BAJKER napisao:Volim ovakvu geometriju rama, klasican dijamant ram. Imas XT Holowtech II srednji pogon i Magura kocnice ? Ne vidim sta vozis, da li je to Gary Fisher?
Heh, meni su sve geometrije iste
Gde vi tu vidite razlike?
Ma bitno da je tebi bilo kako treba. Ja se svih ovih dana vozim u šorcu i kratkim rukavima. U subotu me opalilo sunce.
Ako će neko da vrti pedale u sledećih sat-dva nek se javi.
Ja se baš potrefih na bajsu u to vreme, ali sam tvoju poruku pročitao tek kad sam se vratio. Jbg, drugi put.
Elem, danas sam imao prilično zanimljivo biciklističko iskustvo. Krenuo do Umke. Put me je prvo poveo preko Ade - tamo nigde nikog. Kad sam izašao na put obiđem nekog čiču na bajsu i nastavim do Umke. Tamo se okrenem i krenem nazad i ubrzo naletim na tog čiču. Startovao me sa pitanjem da li bi išao do Moštanice? Ispitam ga malo kakav je put do tamo pošto nisam nikad išao i pristanem. Čiča se zove Čeda, iskusan je biciklista, i često vozi duže ture. Na usponima mi je stalno odmicao, ali smo inače vozili zajedno. Put je posle išao na levo prema Ostružnici i taj deo mi se najviše svideo - voziš kroz šumu, na putu skoro nikog i još smo stali i kod jedne česme da dopunimo vodu. Posle me je proveo preko Ostružničkog mosta - nisam se do sad usuđivao sam da idem tuda, zamišljao sam da je mnogo opasnije a u stvari nije neki problem jer voziš u zaustavnoj traci. Za kraj mi je pokazao put od bloka 70 do Ušća - prođe se ispod novog mosta, pored nekih firmi i tamo se uključi na onaj deo keja što ide od gazele prema zemunu.
Sve u svemu nekih 60km što je ujedno i moj lični rekord, a pri tom smo na dosta mesta pičili kao ludi. Ovo je bitno - da sam imao stare široke kramponke umesto ovih užih slikova ne bi bilo šanse da ga pratim. Na nekim mestimo smo i na ravnom išli 30-35, a na nizbrdicama još i više.
I sve to po savršenom vremenu. Just a perfect day.
I ja se vratio. Ajde obeleži na nekoj mapi kuda si vozio.
Lepo ja pričam da ostružnički most nije strašan. Samo pazi na češljeve. Postoje dve vrste, jedni su toliko zbijeni da su nebitni, ali postoje i dva češlja sa dosta razmaknutim zubima. E ti mogu da budu zajebani. Obrati pažnju da li točak može da ti upadne. Moj može sigurno.
Odlicna trasa! Cesto sam vozio tim putevima letos, ali nisam isao do umke starim Obrenovackim. Uvek sam skretao levo u Ostruznicu pa onda ili isao desno ka Mostanici ili levo ka Sremcici, do koje se stize preko jezive uzbrdice. Sledece sezone cu valjda skupiti cojones pa cu preci i taj Ostruznicki most u povratku.
To je valjda prvo skretanje na desno kad ideš iz pravca Umke, i izgleda kao da skrećeš u neku firmu, ali u stvari put ide pored. Pitanje je da li bi ga i ja sad našao
Za ram nema novosti. I dalje je isti status. Naši kažu "otprema", ali je to podatak od 24.10., a nemci pišu nešto na njihovom, mada čim upućuju na našu poštu pitanje je momenta kad će se pojaviti kod nas. Ja se više bojim naše carine i njihove ažurnosti nego nemaca i pošte.
Drugo racionalnije rešenje je da budeš strpljiv dok se ne pojavi dobar drumski pogon na patronu sa rasponom rupa za lančanike od 110 mm i da uzmeš njega i da na njega staviš lančanike sa novog pogona koji imaš.
Treća varijanta je da nađemo polovan kompakt pogon sa lančanicima 34/50, a da neodgovarajući odnos zuba kompenzuješ drugom kasetom.
Četvrta varijanta za koju nisam siguran da je uopte tehnički izvodiva je da staviš trekking pogon sa 38/48 lančanicima. Za ovo mislim da ne bi moglo jer bi MTB pogoni trebalo da su širi 5 mm 73mm MTB i 68mm drumski. Ovu dimenziju ne možemo da znamo dok ne stigne ram i dok ga ne premerimo. U slučaju da može da se montira MTB pogon (čak i ubacivanjem podloške od 5mm) to bi jako olakšalo potragu jer dobrih polovnih ima svaki dan. Drugi problem sa MTB pogonima je što su oni uvek sa četiri tačke kačenja lančanika, za razliku od drumskih koji su sa pet tako da na MTB pogon ne mogu da se montiraju 36/46 lančanici sa novog pogona koji imaš.
Novi pogon prodaš samo je pitanje sa ili bez lančanika.
paja napisao:
Starče zar ti nije bilo vruće u dugom dresu?
Neko mi je pre neki dasn svirao iz kola pozdravljao je a nije bio 500L, mislim sivi auto ali nisam bas zagledao, gore u Zemunu, dal si bio ti Pajo tada sam imao dugi dres.
paja napisao:Dosadni smo jer vozimo za razliku od nekih.
On ne vozi, on leti
Znaci Zuzazu opet igranka bez prestanka, pakujes novi bajk Ima da ti vise ko sunke na tavanu