Zašto je Srbija tu gde jeste?!
- dragvorl
- Site Admin
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
- Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
- Kontakt:
Re: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Pravo da ti kazem, mozda je nekad tako bilo, ali ja nisam siguran ni u busu da bi tako ustao neko trudnici, ja bih sigurno iako nikad ne sedim u GSP, ali slabo se vozam busom u zadnje vreme, mada sam jako skeptican po tom pitanju. To da na ulici nece da pomognu ljudi sam se vise puta sreo, secam se jednom kad sam pao sa bicikla i izbio sebi vazduh niko mi prisao nije a prolazili ljudi okolo. Opet, u USA kad sam bio kolega sa poslu je ispred kuce gde smo radili pao i uganuo nogu. pre nego sto sam dosao mu je vec neki matori prisao i pitao da li je dobro. Tako da u takvim slucajevima je jako tesko generalizovati, ali na osnovu prica starijih zakljucujem da smo se kao drustvo dosta promenili u odnosu na vreme Juge i to na gore, doduse to me i ne cudi uopste.

Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Tačno je da diplomate često pričaju jedno, a misle drugo, ali bolje je i ovako kao taj Belgijanac, nego kao prethodni austrijski i nemački ambasadori koji su davali skandalozne izjave i nisu skrivali mržnju prema Srbiji (ovi sadašnji su ok). Ili kao prethodni ruski ambasador, koji je takođe uglavnom davao negativne izjave i previše se mešao u naše unutrašnje stvari. Pozitivan primer je npr. prethodna američka ambasadorka, koja nas nije mnogo ni kudila ni hvalila, ali je pomagala raznim donacijama i humanitarnim akcijama.dragvorl napisao: Ja ne bih mnogo obracao paznje na njihove izjave. Ne kaze se dzabe diplomatski odgovor. On govori sta hoce da se cuje, svi su oni u fazonu vi ste divni, posebni, odlicna hrana, gostoprimstvo, tralala, pricam ti pricu.
Ђенерал Јанковић
Ako me već komentarišeš, bar pročitaj pažljivo šta sam napisao, a ne ovako bez veze pričaš neku svoju pričuljubitelj napisao:Nikako se ne mogu sloziti da svrha postojanja sindikata nasilno sprovodjenje bilo kakvih a pogotovu protiv zakonitih postupaka. Nigde u normalnom svetu sindikati nisu ti koji donose niti sprovode zakone, naprotiv za krsenje zakona se debelo odgovara ukljucivo i novcano kada sindikat sa svojim clanovima nadoknadjuje stetu koju je izazvao.Velja napisao:Pa valjda je svrha velikih sindikata da utiče na sadržaj i sprovodjene zakona i to tako što će vršiti pritisak na vlast, ako je neophodno čak i nasiljem. Tako je u celom razvijenom svetu.

U Srbiji nije lose kad si stalno u Srbiji, naviknes se na sve gluposti i prihvatis ih kao normalne. Kad odes u razvijenu zemlju i vratis se, muka ti bude. Mislim da mi je i nedelju dana u drugoj drzavi dovoljno da popizdim kad se vratim kuci.
Ja sam se odvikao, smetaju mi sva s*anja koje svakodnevno moram da gledam.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...

- Grujic
- Moderator
- Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
- Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe
To postaje sve više i više "trend"snork napisao:Ja ne volim kad ovako vređamo sami sebe. Mislim da se takve stvari govore u afektu, a da u suštini imamo izuzetno dobro mišljenje o nama kao narodu. Većina naših negativnih osobina je nastala kao otpor viševekovnoj okupaciji raznih sila (nepoštovanje autoriteta i zakona po principu "ti ćeš meni da...") i to treba razumeti. Skoro svi stranaci kada nas upoznaju steknu veoma dobro mišljenje o nama. Primer: intervju s ambasadorom Belgije od pre par dana, objavljen u "Politici". Rekao je (parafraziram) da se jasno vidi da smo mi Evropljani, ali da za razliku od većine Evropljana koji liče jedni na druge imamo i neke specifične, bolje osobine.
Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Pa nije to vredjanje samih sebe nego cinjenica da nasi ljudi za probleme uvek krive nekog drugog (politicare, sistem, poslodavce...) a realno ni ne pokusavaju da promene nesto. To znaci da je veci problem u narodu nego u sistemu jer sistem bez ovaca ne bi funkcionisao.
Gesendet von meinem GT-I9505
- Grujic
- Moderator
Ne uklapa se to što si rekao.
Da krive druge, ne bi pljuvali po sebi kao narodu nego po svim drugima.
Da krive druge, ne bi pljuvali po sebi kao narodu nego po svim drugima.
Re: AW: Zasto je Srbija tu gde jeste!
Ma to je fraza iz filma Profesionalac i izvucena iz konteksta. U svakom slucaju od pljuvanja (po sebi ili drugima, nebitno) nema nikakve koristi ali cinjenica je da narod nema volju da se bori.
Ja potpisujem tu frazu iz filma i mogu da dodam da smo dominantno bahati, primitivni, tvrdoglavi na svoju štetu, mitomani....
Snork to za ustajanje u prevozu je takođe mit. Ustaje se ali mnogo manje nego što bi trebalo. U prodavnici, pošti, banci, niko da pusti roditelja sa detetom preko reda.... Danas mi je baba u mesari, na moju opasku da pazi na moje dete, objasnila da sklonim dete i što sam ga koji vrag poveo. Malo je falilo da popije patos. Najgore je što bi ja ispao ko zna šta, a ona žrtva.
Snork to za ustajanje u prevozu je takođe mit. Ustaje se ali mnogo manje nego što bi trebalo. U prodavnici, pošti, banci, niko da pusti roditelja sa detetom preko reda.... Danas mi je baba u mesari, na moju opasku da pazi na moje dete, objasnila da sklonim dete i što sam ga koji vrag poveo. Malo je falilo da popije patos. Najgore je što bi ja ispao ko zna šta, a ona žrtva.
- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Na zalost Pajo, slazem se. Bilo nekad, ali sve manje je te old school kulture iz nekih proslih vremena.

- Grujic
- Moderator
Tu dolazimo do drugog fenomena.
Na forumu, ne ovom, nego generalno na forumima, je sve sam krem društva, jer svi opljunu po takvom ponašanju
Na forumu, ne ovom, nego generalno na forumima, je sve sam krem društva, jer svi opljunu po takvom ponašanju

- dragvorl
- Site Admin
- Kontakt:
Na zalost to ima veze sa mojim licnim zivotnim iskustvom koje potvrdjuje ovo sto pisem. Ja bih voleo da nije tako.

- H4wkeye
- Pridružio se: 12 Feb 2013, 02:48
- Garaža: Citroen C5 X7 Exclusive 2.0 HDI
Srbi su poprilicno samodestruktivan narod. Sve radimo na svoju stetu i idemo glavom u zid.
paja napisao:Danas mi je baba u mesari, na moju opasku da pazi na moje dete, objasnila da sklonim dete i što sam ga koji vrag poveo. Malo je falilo da popije patos. Najgore je što bi ja ispao ko zna šta, a ona žrtva.
Pusti to old school, govedo je govedo - bez obzira na godine. Shvatio sam to '92 kad sam pokušao da kupim mleko za dete u samoposluzidragvorl napisao:Na zalost Pajo, slazem se. Bilo nekad, ali sve manje je te old school kulture iz nekih proslih vremena.

Poslednja izmena od Velja u 29 Dec 2013, 13:09, izmenjeno 1 put ukupno.