Zašto je Srbija tu gde jeste?!

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!

Post od Rakhil »

Velja napisao:
Rakhil napisao:Medjutim, cinjenica da ga svi sindikati pljuju ga vec cini simpaticnim u najmanju ruku.
Koliko god nam sindikalci bili odvratni, a sindikati besmisleni, dok ne uđemo u evropski sistem oni nas jedini čuvaju od potpunog izrabljivanja. Zvuči kao fraza, ali tako je. Vidite na šta sve pristaju zaposleni kod privatnika, a to vremenom prihvatamo kao normalno.
Veljo...ajd sad ozbiljno ozbiljno razmisli sta si napisao, pa mi onda navedi sta su domaci sindikati uradili po pitanju zastite prava radnika u privatnom sektoru.
Sindikati i postoje samo u drzavnom sektoru, jos nisam cuo za, recimo, sindikat IT inzinjera pa da se uclanim da me stite. Izboksovali su sebi regres, topli obrok, minuli rad i slicne pizarije koje samo drzava placa, a inace po zakonu nisu obavezne. Losi poslodavci privatnici ce krsiti naredni zakon isto kao i ovaj, to je pitanje za pravosudje, a ne za ministarstvo privrede i sindikate.

Ako cemo cisto filozofski, sindikat treba da radi protiv interesa poslodavca a u interesu zaposlenog. Posto je poslodavac u slucaju nasih sindikata drustvo, tj. svi mi ukljucujuci i te radnike (svako ko placa porez direktno finansira budzetske korisnike), njihovo samo postojanje je duboko nelegitimno i ilegalno :mrgreen:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

E da... Zaboravih na apdejt...

Toplovod i dalje otkopan, ali su obmotane izolacijom. Kod drugog šahta radi agregat i ispumpavaju toplu vodu. Pomak u odnosu na juče. :kezo:

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

paja napisao:Meni ne iskače.
tools- extensions- disable adblock ako imas chrome

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

Mozilla.
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Superboss, Veče sa Ivicom Dačićem, 19.12. :)
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

Heinz napisao:Svadba je od ponedeljka, 16.12. To je posle vikenda kad su i Đukanović i šeik bili u SRB, i izbori na Voždovcu npr.
http://www.b92.fm/channel/Mentalno+razg ... 92899.html
:plusone: Vrlo nezgodno za imidz bilo kog lidera
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:
Pridružio se: 06 Avg 2013, 18:43

Post od Velja »

@Rakhil
Paradoks, al' sindikati u državnim firmama svojim bahatim ponašanjem i sumanutim zahtevima ipak donekle prave referentne uslove i privatnim/stranim poslodavcima.
Položaj vas u IT je posledica trenutnog deficita stručnjaka u Srbiji. Kad bi smo svi ,,radili na sebi'' i naučili da programiramo i tu bi se uslovi sveli kao svuda u zemlji. Evo ti primer kontrolora letenja, oni su državna ustanova i bez sindikata mogu da šilje onu stvar na vlast jer su svesni da ih fali, a državi donose gomilu para.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Post od Texonja »

Draexlmeier iz Zrenjanina je nemacka firma sa nesto preko 3000 zaposlenih i imaju sindikat. Dakle nije rezervisano samo za drzavne firme, nego je uglavnom rezervisano za mnogoljudne firme.
A generalno vodje sindikata su muljatori veci od Pantica i Sojica zajedno, koji koriste sindikat za licne interese i koji toliko ne rade nista, da verovatno imaju slobodnog vremena da citaju i ovaj forum. Takvi kakvi su bolje i da ne postoje.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

Jesu. Upravo su takvi. Ja samo hoću da kažem da su iz nekog neobjašnjivog razloga prvi put u životu zalegli za nešto što se tiče svakog u Srbiji - koliko god mu trenutno bilo dobro.
Korisnikov avatar
Rakhil
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:01
Garaža: Ford Focus Mk2 1.6 16V, KTM Leggero Cross

Post od Rakhil »

Velja napisao:@Rakhil
Paradoks, al' sindikati u državnim firmama svojim bahatim ponašanjem i sumanutim zahtevima ipak donekle prave referentne uslove i privatnim/stranim poslodavcima.
Položaj vas u IT je posledica trenutnog deficita stručnjaka u Srbiji. Kad bi smo svi ,,radili na sebi'' i naučili da programiramo i tu bi se uslovi sveli kao svuda u zemlji. Evo ti primer kontrolora letenja, oni su državna ustanova i bez sindikata mogu da šilje onu stvar na vlast jer su svesni da ih fali, a državi donose gomilu para.
Znam na sta mislis, deluje tako na prvi pogled, ali evo ja koliko se secam sva sistemska resenja koja su obavezna za poslodavce i koja valjaju su ideja autora zakona, amandmani vlade ili direktno preuzeti iz inostranih resenja (zabrana otpustanja trudnica, diskriminacija po bilo cemu, zastita na radu, prekovremeno itd.) Od sindikata dolaze ideje kao sto su 13-a plata, brdo dodataka na platu koji nisu oporezivi i slicno, bar ja do sad nikada nisam cuo da oni predloze nesto pametno na duze staze - samo jeftini populizam.
Polozaj nas u IT-ju nije nesto specijalno, dobro smo placeni u proseku i to je to. Sigurno je druga prica medju nekvalifikovanom radnom snagom ili na radnim mestima gde ne treba posebna skola i obuka, tu ima sigurno zloupotreba. Ali ne vidim ja nesto kako ce meni da znaci ovo sve sto ludaci iz sindikata propagiraju, kad ja radim u privatnom sektoru, izvozim i direktno izdrzavam takve parazite. Vidim samo da cu najebati jos gore ako njihovo prodje, placacu veci porez da drzavni sektor dobije i 14-u platu.
Radulovic oteran vuvuzelom
Evo kako izgleda dijalog sa tim debilima, poneo covek vuvuzelu na javnu raspravu
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Apdejt 2:

Rov i dalje otkopan, imam grejanje, ali sad nemam vode. :kezo:
Širim haos!
Korisnikov avatar
H4wkeye
Reactions:
Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI

Post od H4wkeye »

:kezo: :kezo:
Korisnikov avatar
Velja
Banned
Reactions:

Post od Velja »

@Rakhil
Ja sam jedan od malobrojnih u mojoj (drzavnoj) firmi koji nisam član nijednog od 5-6 sindikata. Ne mislim aktivista, već samo član - ne odbija mi se ni članarina od plate. Jediniri razlog je gadjenje koje osećam prema tim likovima, a znam ih 25 g.
Velja napisao: Ja samo hoću da kažem da su iz nekog neobjašnjivog razloga prvi put u životu zalegli za nešto što se tiče svakog u Srbiji - koliko god mu trenutno bilo dobro.
Korisnikov avatar
Piros
Reactions:
Pridružio se: 13 Mar 2012, 18:00

Post od Piros »

methane.master napisao:Apdejt 2:

Rov i dalje otkopan, imam grejanje, ali sad nemam vode. :kezo:
Pa ti zezaj Pantu i dalje :loool:
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions: