Ne moze ni u privatnoj firmi da zaposli koga hoce, ako im se ne svidja nece mu dati radnu i boravisnu dozvolu i dzabe mu sve...
Gaginh0 napisao:Jel imate vi neke primere za veterinare?![]()
Samo pricate o mehanici, et, IT, pravu...
Direktna demokratija je dobar vetar u ledja populistickim strankama. Oslusnu sta narodu smeta, naprave inicijativu, skupe potpise i tako se pise o njima mesecimaLaki021 napisao:Ma ova direktna demokratija u Ch polako postaje sprdnja... Svakakve budalastine im padaju na pamet.
Mada realno, njima smo mi sada jako zgodni, mogu da biraju sta i koga hoce, Evropljani im prave problema jer moraju da ih prime a nagrnuli ko nenormalni, nezgodno je, tesko je biti pametan.
Ma priča mi buraz, nisu švabe više švabe, pokvarili se i oni. Pokupili fore od gastosa za ovih pola veka.Floyd napisao:nemci sa fake poljskim diplomamaBrzo su ih provalili (nemaju pojma o poslu) i sutnuli ali nisam verovao da ce nemac toga da se seti
Drugar je u DE, a žena mu je posle par meseci našla posao kad med. sestra i ništa od toga nije trebalo.dragvorl napisao:Sa druge strane devojcina rodjaka je medicinska sestra i morala je svasta nesto da se muci sa papirima, doduse resila je to i sada radi.
Upravo tako. Letos kad sam bio u CH, imao sam prilike da se uverim u kolicinu "skarta" koje je stiglo tamo. Velika razlika u odnosu kad sam prethodni put bio tamo (bese valjda 2010.).Floyd napisao:Sto se masovnog naseljavanja tice, bice veselo kad skinu kvote za ex-komunisticke EU zemlje...mada ni sad realno CH ne moze da izdrzi ovaj pritisak. 70k ljudi godisnje se useli a dobar deo njih su skart drustva iz kog dolaze. Prica mi komsija kod njih na bausteli dosli neki istocni nemci sa fake poljskim diplomamaBrzo su ih provalili (nemaju pojma o poslu) i sutnuli ali nisam verovao da ce nemac toga da se seti
Zbog takvih ce da zezaju pametne ljude koji nemaju EU "clansku karticu".
Bax, zašto si razočaran, meni naši rezultati (u kontekstu celog sveta) ne deluju toliko loše? U ovom linku koji si dao ima i link na rezultate: http://www.oecd.org/pisa/keyfindings/PI ... -I-ENG.pdfBax napisao:http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=784545
Opet razocarenje, i cemu onda da se nadamo i lozimo, nema napretka ovde, osudjeni smo da tavorimo, u donjem domu sveta...