Hyundai i30 ili Renault Clio IV

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Re: Hyundai i30 ili Renault Clio IV

Post od Bax »

Mislim da si dobar izbor napravio, za veceras :)
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

studioton napisao:kolebao sam se oko reno-a iskljucivo zbog potrosnje.. ali to vazi samo za dizel varijantu koja je dosta skuplja .. mislim da ce biti super da uzmem benzinca i30 pa i da potrosi 2l vise na 100 nije strasno ..
klio 0.9tce ce ti trositi mnogo manje od hjundaija, rekao bih negde u rangu sa hjuem dizelom, mozda sitno vise ako je tako kao sto pisu za taj 1.6 dizel. ako pricas o potrosnji. klio je jako mali potrosac u obe varijante...
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Post od Saša »

Danas sam (smo) na posao došli novim i30 (skoro nov, prešao 6.400 km, test/zamensko vozilo auto-kuće), pa evo mojih utisaka. Obzirom da se do sada nisam vozio u nijednom Hyundaiu (novijem), baš prijatno iznenađenje. Vrlo kvalitetan enterijer, pomalo me (sa zadnje klupe) podseća na drugarov Golf 5 (debljina vrata, materijal obloge vrata, izgled sedišta i ostalo), samo što su vozačev kokpit i cela prednja konzola mnogo lepši i savremeniji, naravno. Pozadi vrlo udoban, odlično profilisana zadnja sedišta, baš se udobno sedi (ni pretvrdo ni premekano - taman) i puno prostora za noge. Sviđa mi se i plastična obloga pozadi na sedištima, da vas ne bodu kolenima otpozadi (to mi fali na Puntu).
Uopšte nije ekstremno tvrd kako Ogi piše za njegov (istina stariji/prethodni) model. Čak bi se usudio reći da bolje pegle neravnine od mog Punta, kao da je za nijansu mekši odnosno sigurno ima bolje oslanjanje. Doduše, vozili smo se autoputem, ali mislim da me prvi utisak ne vara. Zvučna izolacija isto jako dobra za auto ove klase, vetar spolja kao da manje šušti nego recimo kod novog Avensisa (kada sediš pozadi), dakle dobra i aerodinamika. Bogami lepo i ide (1.4 benzinac), ne dernja se ništa strašno do brzina od nekih 130-140 km/h. Evo i par fotki telefonom, nisu nešto ali bolje nije moglo...

Slika

Slika

Ovaj primerak je bio u skromnijoj opremi, ima običan radio sa ovim plavim displejem, nema komande na volanu (samo komande bord kompa, dva dugmenta), a ima i manuelnu klimu. Menjač - manuelni, 6 brzina. Gepek takođe popriličan, ima dosta mesta. Ne znam kada mu je bord zadnji put resetovan, ali na njemu je stajala zakucana prosečna potrošnja od 8.1 litar i nije se promenila do Beograda (verovatno su ga pre toga peglali samo po gradu). Jedino što mi se nije dopalo je ova ostava za sitnice između sedišta, tačnije malo gurnuta unazad, a koja nema nikakav poklopac već zjape ove dve rupetine. Tu su stvarno uprskali, ovo plače za naslonom za ruku ili bar bilo kakvim poklopcem. U njoj su bili neki prospekti i papiri koje sam izvadio zbog slikanja, inače to izgleda i gore sa tim unutra.

Slika

Sve u svemu, vozio bih ja ovo rado, jako lep auto, samo bih obavezno dokupio naslon za ruku, a ako bi bilo i više para i komande na volanu i bolji/veći displej audio uređaja i eto sasvim finog autića za duži period.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ahahaha, šta je ovo na poslednjoj slici?! :rofl:
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:
Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C

Re: Одг: Hyundai i30 ili Renault Clio IV

Post od Saša »

Tu držiš pivo, samo ubaciš malo leda. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
RobiNS
Reactions:
Pridružio se: 30 Dec 2012, 09:03
Garaža: Vitara 2019 Premium 1.0, Yamaha X Max 125

Post od RobiNS »

Bax napisao:Mislim da si dobar izbor napravio, za veceras :)
:thumbup:
Ko ume da se raduje – ima čemu da se raduje!
A ko ume da pati - često pati i bez razloga! D. Radović
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

Sale, novi i30 je potpuno novi automobil u odnosu na stari, vozio sam ga, mekan, trap super, nema dodirnih tacaka sa starim.

Te rupe su stvarno grozne, u visim paketima ih sigurno nema mada ono, to ne zasluzuje nijedan paket. :-)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Pa ne znam, kažem, nisam se vozio u starom modelu a prosto mi neverovatno da su kod sledećeg modela napravili takvu razliku, ni traga nekoj ekstremnoj tvrdoći, otud moje čuđenje... :)

Što se tiče rupe, da, baš je ružno, ne znam zašto nisu stavili neki najobičniji poklopac, mnogo bi bolje izgledalo.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Kanta za smece :)
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

Eto, nađosmo tome i više korisnih svrha. :)

Tapatalk
Korisnikov avatar
aleksa
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 13:33

Post od aleksa »

Vas zensko vozi na posao!!!??? :kuku: :mrgreen:
Korisnikov avatar
TheWickerMan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 12:46
Garaža: AR Stelvio Estrema, AR Giluietta TCT

Post od TheWickerMan »

Blago vama :D

sent from Optimus 4X HD using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:

Post od Bax »

Slikas je malo odpozadi :mrgreen:
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Kao fotkas komandnu..:mrgreen:

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Korisnikov avatar
Saša
Reactions:

Post od Saša »

aleksa napisao:Vas zensko vozi na posao!!!??? :kuku: :mrgreen:
Vozi bolje od vas polovine, garantujem. :)

Menjamo se, kako se kad ide i čime se ide. Inače, najviše volim da dremnem pozadi, sat u dolasku, sat u povratku, milina. :)

Tapatalk
Odgovori