Moj je Passat i to je već polupremijum.

Sada gledam sliku tvog njakavog plastikanera sa desne strane i koliko vidim koristis (arhaicni) prednji menjac 105. Izgleda mi da on nije top pullpaja napisao:Nego, Zuzazu, Bajker i stali. Meni sajla za prednji menjač dolazi odozgo, obrće se oko rolera i vraća se gore da bi vukla menjač koji se povlači odozdo. Deluje mi logično da bih mogao da montiram i menjač koji se vuče odozgo. Batalim roler i vežem sajlu direktno. Grešim li?
Probano više puta kroz istoriju, kaiševi, kardani, hidraulika, razna čuda... i na kraju se uvek ispostavi da lanac ima najmanje gubitke u prenosu. Evo šta sam uslikao pre oko 15 godina u Londonu, u Park Lane-u (tu su razne luksuzne prodavnice, za uzimanje para bogatim Arapima). Samo, bila je noć, osvetljenje loše, prošlo radno vreme pa je slikano kroz izlog, lošim foto-aparatom i pri tome nisam ni video šta je tačno ušlo u kadar:Bax napisao:Gledao sam sad skoro u Svabiji, ono remenje na pogonu, sta mislite o tome, ovi u radnji mi kazu da je revolucionarno poboljsanje u praksi, tj nema odrzavanja?
Ako je verovati Sheldonu Brownu, samo prvi MTB-ovi (pre 20-25 godina) su imali razmak zadnje viljuške od 130 mm, a ubrzo je (valjda sa prelaskom 5 -> 6 brzina) porastao na 135. Od tada nije menjan.zuzazu napisao: Bitna razlika je bila do osmofaza (ukljucujuci i osmofaz). Pojavom devetofaza zbog strasnog pomeraja flanse na unutra, bilo je potrebno korigovati sve mere, pa ako me memorija dobro sluzi, zadnja viljuska raste za 5mm (specijalka na 125mm a mtb na 135mm, cini mi se) a zadnje osovine isto za toliko.
Koje si unutrašnje gume kupio i koliko imaju grama? Jesu li latex ili butyl?paja napisao:For Zuzazu's eyes only![]()
paja napisao:Pa znaš da meračim nove menjače. Neću uzimati CX 70 aka ultegra menjač. Kad pucam pucam na najbolje..