Fiat Bravo VS Golf V

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Re: Fiat Bravo VS Golf V

Post od Paja »

Naravno da svi imaju prednosti i mane. Zato je najbolji savet uvek kupi onaj koji nađeš u najboljem stanju.
Korisnikov avatar
shiiki
Reactions:
Pridružio se: 28 Dec 2013, 09:05
Kontakt:

Post od shiiki »

Zabari su uvek imali dobar dizajn,slazem se da je lepsi Bravo od Corolle al mislim da je japanac kvalitetniji

Sent from my HTC One X+ using Tapatalk
Using Tapatalk
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:
Pridružio se: 26 Feb 2012, 22:23
Garaža: Oktavije dvije

Post od nidza »

Možda jeste, možda nije, teško je proceniti, jer je i Fićko u toj klasi sasvim dobar auto. Kao što već rekoh, imao sam ponudu od dobrih prijatelja da uzmem Corollu, poznat auto, isto godište, ali jednostavno kad sam seo u Stildžana nikakve komparacije više nije bilo. Utoliko mi je suludije staviti u isti koš sa Bravom.

Tapatalk 4
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Imao sam prilike da probam Stilo, i nisam nesto narocito bio odusevljen, nekako, volan mi je bio cudan, menjac, mada taj primerak nije bio u nekom zavidnom stanju ....... Zbog cega je tebe kupio Stilo?
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Super auto u C segmentu u tom momentu. Odnos uloženog/dobijenog za auto star 3 godine, sa jos minimum godinu dana vožnje pre prvog velikog servisa je za mene tad bila premija. Motor odličan, snažan, ekonomičan, oprema za klotaru sjajna (6airbag vs 1airbag u corolli recimo, klima skoro kod svakog Stildžana, kod Corolle kako gde, vrlo često bez klime), itd. Auto lep, vozljiv, a pokazao se u praksi kao nešto najzahvalnije što postoji na tržištu.

I dalje se vozi, ostao je u porodici. Gospodski autić, a skroman.

Tapatalk 4
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Zezas za ovo "gospodski" :)
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

To je vec druga stvar, ako je Stilo bio star samo 3 god.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Zeza za ovo -lep :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

nidza napisao:Super auto u C segmentu u tom momentu. Odnos uloženog/dobijenog za auto star 3 godine, sa jos minimum godinu dana vožnje pre prvog velikog servisa je za mene tad bila premija. Motor odličan, snažan, ekonomičan, oprema za klotaru sjajna (6airbag vs 1airbag u corolli recimo, klima skoro kod svakog Stildžana, kod Corolle kako gde, vrlo često bez klime), itd. Auto lep, vozljiv, a pokazao se u praksi kao nešto najzahvalnije što postoji na tržištu.

I dalje se vozi, ostao je u porodici. Gospodski autić, a skroman.

Tapatalk 4
Mi smo naseg Stila JTD sw starog 2 godine platili 9200e,odbili pdv i evo posle 6 godina sluzi kao radni auto bez greske. Svaka preporuka.
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Day Walker napisao:Zeza za ovo -lep :)

Jes' da se o ukusima ne raspravlja, ali po meni je ovo vrlo lep auto, čak i sad, a naročito u svoje vreme.

Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

3v je lep, pogotovo sa malo agresivnijim body kit-om.
5d i karavan su ruzni u 3 lepe :D
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

S preda je ok, pozadi je vrlo kritican. Izgleda kao zaba.

Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
nidza
Reactions:

Post od nidza »

Meni je super i pozadi, pogotovo detalj sa izbačenim zadnjim svetlima. Ima poprilično detalja na karoseriji koji su interesantni, a čitav izgled je ostao poprilično konzervativan za Fiat. Ako se slažeš, glupo je da pričamo o ukusima. Zar je Astra H lepša, ili Pug 307, ili šta već je konkurencija? Po meni apsolutno ne, ali rekoh svoje mišljenje, ti si svoje, nema razloga za polemiku o subjektivnim stvarima.

Ima jako dobro trimovano vešanje i prosto je rođen za ove naše puteve. Ne ljulja, fino je srednje tvrd i upija lepo loše puteve. Meni je svakodnevna paralela bila sa bivšom A5FL, koja je znatno tvrđi auto bila, a lošijeg ležanja u krivini. Trap je uz sve to vrlo robustan, obično prvi delovi otkazuju na 130-140 hiljada km, tako da za života jednog polovnjaka možda jednom se menja čitav trap, plafon dvaput za one koji gaze blizu pola miliona.
Korisnikov avatar
Paja
Reactions:
Pridružio se: 08 Jan 2012, 11:36
Garaža: Superb

Post od Paja »

shiiki napisao:Zabari su uvek imali dobar dizajn,slazem se da je lepsi Bravo od Corolle al mislim da je japanac kvalitetniji
Danas je i to diskutabilno, ali ajde da ostavimo to po strani. Važnije je iz kog ugla se gleda odnos uloženo - dobijeni kvalitet, šta tačno porediš i na koji vremenski period.
Npr Bravo dizel će uvek imati bolji motor od Korole. Kod dizela retko ko može da parira Fiatu, a da košta bar slično.
Ako porediš kao polovnjake tu tek nastaje problem jer porediš dve mačke u džaku.
Dalje, nije isto porediti ih na period od 100 - 200 kkm i milion.

Kad ovako rasčlaniš stvari dođeš do prave slike. Dobar polovan primerak Bravo dizela će po pravilu biti jeftiniji od Korole sličnih karakteristika, a neće se ništa više kvariti od Toyote na neki razuman period exploatacije. Iz svega izvučeš zaključak da je Bravo jeftiniji i da ima bolji motor i lepo priznaš da je Bravo bolji od Toyote. :D
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Kad se kaže kvalitet najčešće se misli na pouzdanost i tu fiat(a verovali ili ne ni golf :) ) nema šta da traži pored tojote. Neko će reći(zli jezici) pa jeste lako je njima sa prastarim atmo benzincima i menjačima da budu pouzdani ali činjenice i statistike im idu u korist.
Odgovori