Biciklizam
Re: Biciklizam
Verovatno ne skoro jer im ne verujem preterano. Nekako se prijatnije osećam na aluminijumu sa mojih 90+ kila žive vage.
Verovatno predrasuda, al šta da se radi.
Verovatno predrasuda, al šta da se radi.
- starac vujadin
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58
Uvek sam vozio aluminijum ili karbon, a voleo bih da probam vrhunski čelični ram tipa Colnago Master ili De Rosa Corum ili Neo Primato na nekoj zahtevnijoj turi (uspon, pres svega), da isprobam tu bolju udobnost. Ne sumnjam da jeste udobnije, nego bih hteo da isprobam da li mi više znači ta udobnost ili manja težina drugih materijala.
Celicana - Aluminijum osecaj je isti kao tabular - drot.
Da li mi je bicikl bio 11 kg ili 9 kg nesto se ne secam boljitka u voznji do Avale, ali razlika u materijalu je ista kao razlika u tipu guma.
Da li mi je bicikl bio 11 kg ili 9 kg nesto se ne secam boljitka u voznji do Avale, ali razlika u materijalu je ista kao razlika u tipu guma.
- starac vujadin
Fenomenalan ram, lepota za oci....
Al ne da mu ne idu sticna i tockovi, nego nije normalno.
Al ne da mu ne idu sticna i tockovi, nego nije normalno.
- starac vujadin
Ne ide, ali je tako neko naručio, uglavnom i ide hromirana šticna..ali zato sedište i trake 

Ne leže mu ni Nokon buržiri. Ipak je on zaslužio klasiku.
- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Možda on i ne želi da skine bajs sa zida.
A i kud će sa njim, vidiš kako je hladno.

A i kud će sa njim, vidiš kako je hladno.

Širim haos!
Lagani karbonski ramovi su zgodni za poneti, kad puknu....
- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike
zuzazu napisao:Dok si takav, dobro je.
Iskopace Bili i da je Bajkerov iz Kine. Nema smisla da odudara od ekipe

Kakva crna Kina, na novim Cannondale ramovima ne pise odakle je dok na modelima od pre par godina pa unazad ima ispisano "handmade in usa"methane.master napisao:Ne znam za Bajkerov, ali onako kad se kucne i pod rukom, onaj Pajin ram je ko kineska plastika.
Sent using Tapatalk
Sa mog lepotana

- methane.master
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
- Garaža: Clio III ph2 1,2 16V
Ovaj gore se baš skrljao, sudeći po ruci, a i zanimljiva mu je hemijiska formula na ramu. 

Samo fali "by Hommer Simpson"BAJKER napisao:Kakva crna Kina, na novim Cannondale ramovima ne pise odakle je dok na modelima od pre par godina pa unazad ima ispisano "handmade in usa"

Širim haos!
I na tarabi piše ......... pa je niko ........BAJKER napisao:Kakva crna Kina, na novim Cannondale ramovima ne pise odakle je dok na modelima od pre par godina pa unazad ima ispisano "handmade in usa"
Sa mog lepotana![]()

- BAJKER
- Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
- Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

“The people of Bedford are the soul of Cannondale.”
By Steve Frothingham 2009
Dorel Industries executives say it pained them to end U.S. production of Cannondale bicycles, but said the cost of domestic production made the decision “crystal clear” from an economic perspective.
Dorel, which bought Cannondale Sports Group last February, plans to end frame production at its Bedford, Pennsylvania, factory by the end of the year.
Cannondale’s “made in the USA” designation has long been a large part of the brand’s marketing, but Baird and McGuane said the investment in quality and innovation will determine the brand’s future success.
I tako, moj je pravljen ipak u Bedfordu, Pennsylvania

Osim toga jednog dana kada nam sve bude stizalo iz Kine bice prava retkost naci ram koji je pravljen u zemlji gde je taj vid sporta nastao, bice na ceni