Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Re: Vezbanje, dijete, teretana...

Post od nikaragva »

FitnessGuy napisao:, ne treba ih previše forsirati. Dobra linija se ne postiže trbušnjacima, već odgovarajućom ishranom. Vežbe su tu samo pomoćni materijal. :) Koliko god trbušnjaka radio, oni se neće prikazati dokle god ti je procenat masti visok(recimo, preko 15%). A, procenat masti se reguliše, da ponovimo, ishranom. :)
Kako utvrdjujes koliki je procenat masti u organizmu?
Video sam neke kalkulatore na netu, gde kao uneses obim struka, tezinu i visinu i on ti izracuna, ali mi je to nekako nepouzdano :) Pre svega nisu svi iste gradje. Sta ako ti izgledas kao roni kolman, a imas istu visinu tezinu i obim struka kao neki debeli tinejdzer :D
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:
Pridružio se: 15 Jan 2012, 13:56

Post od FitnessGuy »

Ma, kakvi online kalkulatori. :D Sam si sebi dao odgovor koliko su oni nepouzdani. BMI index je prilično zastarela i nepouzdana računica.

Kaliper je bio i ostao u vrhu po preciznosti. Naravno, zavisi i koja se metoda merenja kaliperom primenjuje. Ima ih nekoliko. Ja lično, kao pratilac Polikvina, preferiram njegovu metodu merenja koja obuhvata 12 različitih tačaka na telu.
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Jel ima neki nacin da se laboratorijski izmeri taj nivo masti,sad ste me zainteresovali ?

Ma meni nije cilj da mi se se vidi svaka plocica,al cisto da se zategnem malo. Danas sam radio ledja i trbusnjake,ali sam njih bas pokidao. U petak cu ostatak posto ne verujem da cu moci da pipnem stomak do vikenda :mrgreen:

A noge mi radimo prednju i zadnju lozu na spravama + cucnjeve,nismo mi profesionalci
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

nikaragva napisao:Kako utvrdjujes koliki je procenat masti u organizmu?
Video sam neke kalkulatore na netu, gde kao uneses obim struka, tezinu i visinu i on ti izracuna, ali mi je to nekako nepouzdano :) Pre svega nisu svi iste gradje. Sta ako ti izgledas kao roni kolman, a imas istu visinu tezinu i obim struka kao neki debeli tinejdzer :D
To mozes fakticki macku o rep da okacis te kalkulatore.
Postoji kod nutricionista u bolnici neka sprava - valjda stanes na nju, i jos u rukama drzis neke 2 rucke, i vrsi neko merenje...
Rezultati merenja su koliko u organizmu imas masti, kakva ti je misicna masa, kakva ti je masa kostiju itd...
Na osnovu toga ti mogu dati informaciju koja tezina je optimalna za tebe ...
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

mada zavisi, ja bih ipak za pocetak prvih nedelju dve dana, terao sve da rade vise fitnes trening nego neke jace vezbe, ali zavisi da li nekome nije problem to. znaci nikakve teske vezbice, i vise da misici dobiju informaciju i "ideju" pokreta koji ce je zadesiti, da se polako privikava na napore, a kicma je tu veoma ranjiva, zato je vazno da ako ranije niste trenirali u teretani da se posavetujete sa nekim PRAVIM BILDEROM, a ne onim paljevinama po teratanama. Kicma mora uvek biti u PRAVOM polozaju, da se ne krivite i kilavite, da ne istegnete neke misice, ili iskoci vam prsljen. Zato za pocetnike pamet u glavu, i ojacajte ledjene misice, a posebno misice donjih ledja, najbolje bi bilo da radite one VISECE trbusnjake, imaju tamo spravice gde vam visi telo do dupeta da gore, pa polako jacate te misice, i radite koliko mozete, jer znate kako kazu EGO OSTAJE NA VRATIMA TERETANE. ;)
Slika
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Pre neki dan odgledah zanimljivu epizodu BBC-jevog Horizonta na ovu temu.

http://www.youtube.com/watch?v=tyQSzx0ofto
Širim haos!
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

Ajde da povučem nogu, pa da vidimo trenutne forme forumaša koji treniraju. :)

Slika
You think "roid rage" is bad? Try taking away a habitual coffee drinker's morning java, then see what happens!
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

S obzirom da sam rek poceo da mrsavim i da treniram,jedino mi ruka na nesto lici,sto mi je ostalo od starih dana veDZbanja...
Od grudi ka dole sam njasvi,pa dok se ne sredi, golih slika nema :D

Slika

Ocekivao sam da ces biti vise isecen :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

Već nekoliko sezona standardni procenat masti mi je 9-12%. Kao ektomorf, ne smem da idem previše nisko bez debelih razloga, jer onda, u natural uslovima, vrlo lako stradaju i mišići. Zna se koliko znoja mora ekto da prolije za 1kg mišića. :D A, vrlo lako se gube. :glavomuzid:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Onda si samo mrsav,pa ja tripujem :)

Meni trenutno 30% masti sa 102kg :uplakan:
Kada sam trenirao i imao 95-100 kg,imao sam 8% najmanje i 15% najvise kada sam radio masu,ali sam tada dogurao sigurno i preko 100kg,nisam se merio...
Meni je recimo veoma tesko da gubim i misice i masti...
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Ja ako se skinem i okačim sliku, može samo forum da padne i da ga niko nikad ne podigne. :loool: :loool: :loool:
Posetite www.garaza.rs !
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Nista Trojke,onda da se skinemo i bratski zagrlimo,mozda padne ceo WWW :rofl:
Korisnikov avatar
FitnessGuy
Reactions:

Post od FitnessGuy »

Xepoj87 napisao: Meni je recimo veoma tesko da gubim i misice i masti...
Endomorf. :) Imate i vi svoje prokletstvo. :D Sa mezomorfima najbolje ide.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sad gledam definicije i slike i nemam pojma gde se uklapam. Definitivno nisam ecto, a bogami ni endo, posto je ono tamo najobicnija vreca sala. Nisam ni mezo, jer imam stomak :)
Korisnikov avatar
dunx81
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:20
Garaža: Civic 1.8

Post od dunx81 »

Gledam juce na tv-u devojku koja sa 19 god izgleda kao da ima 90 ali bukvalno (msm na telo,ne lice)
Sve joj visi i smezurano jer je za 2 godine skinula 146 kg :srbin:
Strasno kako izgleda.
Odgovori