Auto sijalice

Iskustva sa servisima, cene održavanja, pranje i poliranje
Odgovori
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Re: Auto sijalice

Post od Ogi »

Pa ne znam ni sam, aj' ako imas neku sliku da vidim kako izgleda jedne a kako druge, tvoj i moj auto su jako slicne boje.
Danas sam video neki auto na ulici sa plavim pa mi se dopalo a taj auto i nije plav.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ne može na slici da se vidi nikako, pre neki dan kad smo namontirali kod Trojanca one svetle belo sa jedva malo nijanse plavičaste, a na slici koju sam napravio plavo na sve strane oči izbija.
Evo kako kod mene izgledaju na tablici, malo previše plavo za moj ukus ali dok ne nabavim bolje neka ih:

Slika
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Pa ja bih nesto plavkasto i na tablice i pozicije. Mozda bas tako kao sto je kod tebe na tablici.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Jesu Cool Blue Intense blago zuckaste. Hyper na faru izgleda belo, ali daje plavicasto svetlo.

LED pozicije
Slika

LED pozicije + Cool Blue Hyper H1
Slika

Slika

Oborena svetla - Cool Blue Hyper H1
Slika

Oborena + duga - Cool Blue Hyper H1 + NightBraker Plus H1
Slika

Samo duga - NightBraker Plus H1
Slika

Kratka, duga, maglenke - Cool Blue Hyper H1 + NightBraker Plus H1 + OSRAM obicne H1
Slika
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ma ja ne zelim uopste plavo, ali ali su mi ove LED pozicije delovale belo dok nisam video svetlo na Draganovom RS-u.
Videcu, za sad vozim ova standardne sijalice, nemam trenutno vremena da se bakcem sa tim.

Tapatalk 4.2.0 from my HTC ;)
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

trojke ne zelis da budes zajeban lik kao ogi? :kezo:
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

On je zajeban i bez toga. Urose, svidjaju mi se ove pozicije sa Miloseve prve slike. Sijaju kao oborena jbt, steta samo sto ih oborena prilicno neutralisu kada oba rade.

Jedino je zajeb sto se kod mene jako tesko menjaju sijalice, verovatno i pozicije tako.

Sto se tice sijalica oborenih svetala, neverovatno mi je da niko ne spominje, osim mene, Bosch 50+ , ja ih koristim vec sigurno 2 godine i prezadovoljan sam.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

Zato sto ih malo ljudi koristi jer je trziste preplavljeno osramom i philipsom, najvise ovim prvim. a dobre su bosch sijalice...
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Slažem se. Bosch su odlične sijalice, samo ovde gotovo da ih nigde i nema.
Širim haos!
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Ogi napisao:On je zajeban i bez toga. Urose, svidjaju mi se ove pozicije sa Miloseve prve slike. Sijaju kao oborena jbt, steta samo sto ih oborena prilicno neutralisu kada oba rade.
Ne sijaju ni blizu ko oborena, da bi LED pravio osvetljenje vredno pomena mora da bude high power i da ima sočivo ili bar senilo, a to dosta košta, par takvih pozicija je minimum 25 eura, dok je par običnih nepunih 5 eura. Moja dnevna su high power sa sočivom i u pravom mraku su skoro beskorisna.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Milos_kg napisao:Jesu Cool Blue Intense blago zuckaste. Hyper na faru izgleda belo, ali daje plavicasto svetlo.

LED pozicije
Slika

LED pozicije + Cool Blue Hyper H1
Slika

Slika
Bune me ove slike.

Na prvoj slici svetlo je bas bas plavo i izgleda kao oboreno a ne kao pozicija. Na drugoj slici, pozicija se maltene ne prepoznaje od oborenog. Sta je treca slika ?
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Pozicija i oboreno. Ovo plavo desno je 99.9% ta led poziciona.
Vidor
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 00:56

Post od Vidor »

Ogi napisao:On je zajeban i bez toga. Urose, svidjaju mi se ove pozicije sa Miloseve prve slike. Sijaju kao oborena jbt, steta samo sto ih oborena prilicno neutralisu kada oba rade.

Jedino je zajeb sto se kod mene jako tesko menjaju sijalice, verovatno i pozicije tako.

Sto se tice sijalica oborenih svetala, neverovatno mi je da niko ne spominje, osim mene, Bosch 50+ , ja ih koristim vec sigurno 2 godine i prezadovoljan sam.
Skoro sam nabavio zetu Bosch 90+ H7 i H1, stvarno su dobre. Uskoro nabavljam i sebi... Skupe su ali mislim da vrede. I mene čudi što ih niko ne spominje ovde.

Tapatalked nexus 7
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:

Post od Uroš S. »

Kod mene Nightbreaker Plus rade već malo više od godinu dana, doduše imam DRL što sigurno utiče na njihov radni vek. Zadovoljan sam, ali probaću nešto drugo kad one odrade svoje. Čitao sam neke testove gde su te Bosch 90+ bile najbolje.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Ogi, prva slika sa plavim svetlom jeste LED pozicija, ali kao sto Uros rece, previse su slabe u poredjenju sa oborenim, tik malo osvetle ispred samog auta, a o udaljenosti od par metara da ne pricam :)
Medjutim, mnogo zavisi i od konstrukcije samog fara, kao i od pozicije pozicija u njemu. Iste takve LED pozicije samo metnuo i na ocevog Pola, neverovatno koliko jace svetlo daju, osvetle dobar deo staze do kapije, pa cak i dobar deo sa strane. Kod mene dele mesto sa migavcem, pa je previse mala povrsina, dok su kod Pola tik ispod sijalica za dugo svetlo, obasjaju celu polovinu fara i mogu bez problema da se koriste kao DRL.

Slika
Odgovori