Vazduhoplovi

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Re: Vazduhoplovi

Post od Geza »

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
zuzazu
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:13

Post od zuzazu »

Fala! For your eyes only ;)
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

Da, sustinski se nista nije promenilo.

Izmenjena je samo fasada.

Novi radni sporovi obelezice pocetak rada Air Serbia :kuku:

Pre izvesnog vremena sam napisao da cu objaviti cija su deca prosla na konkursu za kopilote. Nicija! Ni ona sa poreklom, ni ona bez porekla....

Air Serbia je objavila "expression of interest" za novim pilotima. Nikome se ni kurtoazno nisu zahvalili sto je poslao CV....

Posto je Jat kompanija sa starim pilotima jer zanavljanja kadrova godinama nije bilo, vecina se odlucila da se ne skoluje za Airbus, vec da uzme otpremnine (pod uslovom da se ne nadje resenje za Boinge).

Kako novih pilota nema, a stari ce polako u penziju, ovo je upravo ono o cemu sam pisao - potpuno gusenje srpskog civilnog vazduhoplovstva (vojno je vec opustoseno)

Krajem oktobra, u prostorije Letacke Delatnosti je usla "ekipa" koja je izbacivala inventar, pri tome lomeci sve sto ima obelezije Jat-a. Radnici su gledali a nista nisu smeli da zadrze. Mnogi kolekcionari, ljubitelji vazduhoplovstva ili deca u nekom vrticu ne bi voleli da vide polomljena krila ovog aviona...
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Baš tužna slika...Msm ono, simbolika i to :ccc:
Korisnikov avatar
Cica Maca
Reactions:
Pridružio se: 24 Okt 2013, 13:03

Post od Cica Maca »

Istorija se ponavlja,... slicno nesto se dogodilo i "PREDUZECU AEROPUT". Pitam se samo, hocemo li je jednom za sva vremena nauciti ili cemo uvek glavom o zid. :(
Slika
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Tuzno :nonono:

Inace:

Third #AirSerbia A319-100 registered A6-SAB to be delivered shortly from #Dusseldorf, followed by fourth example, registered YU-APE from #FlughafenMunchen.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
Heinz
Reactions:
Pridružio se: 12 Mar 2012, 19:27
Garaža: Civic FK2 1.8

Post od Heinz »

Došli divlji i oterali pitome, po ko zna koji put u Srba.
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

cozmo napisao:Tuzno :nonono:

Inace:

Third #AirSerbia A319-100 registered A6-SAB to be delivered shortly from #Dusseldorf, followed by fourth example, registered YU-APE from #FlughafenMunchen.

Sto znaci da je tacna informacija da neki avioni nece biti ni registrovani u Srbiji vec ce leteti sa UAE registracijom. To vuce neke probleme u smislu ciji ce piloti da lete te avione jer postoje zakonske limitacije u tom pogledu.
Korisnikov avatar
cozmo
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:50
Garaža: Peugeot 307 1.6 HDI

Post od cozmo »

Drugar mi je account manager u Air Serbia, bas cu da ga pitam kad stignem.
"This is Chief Inspector Clouseau’s residence. This is Chief Inspector Clouseau speaking on the pheun.”
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Iz gornjeg texta sto je Geza stavio kaze covek koji je leteo novom kompanijom sledece "Recimo, način pilotiranja je za mene zaštitni znak Er Srbije. " Pa ako moze Zuzazu da objasni da li je nacin letenja razlicit od kompanije do kompanije. Mislim da je letenje strogo podredjeno pravilima i procedurama i da tu nema nekih razlika od kompanije do kompanije.
Slika
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

U kojoj se sferi zivota kod nas procedure postuju, zasto bi i ovde. Moguce je da su piloti sebi dali slobodu za malo improvizacije povremeno, pogotovo kad pocnu srafovi sa krila da otpadaju ili tako neke stvari... :)
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Ipak je letenje nesto drugo gde su glave stotinama putnika u torbi ako bi svako od pilota leteo kako se njemu prohte, dakle ovde ne bi smelo da bude bez ikakve procedure i pravila, ali cekamo naseg letackog sofera da nam objasni :mrgreen:
Slika
zuzazu
Reactions:

Post od zuzazu »

- Danas je Jat bas leteo, nagazio sam ih od Stambola do Pariza, i zacudo - ne javljaju se kao Air Serbia :mrgreen:

- Ne znam odakle piscu onih redova gore proseravanje "način pilotiranja je za mene zaštitni znak Er Srbije", kada ta kompanija niti postoji, niti je jos stigla da napise svoj SOP u kome ce biti obradjeno kako se sta radi.

- Procedure su jedno, a tehnika pilotiranja je nesto sasvim drugo. I dok su procedure stvar koja se mora tacno odraditi, tehnika pilotiranja je stvar svakog pojedinca kako je ucen i kako je nasao da je najbolje, kao i kako ce sta da primeni u odredjenoj situaciji jer ni jedan let nije isti.

- Tacno je da JAT ima svoju skolu letenja, kojoj smo uceni svi koji smo tu potekli, i zaista je prepoznatljiva u svetu. Jedan avion se moze leteti na vise nacina (kao sto se i kola mogu voziti na razne nacine, od kabadahijskog do recimo umetnickog, ajd da tako nazovem), a U JATu se uvek putnik i njegov komfor stavljao na prvo mesto, te se koristila tehnika koja je zamorna za pilota jer iziskuje konstantno racunanje, a putnik i ne primecuje promenu rezima letenja.

Kako je danas sve industrija, pa i letenje, avion se sve vise leti tako da pilotu olaksa posao, a dal ce nekom da se slosi, il ce da baci peglu, il dobije aritmiju - pa to je njegov a ne moj problem :cool!:
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Nisu skinuli naziv, danas sam se vozio Djoletom...

Nego, sada na ulasku u avion pise ovako :
"trenutno JAT AIRWAYS" dosta velikim slovima... Na kraju ce biti samo Jat Airways :)
Odgovori