Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Vezbanje, dijete, teretana...

Post od Xepoj87 »

Ako hoces full rukavice sa prstima,pogledaj po radnjama za Bike-ove... To su ti freestyle rukavice... Ove kratke tesko da ce te spasti zuljeva od sipke,barem ne ako hoces onako da vezbas...
Vredi dati malo vise para na iste,jer sam ja bavio par hiljada dinara na rukavice,dok nisam nasao Nike koje nisam menjao,a kostale me kao pola ovih ostalih na koje sam bacio pare...
Ovako nesto ima kod nas da se nabavi: https://www.google.rs/search?q=scott+gl ... 20&bih=950
Takodje imas i za vezbanje te full finger rukavice,ali ne znam gde ces kod nas da nadjes...
https://www.google.rs/search?q=full+fin ... 20&bih=950

Da li se telo oklebmesi ili ne,nema mnogo veze sa suplementima... Ako neko ima 90kg recimo misica...
Ako prestane da vezba,ako ima ubrzan metabolizam,nestace misici,nece dobiti salo,jedina je razlika sto ih je sa suplementima brze dobio,a brze nema nikakve logike da ih gubi.
Ako neko izgleda kao Brus Li,taj ni nema mnogo misica da izgubi,ali ce forma nestati.
Ako je neko bio malo vise nagruvan kao ja recimo,a uspori mu se metabolizam,ugojice se,ali ce dosta sporije i misice gubiti,a opet nema veze da li je koristio suplemente...
Ja nisam koristio nista,ali da sam koristio,za 2 godine bih izgledao kao Grcki Bog,a ne kao siledzija kako sam i izgledao :D
A kada se prestane vezbanje,nema razloga da se isti misici brze gube ako su steceni unosenjem suplemenata...
Hemija je druga stvar i tu ze gubi zato sto su dobijeni hormonski misici i samim time uz nedostatak istih hormona,cak i uz vezbanje,tesko je zadrzati tu vestacki dobijenu masu...
Ali sa suplementima misici rastu na isti nacin kao i bez suplemenata,samo brze,posto ima vise hranljivih materija... TO je kao da jedes vise,samo ne unosis nista stetno,nego maximalno efikasno.
Jedino je problem sto kada krenes sa suplementima i kada imas dovoljno para za sve sto ti treba(sto je retko),tesko je ograniciti se na samo skroz zdrave suplemente,pa se udje u razne suplemente koji opterecuju razne organe,ali je i to od coveka do coveka...

Nema sta vise da se ceni tu... I jedno i drugo je dobijeno vezbanjem... Vrsta vezbanja nije nista teza ili laksa na sipci nego sa tegovima,samo drugacija vrsta vezbe.
Cak je cesto teg efikasniji,posto izoluje misice,pa se manje energije rasipa... E sada,sve zavisi ko na sta cilja...
Poslednja izmena od Xepoj87 u 16 Mar 2012, 00:51, izmenjeno 2 puta ukupno.
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

Post od Floyd »

Med napisao:Човек је у праву !
Pa istina.
Na plocice se uglavnom lozi gej populacija :mrgreen:
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa nece biti bas da je istina,ali ajde da se tesimo da zene vole kada smo mlitavi :rofl:
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Nisam ja mlitav ali nikada nisam imao plocice i to mi nikakva prepreka kod zena nije bila :)
Kod zena druge stvari igraju igru a ne muskarci koji su zaljubljeni u svoje telo i optereceni izgledom.
Sa druge strane dok sam ziveo u Parizu nagledao sam se gejeva i ni jedan nije bio "zapusten" vec su svi bili ili fit ili nabildovani po PS-u.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:06
Garaža: Alfa 147 1.9 16v JTDm

Post od Milos_kg »

Momci "sa sipke" i "stene" iz teretane zive na totalno razlicit nacin.
Momci sa sipke ce i pored odradjenog treninga biti agilni ceo dan, tako naviknuti, uvek puni energije i raspolozeni za bilo kakvu aktivnost.
Stene iz teretane to shvataju kao obavezu tj posao, odu u teretanu 2-3 sata, odrade unapred zacrtano i onda su ceo dan usporeni i stedi se.
Yebes to sto moze da izbaci 10x 100kg iz bencha kad se zamori posle 100m trcanja.
Dobra definicija sa malo vise misicne mase i kondicija su najbolja kombinacija.

Slika
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Ovo je po meni ok...

Slika

Tako treba da izgleda muskarac a ne kao izdefinisana i izdepilirana devojcica.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Milos_kg napisao:Momci "sa sipke" i "stene" iz teretane zive na totalno razlicit nacin.
Momci sa sipke ce i pored odradjenog treninga biti agilni ceo dan, tako naviknuti, uvek puni energije i raspolozeni za bilo kakvu aktivnost.
Stene iz teretane to shvataju kao obavezu tj posao, odu u teretanu 2-3 sata, odrade unapred zacrtano i onda su ceo dan usporeni i stedi se.
Yebes to sto moze da izbaci 10x 100kg iz bencha kad se zamori posle 100m trcanja.
Dobra definicija sa malo vise misicne mase i kondicija su najbolja kombinacija.

Slika
Auu brale,ala ti ne znas o cemu pricas :D
Kakve veze dizanje na sipci ima sa kondicijom? Apsolutno nikakve ;)
Kakve veze ima sa raspolozenjem,shvatanjem treninga,usporenoscu i energijom leba ti? :o
Ti znas da ovaj decko sa slike ima kondiciju?
Kakve opake predrasude ti imas :)

Znas li ti kako se dobija kondicija? :D Sigurno ne dizanjem tegova...
A telo na sipci je takodje teg. Samo sto ne mozes svojom tezinom doci do neke preterane mase,jer si ogranicen svojom kilazom,a svako ko zeli da bude krupniji i radi masu, ide dalje od svoje kilaze... Sipka se ne razlikuje od ostalih vezbi,ne vidim kako vam to nije jasno :) Najobicnije dizanje,samo sto osim da dizes tegove,dizes svoju tezinu...
Floyd
Reactions:

Post od Floyd »

Tako je Heroj...
Kondicija i bodibilding nemaju nikakve veze jedno sa drugim...isao sam u teretanu kad sam bio mladji pa znam o cemu pricam.
Imam druga koji i dan danas bilduje i ogroman je ali nema sile da potrci jer je i pored mase i definicije prilicno kilav.

Ovo ti je kondicija...

Slika

Ili primer gore...
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Upravo tako,ja sam se bio zeznuo sto sam bio fit i u debeloj kondiciji gde sam bike i rolerke vozio 10 godina i do 10 sati dnevno,pa sam mislio da mi cardio ne treba,te celu jednu zimu,jedno 6 meseci sam se samo gruvao...
Kada sam posle toga stao na bike,dusu sam ispustio dok sam se popeo do Kosutnjaka na koji sam pre toga isao svaki dan u skolu maltene bez znojenja...
Onda sam poceo i redovno da trcim na traci...

Na prvoj slici sam imao najlosiju kondiciju(osim sada gde se zbog povrede nisam bavio poslednje 4 godine nikakvim sportom) i ako sam imao 7-10kg misica manje nego na drugoj slici gde sam poceo da radim i cardio i brutalno poboljsao kondiciju i pored vece mase i slabije definicije...
Istina je samo da je dosta teze postici kondiciju sa vecom telesnom masom,pa i ako su sve misici,posto se vise kiseonika trosi,a misici trose kiseonik kao ludi :)
Ali se sve moze postici ako se radi na pravi nacin... Jedino sto je jebeno i ukupno manje od 5% ljudi vezba na skroz ispravan nacin :) Ni ja nisam izuzetak.

Slika Slika
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

@Xepoj
Nemoj ti da brines za mene, odlicno znam o cemu pricam. ;)
Slika je ubacena kao primer idealnog tela, a da li neko zeli da bude u kondiciji ili ne, to zavisi samo od njega. Ukoliko zeli i jedno i drugo, onda treba pored vezbi, bilo na sipci, bilo u teretani (bez hemikalija), da ukljuci i trcanje, plivanje i ostale aktivnosti koje dovode do dobre kondicije, na taj spoj sam mislio, ne moram bas sve da crtam.

Ocigledno ne poznajes dovoljno momke sa sipke, pa im ni ne znas navike.
-----------------------------------------------------------------------
@Floyd
Milos_kg napisao: Yebes to sto moze da izbaci 10x 100kg iz bencha kad se zamori posle 100m trcanja.
Floyd napisao:Kondicija i bodibilding nemaju nikakve veze jedno sa drugim...isao sam u teretanu kad sam bio mladji pa znam o cemu pricam.
Imam druga koji i dan danas bilduje i ogroman je ali nema sile da potrci jer je i pored mase i definicije prilicno kilav.
Ponovio si ono sto sam napisao, dzaba nekom silni misici i masa kad ne moze da potrci. Zato sam i protiv "budzenja". I ja iz licnog iskustva.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Znam par ljudi koji vezbaju na sipci i ni jedan nema ni k od kondicije... Cak je veca verovatnoca da ce neko ko ide u teretanu imati sa istim takvim telom kondiciju,posto mu je traka odmah tu,samo naskoci i istrci pola sata,dok slobodno trcanje i vezbanje nije isto... Evo,ja imam u kraju sipke,ali nikada ne bih trcao po ulici ovde,jer mi je odvratno,a rado cu vezbati na sipkama kada smrsam,cak planiram sa 2 drugara pravljenje nekog terena za vezbanje u dvoristu moje kuce u Krnjaci... Ali da ja trcim po centru BG-a... Ne pada mi na pamet :)
Zato kod mene ima dosta momaka koji super izgledaju i stalno vise po sipkama,ali nemaju kondicije...
Ja ti kazem da razlike nema od tegova... Ali ako zelis da ima razlike,imace... To opet nema veze da li neko vezba u teretani ili napolju,nego od toga sta zeli od sebe i u kom smeru ide...
To sto tvoji drugari koji vezbaju na sipci imaju kondiciju ili se zdravo hrane i bave se nekim drugim sportom,nema apsolutno nikakve veze sa vrstom vezbanja,u teretani ili napolju na spravama za zgibove i propadanje koje imas i u teretani,vec opet sa njima licno i tvojim predrasudama da oni koji idu u teretanu ne rade isto to :)
Pokazao sam dole slike decka iz teretane i sa suplementima koji ima kondicije vise od bilo kog coveka koga sam ja upoznao u mom zivotu...
Decko je pobedjivao sa downhill bike-om trke na kojima se trkaju trkalice,na cistu snagu i izdrzljivost... A nije profesionalni sportista bio... Sada je djiudjicu sampion i MMA borac,Freestyle vozac bike-a(mog starog Scott lepotana :) ),a vezba i u teretani...
Inace,to je ovaj psihopata,moj dobar drugar iz srednje :) :
http://www.youtube.com/watch?v=aHfDyPd5_8Q

To tvoje da je svako ko vezba u teretani bilmez koji ne moze da potrci su ciste predrasude... Ta 2 nisu povezana.
Treba uzeti i u obzir da vecini ljudi koncidija ni za sta ni ne treba... A ja ne znam nikoga koga apsolutno uopste ne zanima kako izgleda...

Inace,to koliko nisi upucen pokazuje i tvoje pominjanje hemikalija kao nesto negativno po covekovu kondiciju ili gradju,a to nikako nije tacno...
Hemikalije ili ti steroidi su najpoznatiji kod sportista i zbog zloupotrebe su i zabranjeni... Vode se kao nacin varanja,zato sto omogucavaju korisniku kondiciju,snagu i sve ostalo sto inace ne bi mogao sam da postigne...
Ako trcis,neces imati kondicije za plivanje i obrnuto... Ako vozis bike,ne mora da znaci da ces imati isto kondicije sa fudbal... Drugaciji misici se koriste,pa tako i razliciti rezultati pri razlicitim vezbama ili ti sportovima ;) A trcanje,skakanje,plivanje je samo jos jedna vezba.
Korisnikov avatar
Milos_kg
Reactions:

Post od Milos_kg »

Ne moram ja tebi nista da objasnjavam, vidim da me slabo kapiras, a i ne svidja mi se nacin na koji se obracas. Iz tog razloga ne bih da nastavim sa daljom diskusijom jer nikuda ne vodi. ;)
Nemam ti predrasude o kojima pricas, a kada kazem hemikalije, misli na sve ono sto ne spada u organsku hranu, a sto se koristi kako bi se podigao nivo snage, izdrzljivosti i ostalo.
Malo manje se uzbudjavaj, ne valja za misice :kezo:

Laku noc.
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Ja se ne uzbudjujem uopste,nagovestio bih to :)
Jbg,obicno kada ljudi shvate da grese,onda im se vise od jednom ne raspravlja :)
Ja se tebi nisam ruzno obratio,predrasude su najnormalnija stvar koju svako od nas ima,a ne mozemo svi u sve da se razumemo...
Vecini se ne svidja kada ne ispadnu u pravu,a retko ko to prizna,pa nisi ni ti izuzetak :)

Prvo se raspitaj sta je protein i kako se dobija,pa mozemo da diskutujemo. To nije hemikalija. Jos jedna predrasuda u nedostatku informisanosti ;)
Ako vec pises u ovoj temi i raspravljas se,mogao si barem nju da procitas,pa da saznas nesto,mozda bi imao manje povoda za raspravu :)

Tvoja je predrasuda da su svi koji idu u teretanu stene(ovime si verovatno mislio da su svi ogromni i tupavi),ceo dan usporeni,da istu dozivljavaju kao posao(ne znam uopste sta si ovime mislio), a ucrtano rade i u tetetani i van nje...
Svako ko ozbiljno vezba,pravi plan vezbanja. Znaci ni to nije povezano sa time :)
Ne vidim kako si ti dosao do zakljucka da je neko ko se gruva na sipkama umesto u teretani,uvek pun energije i raspolozen za bilo kakvu aktivnost,a iz teretane nisu?
Jesu li i to predrasude ili sam ja opet pogresio?
Ja ti garantujem da svaki od onih likova sa snimaka na sipkama moze da izbaci 10x 100kg iz benca... Jel to znaci da ni oni ne mogu da potrce 100m?
Ja ti kazem da povezujes stvari koje nemaju veze jedna sa drugom...
To je sve zbog predrasuda zbog kojih ti svakog ko ide u teretanu zamisljas ovako: Slika

,a svakog ko trenira na sipkama zamisljas ovako:
Slika

To su stereotipi koji jednostavno nisu tacni :)

Ja ako sada odem i radim na sipkama(a radim ponekada),a posle toga sednem u kola da odem kuci i ozderem kilo cevapa,jel znaci da sam pun energije,agilan i raspolozen za bilo kakvu aktivnost?
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

dosta ljudi ovde ima bas velike predrasude i ne zna dosta stvari pa generazlizuje. Iskreno nije tacno da svako ko moze na sipkama u kraju da odradi masu zgibova, i ostalih zavrzlama, da ima kondiciju, imam dosta drguova koji su skoro u idealnoj body fitness formi, a nemaju kondiciju, tj. mogu trcati malo vise nego ja sa 20+ kg viska.

a ima dosta ljudi u teretani, a ne svi normalno, ali dobar broj pravih vezbaca, koji imaju kondiciju i da potrce(u to se ne racunaju adolescentske dileje koje dodju da piju solo kretin i ostale zezancije samo radi ZESCEG izgleda).

Elem, suplementacija u ishrani radi boljeg rezultata je opravdana, i nisam ja to izmislio vec tako i sportisti rade,a ne samo bilderi, samo sto se kod bildera vise primeti, jer njima je i telo instrument :D.

Jer nije isto ako neko koristi whey isolat+bcaa+ odlicnu ishranu(kuvano meso, pirinac u odredjenoj meri), bez vestackih secera....

tako se jedino moze doci do pravih rezlutata, jer retko ko ima odlican metabolizam da moze da IMA PLOCICE, a da ne koriguje ishranu ....

ili da ide u teretanu sa levom ishranom a ocekuje da ce imati lepe misice-zdrave misice.

zato ako neko zeli da se bavi kardio treningom,mora sam da raskrsti i onda ce tako i dobiti uz blago dizanje tegova dobiti odlicnu formu, uz obaveznu korekciju ishrane i suplemenata.

to je lepo gospodin levron objasnio:

http://www.youtube.com/watch?v=Z1-ygiI6 ... re=related
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Sta ja znam, da stavimo po strani ishranu, svako ko pokusava i tezi tome da za sto manje vremena savlada sto veci napor/teret, ce neminovno dovesti do toga da mu se misicna masa uvecava.
Najocigledniji primer je sprinter i maratonac.
Odgovori