Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Re: Z10 / Fiat Punto Classic (opšta tema)
Ma ok, nego sam imao predstavu da je starac znatno mlađi
Ili možda u staž računa kad je naučio da vozi.

- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
ftj, hvala na komplimentu...za sada se dobro držim s obzirom da sam u petoj deceniji 

Crkao nam akomulator na Z10 fabricki marelli posle 4 godine ..pada mnogo ispod napona i resetuje sat a danas nije mogao ni da zavergla. Extra je sluzio za ove 4 godine stvarno. Interesuju me vasa misljenja oko kupovine novog, ovaj marelli je 44Ah. Danas sam probao sa drugarovog yuga njegov 55Ah i nije mogao da stane. Jel postoji posebna serija akomulatora koja pasuje jer nebih da vadim ni da menjam postolje akomulatora jer mi je nesto za plin usafljeno na njega.
I don't have a short temper, I just have a quick reaction to bullshit !
Pogledaj Exide, imaju online katalog.
- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Ako sam ja dobro informisan nećeš moći ni jedan jači (55Ah) da staviš u Punta a bez da skidaš plastiku.Djole napisao:Crkao nam akomulator na Z10 fabricki marelli posle 4 godine ..pada mnogo ispod napona i resetuje sat a danas nije mogao ni da zavergla. Extra je sluzio za ove 4 godine stvarno. Interesuju me vasa misljenja oko kupovine novog, ovaj marelli je 44Ah. Danas sam probao sa drugarovog yuga njegov 55Ah i nije mogao da stane. Jel postoji posebna serija akomulatora koja pasuje jer nebih da vadim ni da menjam postolje akomulatora jer mi je nesto za plin usafljeno na njega.
Dok ćeš svaki od 44Ah moći i verovatno da se radi upravo o tim nekim standardima.
Na drugim forumima isto preporučuju Exide dok su veoma loša iskustva sa, kod nas do juče, hvaljenim markama.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Tacno tako po dimenzijama koje sam pronasao od boljih jedino pasuju varta i jos neki exide ne znam tacnu oznaku. Izbor je pao na vartu blue dynamic 44Ah jer jedino ona savrseno odgovara po dimenzijama.
- starac vujadin
"Neki" Exide važi, sve u svemu, za najbolje akumulatore na svetu. 

- Saša
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:07
- Garaža: Renault Kadjar Equilibre 1.3 TCe 140 i Fiat Punto Classic 1.2 8V LPG Dynamic A/C
Zna li se ko pravi te Magneti Marelli akumulatore? Baš Marelli ili to neko pravi za njih?
Meni je white horse trajao kao kolegi exide, 4 godine. Doduse ja sam jednom na pola puta vracao i dobio drugi novstarac vujadin napisao:"Neki" Exide važi, sve u svemu, za najbolje akumulatore na svetu.

- starac vujadin
Za Fiat grupu je Exide prva ugradnja, kao i u mnoga druga kola. Ja sam u Puntu imao Exide od prvog dana.
Znam dobro sta je Exide... to "neki" se odnosilo na modelstarac vujadin napisao:"Neki" Exide važi, sve u svemu, za najbolje akumulatore na svetu.

- samo polako
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:15
Sad sam proverio u uputstvu 44Ah je sa klimom a 40Ah bez.
Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, čvarci... Mene to brine jutros...
Samo što su u sve Z10 (i sa klimom i bez) išli 40 Ah. Italijanska posla... 

Ђенерал Јанковић