Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)

Post od Bax »

Mislim da je apsurdno sada iznositi tvrdnje, da taj problem ne postoji, kad je to najslabija tacka na Puntu, a problem je i na GP.
Za kolege nije lose da znaju kako to da rese, jer ce ih stici kad tad pre, ili kasnije, obicno pre...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
joni
Reactions:
Pridružio se: 02 Feb 2012, 18:31

Post od joni »

E ta ti je dobra :rofl: :rofl: Vezano za zenu
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

Od greške na volanu se gine i to zbog Fijatove gluposti :ccc:
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Sad ću da kažem ovim mojima da daju kola u oglase...nisu ni svesni šta voze. Još i na sahrane da idem, samo mi to treba. ;)
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Pa jeste... Pošto ja, ti i tvoji nismo imali problem sa servom, on ni ne postoji.
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

I na hidrauličnom servu se dešava da prokliza kaiš, ili čak i da pukne... probleme sa curenjem ulja i samom pumpom da ne pominjem. Ne branim inženjere iz Fiata, jer je činjenica da su loše projektovali taj deo. Ali nije ni tako katastrofalan problem kao što izgleda.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Problem je smesan, to je jedan potenciometar na pogresnom mestu, problem je sto ga cene kao da je od suvog zlata.
Da to kosta 5 evra, koliko i vredi, plus ruke majstora, ne bi ga niko ni spominjao....
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Velja napisao:Pa jeste... Pošto ja, ti i tvoji nismo imali problem sa servom, on ni ne postoji.
Ne, ja nisam to rekao. Čak ni to što moja dva zaposlena radnika voze taj auto, što dva brata moje devojke voze taj auto, što je 4 mojih prijatelja, kao i ja, kupilo na kredit Pnto Classic, što moj komšija koji radi auto školu s njim i što moj drugar auto mehaničar ga aka ceo dan i nisu imali taj problem (ovo sam nabrojao onako na prvu loptu, ima ih verovatno još 1-2), ne znači da to ne postoji kao problem. Kao što ne znam skoro nikog ko nije imao problem s podizačima prozora na Golfu IV...to ne znači da baš svako ima tajproblem.

Hajde da se držimo onog što ste rekli i da ne trpamo jedni drugima u usta ono što nije rečeno. Rekli ste da će to fatalistički svakog zadesiti pre ili kasnije i da se od toga gine. To su gluposti i treba da imate više odgovornosti prema onome što pišete.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Ne nego si ti karikirao, ono sto je ovde napisano.
Ozbiljnije posledice koje mogu da se ogledaju u samostalnom okretanju volana, namerno nisam ni pominjao, a i to se desava sa Punto servom, po svedocenju drugih.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Šta sam karikirao?
Korisnikov avatar
Sloba
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:03
Garaža: Ford Fiesta Ecoboost, Mazda CX-30 AWD
Kontakt:

Post od Sloba »

Bax napisao:Ozbiljnije posledice koje mogu da se ogledaju u samostalnom okretanju volana, namerno nisam ni pominjao, a i to se desava sa Punto servom, po svedocenju drugih.
Ovo već nisam čuo vezano za Punto, ali upravo ovo su doživeli vozači VW Up-a 1.0 (3/5 komada u firmi). Znači, na sred auto-puta volan iz čistog mira počinje da menja putanju automobila.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

starac vujadin napisao: Hajde da se držimo onog što ste rekli i da ne trpamo jedni drugima u usta ono što nije rečeno. Rekli ste da će to fatalistički svakog zadesiti pre ili kasnije i da se od toga gine. To su gluposti i treba da imate više odgovornosti prema onome što pišete.
Gde je neko napisao da se od ovoga gine sem tebe?
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:

Post od starac vujadin »

Od greške na volanu se gine i to zbog Fijatove gluposti
Nego, šta sam karikirao?
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Ja sam rekao i mislim da je to realno ako servo zezne u raskrsnici ili krivini po klizavom kolovozu.
starac vujadin napisao:Kao što ne znam skoro nikog ko nije imao problem s podizačima prozora na Golfu IV...to ne znači da baš svako ima tajproblem.
:kezo: E nek' si mi rek'o , to je isto :kezo:
podvarak
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:00

Post od podvarak »

Moje neko iskustvo je da sve puntice koje znam i presli su preko 150kkm, imali su problem sa servom. S druge strane, svi koji su presli manje od toga, nisu imali problem.

Meni se desilo da otkaze pri skretanju i to je prilicno nezgodno. Sreca te je skretanje bilo na parking, bilo bi prilicno cupavo da je bilo u nekoj brzoj raskrsnici i sl.
Odgovori