaign against Serbia during Operation Allied Force in 1999. During this allied air campaign, TAI-built F-16s set a world CAP record by patrolling for 9 hours and 22 minutes above the Balkan theatre. Normally, CAP missions last between 3 to 4 hours.
Poslednja izmena od zuzazu u 25 Okt 2013, 16:32, izmenjeno 1 put ukupno.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Direktni sukobi kada su proterani sa ovih prostora, protivniku beonjace da vidim a ne sa 40000stopa :kezo:
Slika
Odgovori