nenad.fil napisao:Koja je to "mercedes V klasa" da mi je znati...?
Prvi "Viano", samo se tada nije tako zvao, nego V klasa, kao onaj sto smo mi imali.
Mercedesov komercijalni program je mnogo skuplji od konkurencije, pogotovo putnicki modeli, a posle 3-4 godine vec posustaju.
Rdja za pocetak, onda malo pocne enterijer da skripuce, pa neki glupi kvarovi... Ali uzmi u obzir da ta kola prelaze neretko i sestocifrene km godisnje, i da je on za svoje 3-4 godine vec odradio predvidjeni radni vek i naravno da ce se desavati kvarovi. Oni koji se bolje cuvaju mogu da se voze i desetak godina i da izgledaju sjajno. Zapravo, ta rdja je najveci problem, Mercedesovi kombiji s obzirom na km izgledaju ubedljivo najbolje od svih. Vozio sam glanc nov Renault Master u najjacoj opremi, i ono ne moze da se poredi sa Vianom ni na slici. Ali ne moze ni cena.
Mi na prolece menjamo Viano, star je 9 godina i pokazao se bolje (mehanicki) od bilo kog drugog auta. Jedini problem na njemu je bio kompresor klime i zadnji lezaj. I evo sad je crkla (verovatno) pumpa od Webasto, ali to nema veze sa autom. Rdja je naravno pocela da ga hvata koliko god ga mi cuvali i tu ne mozes nista.