@snork
Pa da,bas logicno,ko ozedni,neka sedne u restoran da potrosi pola sata na vodu,ili kafu,ako zeli da se razbudi...
Svaki put kada mi se popije gutljaj koka kole,treba da stanem na pumpu,kupim koka kolu,uzmem 2,3 gutljaja,bacim je,pa kada opet zazelim za 7,8 minuta,stanem i opet kupim

I tako za sve putnike u kolima

Ko ima malu decu,ko ih hebe,neka trpe,jer je tata resio da glumi Italijana

Veoma logicna izjava,nema sta

Pogotovo za automobil E segmenta,sto je u klasi sa E klasom,A6 i Bmw 5-icom,koji je kostao kao dobar trosoban stan u BG-u,i sluzi upravo za malo dalja putovanja,i trebao bi da bude i osmisljen za ista... Ali kod Alfe izgleda nema mnogo razmisljanja,samo dosta crtanja
Ali to mi u sustini ni nije bila zamerka,nisam obracao paznju na to

Evo ovako:
Auto ima memoriju sedista,veliki ekran navigacije,digitalnu klimu,sve fensi,a onda nema podesavanja volana po dubini,te kako god da se namestim,daleko mi je volan.
Ako namestim da mi je volan ok,onda udaram kolenima u plastiku ispod volana...
Podesavanje sedista funkcionise odvojeno za levu i desnu stranu ledjnog dela(ledjni deo sedista se pomera tako sto se pomera prvo leva,pa desna strana),tako da se u 70% slucajeva desava da je jedan bok izbaceniji od drugog...
Centralni naslon za ruku bolje da nisu ni stavili,jer samo smeta... Ne mozes rucnu od njega da podignes,a da bi mogao da saltas brzine,moras da ga nakosis na dole,tako da se na njega ne mozes nasloniti,jer ti klizi ruka,posto je nagnut na dole,vec cisto sluzi da ne drzis bas celu ruku u vazduhu,a takodje i zaklanja put do pepeljare.
O pregradama si i sam rekao,ni jednu,jedinu pregradu auto nema,osim one iznad izduva od klime,koji opet moze da sluzi da drzi mozda samo neki spil karata,ili vizit karte,eventualno dokumenta,ne znam za sta bih ga drugo koristio,i takodje malecna pregrada u naslonu za ruku...
Mobilni,kljuceve,recimo u mom slucaju insulin,dokumenta i slicno sto svaki put kada sedate u kola,vadite iz dzepova i stavljate negde,ovde nemate nigde da stavite.
Pepeljara je smestena pored rucne,koja je maltene na podu izmedju sedista,duzine je oko 8cm,sirine oko 3,ja ne znam ko ono moze da koristi,posto ni vozac,ni suvozac to mesto ne mogu da dohvate na normalan nacin.
Onoliki automobil,a ima manje mesta za vozaca od mog automobila,koji je za broj manji,a i jeftiniji.
Eto snork,nadam se da sam ti odgovorio na pitanje dovoljno detaljno,a ako primetim jos nesto,podelicu.
Evo,ova 166 sto je kod sestre trenutno ima identican enterijer,samo neka malo jaca,jer ima slot da stavi SIM karticu,i jos neko dugme,za sta god sluzilo:
(osim sto ovaj naslon nema sanse da bude ovako odaljen pozadi,vec je maltene skroz iznad rucne,ne bi li se zaista i naslonio na njega)
Ovako:
Sto se Alfe uopsteno tice...
Posto vidim da se stalno forsira prica na suprotnu stranu,ajde da ja malo lupim kontru.
Vozaci Alfe misle da su za manje od 10.000e kupili Mercedes/Bmw ,star 3 godine, sa manje od 70.000km na satu,i da su zajebali ceo svet...
Pa onda kada shvate da su ipak kupili auto koji zaista i vredi toliko,krenu sami sebe da lazu da to nije istina.

A vozacima Mercedesa i Bmw-a,cim sednu u neku Alfu, odmah bude jasno da ta prica nema veze sa realnoscu.

Mozda se to vecini nece svideti,i deluje nadmeno,ali je realnost takva.
Znam da ce sada svi vlasnici iste da pricaju kako Alfa mozda nema performanse,mozda nema udobnost,mozda nije jeftina za odrzavanje,mozda se kvari,mozda nema ergonomiju,mozda je neprakticna,ali zato mi ostali nikada necemo skapirati sta ona to ima,jer je to izgleda najcuvanija tajna Alfa fanova,koju izgleda ni vlasnici Alfi u mojoj blizini,nisu otkrili...