Razne teme, pitanja, iskustva
snork
Reactions:
Postovi: 4938 Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50
Lokacija: Beograd
Post
od snork » 31 Dec 2013, 02:20
Sloba napisao: Da ne misliš na 100ml?
Špric srednje veličine je 10 ml. Oni mali su 2 ml. Ima i velikih, ali ne znam da li baš postoji neki od 100 (možda neki veterinarski
).
Ђенерал Јанковић
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Postovi: 24648 Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Lokacija: NS
Kontakt:
Post
od dragvorl » 31 Dec 2013, 02:27
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
snork
Reactions:
Postovi: 4938 Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50
Lokacija: Beograd
Post
od snork » 31 Dec 2013, 03:21
Super slika.
To crevo za infuziju ima unutrašnji prečnik oko 5 mm, pa procenite koliko je špric u stvari velik.
Ђенерал Јанковић
swemir
Reactions:
Postovi: 3872 Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:52
Lokacija: Novi Sad
Kontakt:
Post
od swemir » 31 Dec 2013, 10:58
E to je aparatura za renova bas tako izgleda
cev plus inekcija daje 5mm razlike na sipci
Cev je dugacka mozda pola metra
Sent from my GT-I9105P using Tapatalk
nuk
Reactions:
Postovi: 7607 Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Lokacija: Ns
Kontakt:
Post
od nuk » 31 Dec 2013, 11:08
Zasto su zelene jabuke masne, jel to neka konzervacija?
Geza
Moderator
Reactions:
Postovi: 48017 Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49
Lokacija: Apsurdistan
Post
od Geza » 31 Dec 2013, 11:11
Imaš dve vrste ''zamašćenosti''. Prirodna je npr. kod Jonagolda, pojavljuje se par meseci nakon branja, a druga je veštačka, jabuke se voskiraju da bi što duže ostale sveže i manje gubile vlagu.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
nuk
Reactions:
Postovi: 7607 Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Lokacija: Ns
Kontakt:
Post
od nuk » 31 Dec 2013, 11:15
Da, deluju kao da su voskirane ali zasto samo zelene?
Geza
Moderator
Reactions:
Postovi: 48017 Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49
Lokacija: Apsurdistan
Post
od Geza » 31 Dec 2013, 11:19
Zelene, pretpostavljam da je u pitanju Greni Smit, imaju slabiju prirodnu zaštitu jer su duže na drvetu, tj. dosta kasnije se beru u odnosu na ostale.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Xepoj87
Reactions:
Postovi: 28233 Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37
Lokacija: Beograd
Post
od Xepoj87 » 01 Jan 2014, 07:23
Jel taj.vsak stetan,i koliko lako se u potpunoati skida?
Sent from my HTC One using Tapatalk
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Geza
Moderator
Reactions:
Postovi: 48017 Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49
Lokacija: Apsurdistan
Post
od Geza » 01 Jan 2014, 08:26
Sigurno da ne prija organizmu. A kako se skida?
http://www.youtube.com/watch?v=bkekC294GAc
Kod nas to još nije masovna pojava. Voskiranje jabuka se vrši zajedno sa pranjem i klasiranjem.
http://www.youtube.com/watch?v=tVvE-w0ycmU
Najlakše je da se jabuka opere toplom vodom i obriše krpom, a ako imaš strpljenja oljušti koru.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
nuk
Reactions:
Postovi: 7607 Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:49
Garaža: Renault Espace 2.0dCi
Lokacija: Ns
Kontakt:
Post
od nuk » 01 Jan 2014, 09:26
Ja tako i radim a deci ljustim koru. Bas je gadan trip kad je perem a jabuka ljigava
dragan
Reactions:
Postovi: 9309 Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008
Post
od dragan » 01 Jan 2014, 10:25
moje domace su masnjikave po kori, doduse lako se pere. potpuno domaci proizvod, neprskane. gezo, zasto je tako?
Geza
Moderator
Reactions:
Postovi: 48017 Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49
Lokacija: Apsurdistan
Post
od Geza » 01 Jan 2014, 10:33
To je prirodna zaštita, rekao sam da postoje dve vrste - prirodna i veštačka. Čovek je na svoj način preuzeo nešto iz prirode. Prirodnu masnoću lako možete prepoznati po finom sloju prašine koji se veze za koru, pa kad se pređe prstom skine se i ta prašina.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
nikaragva
Reactions:
Postovi: 14755 Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir
Lokacija: Vulinjak
Post
od nikaragva » 01 Jan 2014, 10:36
Umaste se same da sacekaju prolece, istrule i iz semena nikne novi zivot
Medjutim mi to malo ubrzamo pa zajedno sa djubrivom, ako imaju srece, posejemo negde u prirodi, inace zavrse u Dunavu
dragan
Reactions:
Postovi: 9309 Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008
Post
od dragan » 01 Jan 2014, 11:48
Geza napisao: To je prirodna zaštita, rekao sam da postoje dve vrste - prirodna i veštačka. Čovek je na svoj način preuzeo nešto iz prirode. Prirodnu masnoću lako možete prepoznati po finom sloju prašine koji se veze za koru, pa kad se pređe prstom skine se i ta prašina.
e bas tako. znam sam da nije nista lose, jer se ne tretiraju nikakvim hemikalijama, ali mi je zanimljivo sto to nisam ranije primecivao, mada istini za volju ranije ih nisam ni jeo nesto posebno...