Alfa Romeo - generalna tema

Opšte diskusije o markama i modelima automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Re: Kvalitet Alfa Romea

Post od perfiko »

snork napisao: Da, nema ni jednog jedinog držača za flaše i to je namerno tako napravljeno. Ko hoće da jede i pije može da parkira auto i ode u restoran.
Ako smem da primetim, ovo je definicija premiuma! :doubleup:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

:plusone:
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

@snork
Pa da,bas logicno,ko ozedni,neka sedne u restoran da potrosi pola sata na vodu,ili kafu,ako zeli da se razbudi...
Svaki put kada mi se popije gutljaj koka kole,treba da stanem na pumpu,kupim koka kolu,uzmem 2,3 gutljaja,bacim je,pa kada opet zazelim za 7,8 minuta,stanem i opet kupim :)
I tako za sve putnike u kolima :)
Ko ima malu decu,ko ih hebe,neka trpe,jer je tata resio da glumi Italijana :)
Veoma logicna izjava,nema sta :)
Pogotovo za automobil E segmenta,sto je u klasi sa E klasom,A6 i Bmw 5-icom,koji je kostao kao dobar trosoban stan u BG-u,i sluzi upravo za malo dalja putovanja,i trebao bi da bude i osmisljen za ista... Ali kod Alfe izgleda nema mnogo razmisljanja,samo dosta crtanja :)

Ali to mi u sustini ni nije bila zamerka,nisam obracao paznju na to :)
Evo ovako:
Auto ima memoriju sedista,veliki ekran navigacije,digitalnu klimu,sve fensi,a onda nema podesavanja volana po dubini,te kako god da se namestim,daleko mi je volan.
Ako namestim da mi je volan ok,onda udaram kolenima u plastiku ispod volana...

Podesavanje sedista funkcionise odvojeno za levu i desnu stranu ledjnog dela(ledjni deo sedista se pomera tako sto se pomera prvo leva,pa desna strana),tako da se u 70% slucajeva desava da je jedan bok izbaceniji od drugog...

Centralni naslon za ruku bolje da nisu ni stavili,jer samo smeta... Ne mozes rucnu od njega da podignes,a da bi mogao da saltas brzine,moras da ga nakosis na dole,tako da se na njega ne mozes nasloniti,jer ti klizi ruka,posto je nagnut na dole,vec cisto sluzi da ne drzis bas celu ruku u vazduhu,a takodje i zaklanja put do pepeljare.

O pregradama si i sam rekao,ni jednu,jedinu pregradu auto nema,osim one iznad izduva od klime,koji opet moze da sluzi da drzi mozda samo neki spil karata,ili vizit karte,eventualno dokumenta,ne znam za sta bih ga drugo koristio,i takodje malecna pregrada u naslonu za ruku...
Mobilni,kljuceve,recimo u mom slucaju insulin,dokumenta i slicno sto svaki put kada sedate u kola,vadite iz dzepova i stavljate negde,ovde nemate nigde da stavite.

Pepeljara je smestena pored rucne,koja je maltene na podu izmedju sedista,duzine je oko 8cm,sirine oko 3,ja ne znam ko ono moze da koristi,posto ni vozac,ni suvozac to mesto ne mogu da dohvate na normalan nacin.

Onoliki automobil,a ima manje mesta za vozaca od mog automobila,koji je za broj manji,a i jeftiniji.

Eto snork,nadam se da sam ti odgovorio na pitanje dovoljno detaljno,a ako primetim jos nesto,podelicu.

Evo,ova 166 sto je kod sestre trenutno ima identican enterijer,samo neka malo jaca,jer ima slot da stavi SIM karticu,i jos neko dugme,za sta god sluzilo:
(osim sto ovaj naslon nema sanse da bude ovako odaljen pozadi,vec je maltene skroz iznad rucne,ne bi li se zaista i naslonio na njega)

Slika

Ovako:
Slika

Sto se Alfe uopsteno tice...
Posto vidim da se stalno forsira prica na suprotnu stranu,ajde da ja malo lupim kontru.
Vozaci Alfe misle da su za manje od 10.000e kupili Mercedes/Bmw ,star 3 godine, sa manje od 70.000km na satu,i da su zajebali ceo svet...
Pa onda kada shvate da su ipak kupili auto koji zaista i vredi toliko,krenu sami sebe da lazu da to nije istina. :)
A vozacima Mercedesa i Bmw-a,cim sednu u neku Alfu, odmah bude jasno da ta prica nema veze sa realnoscu. :)
Mozda se to vecini nece svideti,i deluje nadmeno,ali je realnost takva.

Znam da ce sada svi vlasnici iste da pricaju kako Alfa mozda nema performanse,mozda nema udobnost,mozda nije jeftina za odrzavanje,mozda se kvari,mozda nema ergonomiju,mozda je neprakticna,ali zato mi ostali nikada necemo skapirati sta ona to ima,jer je to izgleda najcuvanija tajna Alfa fanova,koju izgleda ni vlasnici Alfi u mojoj blizini,nisu otkrili...
Poslednja izmena od Xepoj87 u 17 Dec 2013, 09:59, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Aaaa, pepeljara je tako pozicionirana da ne dodjes u iskusenje da duvanis i usmrdis Cuore sportivo, nemoj tako. :D
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Pepeljara je izgleda namenjena gorenju sedista,i tapacira oko rucne :D
Jos znas koliko ovo na slici deluje super u odnosu na poziciju kada sednes u auto,pa se slegne sediste,pomeris ga gde ti odgovara,naslon za ruku...
Ne do Bog jos u jakni da vozis :)

Mene to licno ne pogadja(osim sto sam isprljao jaknu na pepeljaru),jer cigara se kod mene ne pali,ni u sobi,a kamoli kolima,ali sestra mi je na to skrenula paznju...
Kaze da je vrhunac zurke kada ona kao suvozac krene ka piksli :)

Bez sale,bila Alfa,ili neka druga marka,nije mi jasno kako neka firma sa ozbilnim timom,pusti ovako nesto u proizvodnju,bez ikakvog testiranja...
Podseca me na maloserijska sportska kola,gde veoma malo ljudi zaista radi na kolima,pa ima dosta propusta u ergonomiji,sto je za ocekivati,ali ovde,na ovakvom automobilu...ne kapiram.
Poslednja izmena od Xepoj87 u 17 Dec 2013, 10:04, izmenjeno 1 put ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Zato se iscupa cela, pa kad je zavrsen poso vrati se. :)
SlikaSlika
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:

Post od perfiko »

Jebiga (stvarno se izvinjavam) Heroj, ali tebi prvo fali mesto za flašu koka kole, jer ti se pije u toku vožnje, a onda ti fali pregrada za insulin koji ti je preko potreban. Karikiram, naravno, jer koliko tvoje primedbe i stoje svojski si se trudio da ih preuveličaš.
Sitniji sam od tebe i nikakvih problema nisam imao na mestu vozača u 166-ici. Ni sa potezanjem ručne nisam ga imao. Prekidači su mi u svakom autu nelogično raspoređeni dok se ne naviknem, a na svaki se naviknem.
Pokušaj da shvatiš da Italijani prave automobile i ergonomiju prema Italijanima. Ako izuzmemo Pavarotija, gde si video debelog Italijana od dva metra? :P

Sto se tice 166-ice evo spiska opreme, paket je "Distinctive":
- kozna sedista, prednja full elektro
- vozacevo sediste sa memorijom u tri pozicije
- grejanje prednjih sedista
- automatska klima
- ICS - navigacija i info centar na LCD displeju
- CD charger za 6 diskova
- automatsko zatamnjivanje unutrasnjeg retrovizora
- grejanje spoljnih retrovizora
- elektro pomeranje i zatvaranje spoljnih retrovizora + outside temperature
- ambiental dimmer lighting (osvetljenje kabine)
- osvetljenje ispod vrata (x4)
- daljinska centralna brava
- otvaranje gepeka preko daljinca
- fabricki audio sistem sa 8 zvucnika
- fabricki mobilni telefon ugradjen u instrument tablu + handsfree
- zakljucavanje kasete ispred suvozaca
- 6 x airbag
- podesavanje volana po visini i dubini
- manuelni menjac sa 6 brzina
- elektro podesavanje farova po visini
- ABS sistem na sva 4 tocka
- additional pre-heater (dodatni grejac vode u sistemu za hladne dane i brzo grejanje kabine)
- night mode za ICS
- tonirana stakla
- automatsko ukljucivanje i podesavanje ritma brisaca
- mogucnost za rucno iskljucivanje airbagova
- child lock
- 4 elektro podizaca prozora, prednji sa automatskim podizanjem (one touch-up)
- zakljucavanje zadnjih prozora sa mesta vozaca
- otvaranje vratanca rezervoara iz kabine
- roletna zadnje sofersajbne

Među ovim dugmićima:
Slika
se lakše snaći samo vozaču mercedesa.

Hajde i ja malo da lupim kontru:
Vozaci BMW-a i Mercedesa misle da su za potrošenih 10.000e više nego što košta Alfa kupili "Deutschland uber alles" vozilo koje se ne kvari, ne troši gorivo, gume, a nadasve je udobno i može da se koristi u terapeutske svrhe. Leči deformitete kičme, urasle nokte, ćelavost.
Pa onda kada shvate da su ipak kupili auto koji zaista i ne vredi toliko,krenu sami sebe da lazu da to nije istina. :)
A vozacima Alfe,cim sednu u neki od tih "uber alles", odmah bude jasno da ta prica nema veze sa realnoscu. :)
Mozda se to vecini nece svideti,i deluje nadmeno,ali je realnost takva. U to ime :pivo:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

perfiko napisao: Mozda se to vecini nece svideti,i deluje nadmeno,ali je realnost takva.
Mozda ti se nece dopasti, ali "nadmeno" nije prava rec kako deluje. :uf:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:

Post od perfiko »

Reci slobodno, nemoj da si lala. :kezo:
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

"Ma necu da budem Beogradjanin..."
to treba da kazem, pa da se svadjamo?
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Kontakt:

Post od dragvorl »

Koliko ja znam, jer kolu ne pijem, ali odavno postoji ona bez secera. A i nakon procitanih puno strana, vidim da objektivnost nije bas na generalno visokom nivou. Temperament je to, vatra. :)
SlikaSlika
Korisnikov avatar
Ji 4Tze
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 23:10
Garaža: Mercedes E Class 220d All-Terrain

Post od Ji 4Tze »

Ček stvarno, ako je Alfa premium onda je Lancia...?
Boringly average, but also perfect for school run mums
ADrei
Reactions:
Pridružio se: 21 Sep 2012, 18:34

Post od ADrei »

jedini forum gde je alfa premium a audi polupremium :mrgreen:

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:

Post od perfiko »

Tex, budi slobodno Beograđanin, kad ja već nisam...
@Dragvorl
Da, sa aspartamom.
@Ji 4Tze
...Chrysler!
@ADrei
Svi su ostali polupremiumi. ;)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Bolje 1 vruce pivo nego 4 'ladna!
Odgovori