BMW - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
djiuliju
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:56
Garaža: Clio II ph2 1.2 16v

Re: Kvalitet BMW-a

Post od djiuliju »

nenad.fil napisao:Koja je to "mercedes V klasa" da mi je znati...?
Pa ona izmedju C i B :kezo:
Korisnikov avatar
ljuba
Reactions:
Pridružio se: 19 Sep 2013, 19:52
Garaža: X-trail

Post od ljuba »

Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Ja sam se isto pitao koja je V klasa, pa sam ga video. Kumovi rodjaci iz Nemacke je imaju. Imaju cetvoro dece, pa dobro dodje...
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Kvalitet BMW-a

Post od Floyd »

dragan napisao:ha, a smejali ste se sto je na svima nam poznatom kliju 3 dci zamenjen motor posle slicne kilometraze, i pre nego sto je zivota uzeo da ga odrzava :kezo:
Ja se nisam smejao. Ne znam ni o cemu se radi ;)
dragan napisao:realno, skripa kocnica i nije neki kvar, ali nije za ocekivati kod novog automobila te klase. pogotovo, i zato je aca potpuno u pravu sto se nervira, sto kad neko ode i kesne silne desetine hiljada evra za takav auto ( te klase, ne mislim samo na bmw ) ocekuje bliskost savrsenstvu u svemu, a ne neko skripanje, koliko god ono bezazleno bilo...
Pa ni kupac nove Dacie ne ocekuje takve "probleme" ali eto desavaju se sa novim automobilima. Naravno, procenat je mali ali nekog bas ume da ukenja.
Jedina prednost kod novog auta je sto iako ti se desi problem, mozes da dignes frku i da ti se resi. Kad kupis polovan, svaki problem ces placati i svog dzepa a svedoci smo da danas nema pravila pa tako bilo koji deo moze da otkaze i mnogo pre propisanog roka za zamenu.
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Re: Одг: Kvalitet BMW-a

Post od swemir »

Ali u startu si ustedeo par desetina h pa imas fond za kvarove. Koliko laki sa gt ima fore do pune cene. Ja tako gledam...

Nego ti cutis jel tebi skripi nesto ili sa swiss bolje sklope:ugeek:

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Korisnikov avatar
NexT
Reactions:
Pridružio se: 09 Jan 2012, 18:49

Post od NexT »

nenad.fil napisao:Koja je to "mercedes V klasa" da mi je znati...?
Prvi "Viano", samo se tada nije tako zvao, nego V klasa, kao onaj sto smo mi imali.

Mercedesov komercijalni program je mnogo skuplji od konkurencije, pogotovo putnicki modeli, a posle 3-4 godine vec posustaju.
Rdja za pocetak, onda malo pocne enterijer da skripuce, pa neki glupi kvarovi... Ali uzmi u obzir da ta kola prelaze neretko i sestocifrene km godisnje, i da je on za svoje 3-4 godine vec odradio predvidjeni radni vek i naravno da ce se desavati kvarovi. Oni koji se bolje cuvaju mogu da se voze i desetak godina i da izgledaju sjajno. Zapravo, ta rdja je najveci problem, Mercedesovi kombiji s obzirom na km izgledaju ubedljivo najbolje od svih. Vozio sam glanc nov Renault Master u najjacoj opremi, i ono ne moze da se poredi sa Vianom ni na slici. Ali ne moze ni cena.

Mi na prolece menjamo Viano, star je 9 godina i pokazao se bolje (mehanicki) od bilo kog drugog auta. Jedini problem na njemu je bio kompresor klime i zadnji lezaj. I evo sad je crkla (verovatno) pumpa od Webasto, ali to nema veze sa autom. Rdja je naravno pocela da ga hvata koliko god ga mi cuvali i tu ne mozes nista.
Poslednja izmena od NexT u 14 Dec 2013, 11:17, izmenjeno 1 put ukupno.
nenad.fil
Reactions:
Pridružio se: 21 Maj 2012, 19:16

Post od nenad.fil »

Mea culpa. Covek se uci dok je ziv. Priznajem da nisam bas nesto pratio mercedesov kombi i teretni program.
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

swemir napisao:Ali u startu si ustedeo par desetina h pa imas fond za kvarove. Koliko laki sa gt ima fore do pune cene. Ja tako gledam...

Nego ti cutis jel tebi skripi nesto ili sa swiss bolje sklope:ugeek:

Pa ne mnogo, samo 65 000chf :)
No dobro em razlika nije zapravo bas tolika (nov bi se kasnije i prodao skuplje, besplatni servisi...) em je GT posebna prica sto se gubitka cene novog tice, vec za obicnu peticu je dosta drugacija racunica.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Gde sme tamo da škripi. Ako škripi odmah objave bankarske izvode vlasnika i menadžera u BMW-u. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

Gde sme da skripi pa nije to reshoo :mrgreen:

Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

ljuba napisao:- cvrci, ne veliki ali ih ima vise nego na mom peugeotu sa 180.000km
Sad si mi pokvario sneska... :( :( :(
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

kupi A4 onaj 2x S-line... za te pare ne moze bolje :)
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Da,kao sto i nema boljeg servisa od Porschea :)

Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

swemir napisao:Ali u startu si ustedeo par desetina h pa imas fond za kvarove. Koliko laki sa gt ima fore do pune cene. Ja tako gledam...
Svako ima drugaciju racunicu ;)
Za mene je usteda kad mi sigurno ostane odredjena suma u dzepu a ne mozda ostane a mozda i ode na krpacine.
Ja u mom slucaju nisam mogao da ustedim desetine hiljada evra ni u ludilu...maksimalno 5000 a za tu "ustedu" na celokupunu cifru, necu da vozim polovnjaka.
swemir napisao:Nego ti cutis jel tebi skripi nesto ili sa swiss bolje sklope:ugeek:
Za ovih 40k km nista...ako bude pricacu, nemam razloga da cutim osim ako me ne plate :D
Delija napisao:
ljuba napisao:- cvrci, ne veliki ali ih ima vise nego na mom peugeotu sa 180.000km
Sad si mi pokvario sneska... :( :( :(
Bice da su njemu uvalili felerican model, mozda i lupan...sto je cest slucaj kod "mladih polovnjaka".
Evo ja ti garantujem da ne krcka a ako dolazis u CH ili kad dodjem u SRB, nudim ti probnu voznju pa sam oceni.

Uzmi 3-ojku ili sacekaj novu C klasu, koju i ja pikujem za sledeci auto.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Floyd napisao: Uzmi 3-ojku ili sacekaj novu C klasu.
:plusone:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Odgovori