Imate pitanje za TRIO motors i TRIO servis?

Zaključana tema
Korisnikov avatar
TRIO_driver
Reactions:
Pridružio se: 27 Avg 2013, 09:36
Garaža: Svašta nešto japansko interesantno.
Kontakt:

Re: Imate pitanje za TRIO motors i TRIO servis?

Post od TRIO_driver »

Nisu nam strani, pogotovo od kad Nissan deli sa njima platforme i motore..

Mislim da smo do sada radili Clio, Kangoo, Megane 2, Scenic, Laguna, itd.. mali servis, potrosni materijali, kvacilo, skoro sve mozemo odraditi, od pre mesec dana imam i originalnu Nissanovu dijagnostiku, koja je i za Renault isto, tako da i to znam, a i mehanicari imaju iskustva sa time..

Jedino sta tu bude problem: kad ti treba neki poseban alat vezan za zupcenje, a to nosi neki Renault samo, onda pozajmimo od kolega, resimo problem, dok za azijate sve imamo svoje. Zatim, delove za Renault ne drzim na stanju, vec ih nabavim po potrebi, a Renault EPC, iako ga imam, je tako blesav i komplikovan, cak i kad ucitas sasiju, on ti ne daje direktno deo..

Delovi ne znam raspone cena, odnos cena kvalitet za te proizvodjace, pa uglavnom po uzorku sa kola to resim..

Sve u svemu, ne postoji auto koji ne moze da se radi, samo nam u proseku treba malo vise vremena organizaciono u odnosu na ono sto nam je srz posla i za sta smo specijalizovani.

Komsije, rodbina, prijatelji, braca, kumovi...vecinu jos nisam ubacio u japanca, pa moram da im popravljam evropske masine.. :)

Ako budes zvao moj servis, reci da si pricao sa Zivkom (ja sam vlasnik), i da sam ja dao zeleno svetlo da se radi Scenic, ako bude ti odgovarala ponuda.
Trio Motors i Trio Servis - http://www.triomotors.rs ISUZU vozila - http://www.isuzu.co.rs
maniaxxx
Reactions:
Pridružio se: 14 Nov 2012, 20:34

Post od maniaxxx »

Oko toga jedna kratka anekdota ( molim bez uvrede sa bilo koje strane ). Više godina nazad imao sam hyundaia, i dođem jednom na servis, otvore se vrata garaže i unutra 3 renaulta...pitam ja vlastnika, šta je sad to, pa kaže on, od nečeg moramo da živimo :mrgreen: :mrgreen:
Korisnikov avatar
TRIO_driver
Reactions:
Kontakt:

Post od TRIO_driver »

Recimo, 1.5 dci su dobri motori, ali samo motori, cim mrdnes van bloka, pogotovo struja i elektronika recimo kod Micri, strahota... :mrgreen:
Trio Motors i Trio Servis - http://www.triomotors.rs ISUZU vozila - http://www.isuzu.co.rs
Korisnikov avatar
nuk
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Kontakt:

Post od nuk »

:D

Zivko, lepo je ovo procitati i radujem se buducoj saradnji uz nadu da se nevidjamo bas cesto :)
Cherokee
Reactions:
Pridružio se: 17 Jan 2012, 21:35
Garaža: Audi A4 B9 Avant 2.0TDI

Post od Cherokee »

Sa Renoom tesko :kezo:
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Ok, vratimo se sad temi! :thumbup:
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
TRIO_driver
Reactions:
Kontakt:

Post od TRIO_driver »

Ne bih da obeshrabrim, ali moj jako dobar prijatelj ima ujaka, koji je vozio stari Scenic prve generacije. Jedva ga je prodao, pa je bez konsultacija sa nama odmah kupio drugu generaciju sa 1.9 dizelom.

Od Beograda do Veternika je stigao, kad je umrlo kvacilo i jos par detalja, sto je na kraju izaslo 2000 evra. Nije imao ni 200 km u predjenom vlasnistvu polovnog.. :)

Sad ga vise nema, uzeo je novi Qashqai, opet Renault na neki nacin, ali ovaj put benzinac, sto je Nissanov proizvod, bice mu malo lakse.. :)
Cherokee
Reactions:

Post od Cherokee »

Salio sam se malo. :D

Da ne ispadne da pravim offtopic, par pitanja. Cale ima Almeru Tino 1.8 16v iz 2001 god.
1. Jel moze kod vas u servisu da se dotera auto i uradi kompletan pregled (dijagnostika, mehanika, pregled trapa itd), i da se napismeno dobije sve sta je pregledano i sta mu fali, i koliko takav pregled kosta? (pp da moze, ali red da pitam).
2. U njega sipa neko Shell-ovo ulje, kojeg inace u taj motor ne ide puno (nesto iznad 2 litre), a cena ulja za litru je poprilicna... Koja je preporuka za taj motor (mislim da je oznaka QG18), pretpostavljam da moze i neko Eneos-ovo?
Korisnikov avatar
TRIO_driver
Reactions:
Kontakt:

Post od TRIO_driver »

Ovako:

1. To mi zovemo kompletan pregled automobila, obicno ga praktikuju oni koji zele da kupe automobil, pa da vide da li im se isplati. Detaljno se pregleda auto, dobijes check listu sa dijagnozom + odmah predracun za uocene nedostatke za ruke i delove. To kosta 1300 dinara.

Ukoliko se auto radi kod nas, takav pregled onda necemo naplatiti, vec samo konkretan rad i delove.

2. Staje mu konkretno 2.7 litara, mi sipamo iskljucivo ENEOS, njemu bi preporucio 10w40 i 7500-10.000 km interval. Moze i kantica, a moze i na tocenje, onda cena ide po litri, sto znaci da bi 2.7 litara ENEOS 10w40 kostalo 1460 dinara.

Termin u servisu zakazujes direktno kod njih:

http://www.triomotors.rs/Auto-servis-za ... ila-13-6-1
Cherokee
Reactions:

Post od Cherokee »

Hvala lepo. :doubleup:
ikac2000
Reactions:
Pridružio se: 08 Jul 2012, 22:50

Post od ikac2000 »

Postovanje Zivko,

Vozim novog Ceed-a, i kada je pocela zima, pojavilo mi se krckanje table ili neceg ispred (plastike oko brisaca, i sl...) kada naletim na malo ostriju neravninu na putu. Kada je toplo, javlja mi se samo krckanje A-stubova prilikom silaska / penjanja na trotoar.

Hajde da kazemo da se krckanje javlja zimi kod dosta automobila, ali je malo neprijatno da na svakih 200 metara naseg autoputa tresne tabla, i to na 7 meseci starom autu.

Vredi li sta ciniti i reklamirati ovako nesto, obzirom da se garancija ogradjuje od krckanja i sl? U slucaju da se skida tabla, verujem da moze da se javi i vise stete nego koristi, ako sve ne nalegne kako treba...

Jednostavno, nervira me na novom autu tako nesto.

Kako ste i vi autorizovani zastupnik jednog od brendova, sta bi mi savetovali?

Hvala i pozdrav...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Ako ti je za utehu, ni Honda nije bolja :)

Nema tu pomoci osim da se sve rasturi i obradi "sundjercicima", duplom lepljivom trakom i slicno (za Civic postoji detaljan spisak sta sve treba da se obradi :)). Nazalost, desava se i na skupljim automobilima, a tu bih vec malcice vise piz*eo...
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
swemir
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Kontakt:

Post od swemir »

E kod vw toga nema. Oni to zacementiraju lakim betonom.

Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Tako je. Gledam taxi Golf-ove koji su presli djavo i po i sasvim se fino drze. Tabla je iz jednog komada pa i nema sta mnogo da zeza. Kod Civic-a su je bas zakomplikovali i spajali iz delova, doduse zato je i neobicna. BTW, i stara Hyundai Elantra me prijatno iznenadila sto se toga tice isto kao taxi vozilo - uz to i vrlo fino guta rupe.

E sad, ne bih nikad vozio Golf-a iz drugih razloga, ali za to im skidam kapu.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

pa sam vw kaze da je 5-ca najsolidnije napravljen Golf ikada
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Zaključana tema