Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
- trojanac
- Editor in Chief
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
- Garaža: KIA Ceed JD 1.4
- Kontakt:
Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Gezo, koliko si prešao sa Puntom?
Posetite www.garaza.rs !
- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
@Mirko Alvirko
Nema šta da tripuješ, kada zaista oteža znaćeš sigurno da si u problemu i da je to baš zbog toga, a do tada nije to ništa. Ja sam bio taman krenuo u polukružno okretanje kada se to desilo i morao sam sa obe ruke da jako potegnem/držim volan da ne bi otišao u kanal, bukvalno kao da je postao volan na kamionu, tj. jedva sam ga smotao. Neverovatno kolika razlika sa i bez serva kod ove verzije Punta.
@Geza
A da, ti imaš Actuala, boli te uvo za naše problemčiće.
Tapatalk
Nema šta da tripuješ, kada zaista oteža znaćeš sigurno da si u problemu i da je to baš zbog toga, a do tada nije to ništa. Ja sam bio taman krenuo u polukružno okretanje kada se to desilo i morao sam sa obe ruke da jako potegnem/držim volan da ne bi otišao u kanal, bukvalno kao da je postao volan na kamionu, tj. jedva sam ga smotao. Neverovatno kolika razlika sa i bez serva kod ove verzije Punta.
@Geza
A da, ti imaš Actuala, boli te uvo za naše problemčiće.

Tapatalk
- BobRock
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
- Garaža: Octavia 1.9 TDI A5 FL,Kia Ceed 1.4 2014
Ja sam na 120.000 km sa Puntom, ni jednom mi se nije upalila lampica. pu, pu da ga ne ureknem. 

Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- mirko alvirko
- Pridružio se: 25 Dec 2012, 12:17
- Garaža: Punto 1.2 classic dyn 2010
Kad sam kupovao svi su pricali ne pali City ..i ne znam dal sam ga vise od 5 puta upalio ..def. nema veze los sistem i to je to
- Saša
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Re: Одг: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Nema to veze sa City-jem, kada se desi - desiće se, kakve ste već sreće, a do tada opušteno, nije on kupio vas već vi njega.
I da, što manje negativnosti oko auta, kada se sra**a prizivaju ona obično i dođu.
Tapatalk
I da, što manje negativnosti oko auta, kada se sra**a prizivaju ona obično i dođu.

Tapatalk
Nema nikave veze sa Sitijem, lupetaju ljudi.
Moze doduse da ga obori privremeno, ako motas ko sumanut, i pregrejes motor, navodno ima detekciju i blokadu, bar tako pise u manualu. Ali to ne utice ama bas nista na finalni kvar kad se grafit jednostavno pojede.
Sent from my ZTE-SKATE
Moze doduse da ga obori privremeno, ako motas ko sumanut, i pregrejes motor, navodno ima detekciju i blokadu, bar tako pise u manualu. Ali to ne utice ama bas nista na finalni kvar kad se grafit jednostavno pojede.
Sent from my ZTE-SKATE
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
- Saša
I ja sam tu negde oko osmice.... Četrdeset-osmice...Geza napisao:Tu sam negde oko osmice...![]()

Slažem se, pošto je pametni inženjer koji ga je konstruisao stavio običan grafitni potenciometar kao senzor položaja. Ja bih uvek išao na beskontaktno rešenje, npr. magnetno ili optičko, jer nema "rok trajanja".Bax napisao:Pocetak kraja, naveci fush deo, koji Punto Classic ima.![]()
PS. moze da bude i pad napona, ali te servo ceka kad tad, jer j elose osmisljen, i lose napravljen.
Nešto razmišljam (nisam video kako fizički izgleda), da li je moguće kvar otkloniti tako što se klizač potenciometra malo pomeri, pa onda "ore" drugu pistu pored one koju je već istrošio? Na taj način bi se teoretski mogao više puta reparirati da bude kao nov. Ako ne može, da li je neko probao grafitni sprej namenjen potenciometrima na audio uređajima?
Da, pošto u slučaju oštrog motanja servo troši više struje nego što alternator može da da, konstruktor je primenio još jedno "genijalno" rešenje - napaja se direktno iz akumulatora. To znači da ako on iz bilo kog razloga oslabi ili se jače optereti (može i u vožnji), ostajete bez serva.Markoni napisao:Moje iskustvo je da mi se upalila 2x za 110.000 km, i da je oba puta nestala sa Restartom... I to se oba puta desilo zimi.
Ђенерал Јанковић
Tu se ja mislim i cetkice deformisu, kad to bas krene da preskace.
Mislim da taj sprej moze da upali bar neko vreme da odgodi zamenu.
Sve u svemu jako lose resenje, za deo koji moze da napravi bezbednosni incident.
U nekoj krivini, faktor iznenadjenja, moze da svasta napravi...
Meni se desilo jednom da mi se stvrdne u voznji, takodje je bio minus isao sam na skijanje, kolegi jednom u situaciji naglog kocenja.
Problem je sto taj trzaj koji imas pod rukom, moze da zbuni vozaca, ako nastane prilikom manevrisanja.
Mislim da taj sprej moze da upali bar neko vreme da odgodi zamenu.
Sve u svemu jako lose resenje, za deo koji moze da napravi bezbednosni incident.
U nekoj krivini, faktor iznenadjenja, moze da svasta napravi...
Meni se desilo jednom da mi se stvrdne u voznji, takodje je bio minus isao sam na skijanje, kolegi jednom u situaciji naglog kocenja.
Problem je sto taj trzaj koji imas pod rukom, moze da zbuni vozaca, ako nastane prilikom manevrisanja.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Kako servisi stoje sa tim, mislim na cene i uslugu?
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Goran, oko 200 evra, 1g garancije.
Posle nase silne price oko serva volana u cetvrtak u petak mi se ujutru upalio servo i kasnije se prilikom sledeceg paljenja ugasio i nije se palio do danas cak ni na dijagnostici nije pokazao nepravilnost tj. pokazao je da nemoze da se poveze sa servom.Inace volan mi nije bio tvrd sto znaci da je u pitanju senzor ugla volana tzv. CD.(20.000,00rsd)
Videcu dokle ce ici i kad cu ga menjati vreme ce pokazati.

Videcu dokle ce ici i kad cu ga menjati vreme ce pokazati.

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Vidi i meni se pre dve godine ugasio servo u toku vožnje, prelazio preko onih spojeva, truc i ugasi se.
Znam sigurno da je bio debeli minus (-8 najviša u toku dana) znam da su mi bili upaljeni svi potrošači (svetla, radio, ventilator kabine, maglenke) ali posle kraćeg stajanja, ustvari samo sam ugasio motor i odmah ga ponovo stratovao sve radilo i radi i danas bez greške.
Neko objašnjenje koje sam dobio je da sam opteretio akumulator i da se servo isključio zbog toga ali bilo je i onih koji su posumnjali na sam servo zbog onog truckanja.
Posle toga nisam imao problema.
Znam sigurno da je bio debeli minus (-8 najviša u toku dana) znam da su mi bili upaljeni svi potrošači (svetla, radio, ventilator kabine, maglenke) ali posle kraćeg stajanja, ustvari samo sam ugasio motor i odmah ga ponovo stratovao sve radilo i radi i danas bez greške.
Neko objašnjenje koje sam dobio je da sam opteretio akumulator i da se servo isključio zbog toga ali bilo je i onih koji su posumnjali na sam servo zbog onog truckanja.
Posle toga nisam imao problema.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
U nadi je spas.Stvarno mi se vise nije upalio.Tog dana je bilo -2 a meni akumulator i nije bas najnoviji (4godine). Cuo sam da hoce to od slabije struje