Fiat Bravo VS Golf V

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Re: Fiat Bravo VS Golf V

Post od botr »

botr napisao:
Delija napisao:
nidza napisao:Možemo i drugom logikom da idemo, pogotovo ovi što spominju Civica. Ajde nađite Civica od 4000€ i Stila od 4000€, da vidimo koji će da bude bolja kupovina?
Kakvo je to poredjenje, da ne kazem "logika", posto nema veze sa mozgom? :glavomuzid:

Znaci, ako za 10k evra moze da se pazari bolji Civic od BMW 3-jke da je Civic bolji auto od BMW 3-jke? :kezo:
Isto kao tvoje poredjenje Stila iz 2001. i Civica iz 2006.

Kad pogeledamo ekvivalentne modele, Civic, 8. generacije, nema sta da trazi pored Stila, bar sto se tice estetike eksterijera, a ni enterijera.

1.6 motor u Stilu ide sasvim korektno, 10,5 sec do 100 kmh.

Previse si pristrasan. Kao kada bih ja rekao kako Alfa ima najbolje trapove.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

botr napisao:Isto kao tvoje poredjenje Stila iz 2001. i Civica iz 2006.

Kad pogeledamo ekvivalentne modele, Civic, 8. generacije, nema sta da trazi pored Stila, bar sto se tice estetike eksterijera, a ni enterijera.

1.6 motor u Stilu ide sasvim korektno, 10,5 sec do 100 kmh.

Previse si pristrasan. Kao kada bih ja rekao kako Alfa ima najbolje trapove.
Nije mi uopste bila namera da radim to poredjenje niti isto ima smisla i ne bih ga ni radio da nije bilo "prozivke" - citaj malo detaljnije sta ljudi pisu pre ukljucivanja u diskusiju - drugi put to isto ponavljam. Stilo iznutra izgleda kao auto star 20 godina, bez da u formulu udju ocajna sedista.

Podaci za tih 0-100 se razlikuju dobrano od sajta do sajta i krecu od 10,5 pa sve do 12,5, tako da ne znam koji je tacan podatak:
http://www.cars-data.com/en/fiat-stilo- ... pecs/12677
http://www.automobile-catalog.com/car/2 ... ctive.html
http://www.ultimatespecs.com/car-specs/ ... 6-16v.html

Ako je za 1.8 sa 133 konja zvanicno 9,9, a izmereno 10,3 onda nema trika da 1.6 bude ispod 11 s.
http://www.zeperfs.com/en/fiche475-fiat ... -8-16v.htm
(Za 1.6 nema podataka na zeperfs)

Cak i da je tih 10,5s (a nije 100%, kao sto sam napisao) problem je ponasanje u voznji gde se oseca da je trom.

BTW, sto se ti jedis za Stila?
Bravo je ono sto te zanima i to je sasvim ok auto, pogotovo za cenu polovnjaka koja je vrlo niska.
"Drzi" cenu kao i svaki Fiat - pitam se zasto... :D
Xepoj87 napisao:Drugarici su se recimo delovi enterijera skroz oljustili na manje od 50.000km,na istom kao tvom civicu.
Znam da se odusevila drugarovim Bravo-om,i koliko je sve kvalitetno uradjeno unutra,sto realno jeste tako,kada se uporedi sa Civic-om kao tvojim...
Ja toj drugarici onda ne bih dao da mi cuva dve nacrtane guske :glavomuzid:
BTW, stvarno bih voleo da vidim to i da mi objasni sta je radila tom jadnom autu i sta je konkretno "oljustila"... :kezo:
Da me izvines, palo mi je na pamet da je "zloupotrebila" auto u nekom mraku bez da je skidala stikle :kezo:

Jedino mesto koje je stvarno podlozno ostavljanju tragova je "polica" u vratima koju cesto kacim obucom pri ulasku/izlasku, ali tu nema sta da se odere (obrise se vlaznom krpom) i to je tako na skoro svakom autu.

BTW, vozi Civic, a vise jos se svidja Bravo?
Sjajno - moze odmah za jednog Civica da dobije dva Brava :kezo:

Xepoj87 napisao: A na tvom Civicu moze sve da ti bude "na dohvat ruke", samo ako lezis na volanu...
Jbg, krakat sam :) - meni sa mojih 193-4 cm (porastao sam za 1 cm :D) i 95kg je sve na savrsenom mestu kad se zavalim u maksimalno spusteno sediste. Volan je skroz izvucen. Menjac koristim dok mi se ruka odmara na naslonu.

Sta da ti kazem, krajnje je vreme da smrsas :isplazijezik:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
botr
Reactions:
Pridružio se: 27 Maj 2013, 19:10

Post od botr »

Ajd necu vise da spamujem, jer mi to nije cilj, ali da je enterijer u Stilu dizajniran kao da je 20 godina stariji :rofl:

Kakav je onda enterijer u ekvivalentnom Civic-u?! Kao da je 30 godina star?! S

Kod Stila je najveci problem kvalitet stofa na sedistima i tapacirima, stvarno je los.

Samo da te informisem da Civic, kao tvoj, u Nemackoj nije mnogo skuplji od Bravo-a.
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Dizajn jeste subjektivan, ali su stvarno za italijanske pojmove u Stilu podbacili totalno, od instrument table, pa na dalje. Meni se ni onaj mekani materijal kojim je oblozena tabla bas ne svidja, zbog vrste reljefa koji je btw isti/slican i u Lanci Thesis koliko se secam. Dakle ovde pricamo o subjektivnim stvarima. Drugaru koji ima stila vec 4-5 godina opet nista ozbiljnije nije zveknulo. Takodje mu se odvalio rukohvat na tapacirungu, doduse ne bas sam od sebe. Sve u svemu, za te pare koliko kosta polovan ja bih ga kupio bez puno razmisljanja.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Postavicu posle sliku stila sa 560000km, ovo za rukohvat prvi put vidim i prilicno sam siguran da nije samo od sebe...

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
Korisnikov avatar
dragvorl
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:03
Garaža: Fiat Stilo 1.9 MJ
Kontakt:

Post od dragvorl »

Nije samo od sebe, ali prilicno je svilen.
SlikaSlika
Mauro Forghieri:"Power comes from speed, torque without speed is nothing"
Life is funny, skies are sunny, Bees make honey, who needs money
Korisnikov avatar
dragan
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:09
Garaža: BMW M340i, Peugeot 2008

Post od dragan »

i tako od "bravo vs golf 5" dodjosmo do toga ko ima vecu pisu :kezo:

lepota je subjektivna stvar, i meni su lepi i taj stilo 3v i civic 8. gen. sto se tice kvaliteta civic je miljama ispred, kao i po ceni koja to prati. sto se tice plastike vozio sam civic type r 2010. na 235/35 r19 sa predjenih 50.000km i nije se ama bas nista culo unutra. promenjena tri seta plocica, diskovi i vozen krvnicki ali cvrcaka nije bilo, a sumnjam da bi se u fijatu tako nesto ponovilo...
ali pre svega, cela prica bas i nema poente...
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Delija,ne secam se sta bese tacno rece,prodat je taj njen plavi civic,mislim da je otisla rucica menjaca,valjda volan poceo da se haba,oko podizaca prozora,pocela i kvaka iznutra da bledi...
Njen je presao valjda oko 74.000km kada ga je prodala,sada mi je drugar rekao.
Treba uzeti i u obzir da ona dnevno udje i izadje iz kola jedno 20-ak puta,sve vozi kratke relacije,po centru BG-a najvise...

Nema to mnogo veze sa visinom,osim ako nepravilno sedis,sa savijenim rukama upola :)
Ako se odaljis,tako da ti ruke budu blago savijene na volanu,a ne pod uglom da ti sake kace ramena,tesko da mozes normalno,bez ustajanja da kontrolises klimu na onim komandama iza volana.
A sto se mrsavljenja tice,to si apsolutno u pravu :D
Ali ja sebe nisam uzimao kao primer za ergonomiju,nego gledam uopsteno, i ako sada,kada sam debeo,lakse dohvatam stvari,blizi sam :)
Meni se svemirac svidja,po meni jedan od privlacnijih u klasi,ali mu ni meterijali enterijera,ni ergonomija,nisu bas stvari kojima moze da se ponosi :)
Daleko je to od loseg,kao kod prosle generacije Alfi sto sam spominjao,ali nije ni dobro kao na Golfu,ili Bravo-u recimo.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Da se vratimo u sadašnjost i priču usmerimo na Fiat Bravo i Golf V. :)
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

botr napisao:Samo da te informisem da Civic, kao tvoj, u Nemackoj nije mnogo skuplji od Bravo-a.
Apsolutno potpuno netacno... Ni ne lici... :D

http://suchen.mobile.de/auto/search.htm ... Country=DE

Da se vratimo na temu - za svoju cenu je Bravo stvarno OK. Samo treba obratiti paznju iliti sirom otvoriti oci posto je 90% njih koji se valjaju u oglasima razvaljeno u Italiji samo tako.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

Delija napisao:@perfiko
Delija napisao:Nisi mi odgovorio na pitanje - koje godine je to bilo, tj. kada si pazario 307-icu?
Nisam to pitanje postavio bezveze...

Posle malo pretrage rekao bih da je u pitanju 2007. godina...
(2010. godine si na VG forumu napisao da ga imas 3 godine)

Ja kao prvo ne verujem da je 2007. godine neko u Srbiji prodavao polovan Civic star godinu dana - njihov broj na ulicama je verovatno bio jos uvek jednocifren. Pa kad sam kupio novog krajem 2011. godine jedva da je bilo 6-7 komada u oglasima i to 2006-2008. godiste. A cak i da ga je neko prodavao (a 99,99%% nije!) kao polovan godinu dana star bi te 2007. godine kostao 3 puta vise od te 307-ice.

Samim tim stvarno ne verujem u tvoju pricu... :glavomuzid:

Kad sam vec tu, da postavim sliku kvaliteta Stila koju si ti sam ostavio na VG forumu pre 4 godine :D
Takodje da te podsetim da si se bunio za svoju 307-icu kako ima "više "cvrčaka" nego Stilo", a svi znamo koliko ih ima Stilo... :kezo:
Samo boldovano:
1. Pogrešna godina.
2. E ovo mi je pokvarilo Novu godinu. :kezo:
3. Sliku je postavio ako se ne varam 16.valve, ja sam je komentarisao (barem malo korektnosti molim, kad se već citira drugi forum).
4. Apsulutno tačno, ali to mi nije bila najveća zamerka. Pride se vidi da sam iskren, mogao sam po principu "svaki Cigo svoga konja hvali".
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Ako nije u pitanju sam pocetak 2008. godine (a i u tom slucaju info koji si napisao nije tacan) onda si lagao na VG forumu - nema trece:
http://www.vrelegume.rs/forum/viewtopic.php?f=5&t=20631

Posted: Thu, 30. 9 2010. 7:07
perfiko napisao:...Sedišta na 307 bolje drže bočno, ali i dan danas ne mogu da nađem idealan položaj (posle 3 godine), imaju neki blesav sistem podešavanja po visini koji te "iskipava" iz sedišta...
BTW, i u slucaju pocetka 2008. godine vazi SVE sto sam napisao iliti ne znam zasto si uopste imao potrebu da pricas o test voznji Civica i Civicu polovnjaku kad ga verovatno nisi uopste ni video, a ne nesto drugo... :glavomuzid:

U vezi tapacirunga - moja greska - ja jesam nasao tvoj post, ali je on bio citat drugog:
http://www.vrelegume.rs/forum/viewtopic ... 07#p244554

To se NE VIDI kada se uradi search, a u temu nisam ulazio:
http://www.vrelegume.rs/forum/search.ph ... o&start=15
Korisnikov avatar
Geza
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:49

Post od Geza »

Geza napisao:Da se vratimo u sadašnjost i priču usmerimo na Fiat Bravo i Golf V. :)
Jednom zamoljeni. Ako treba da se svađate vi slobodno nastavite na PP.
Najgore je svađati se sa budalom. Prvo te spusti na svoj nivo, a onda te dotuče iskustvom...
Slika Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@Geza
Izvinjavam se i daleko od toga da imam nameru sa bilo kim da se svadjam (diskusija je nesto sasvim drugo), ali ovo sto perfiko radi je vredjanje inteligencije. Kao da ne moze da se nadje SVE sto je iko od nas ikada napisao na forumima...
Korisnikov avatar
perfiko
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 07:53
Garaža: Fiat Croma

Post od perfiko »

perfiko napisao:
Delija napisao: Samim tim stvarno ne verujem u tvoju pricu... :glavomuzid:
2. E ovo mi je pokvarilo Novu godinu. :kezo:
Ja sam sa ovim završio. :pivo:
Biti zaljubljen, to je isto kao kad se usereš u gaće...Svi vide, ali samo ti imaš onaj poseban osećaj topline.
Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kada je ponovite.
Mogu ja to tebi objasniti, ali ti to ne možeš shvatiti!
Odgovori