Biciklizam

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Re: Biciklizam

Post od Xepoj87 »

Ako je i dalje dole,dacu ti ga,sta da ti ga prodajem... :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Aj bilo bi super, ako uspem da osposobim taj bajs, dosta se vozi, a varena je srednja glava, i to je vec odsviralo svoje, unisteni su navoji...
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 15:34
Garaža: Suzuki SX4 1.5 MTB Cannondale bike

Post od BAJKER »

Moj bicikl, Cannondale sa Shimano XT-rucicama menjaca, prednjim menjacem, XTR-zadnjim menjacem, Coda-nablama sa industrijskim lezajevima, Avid-V break Ti single digit, Sele Italija Flight sediste i Cannondale viljuskom koja moze da se zakljuca kada zatreba. Od kada sam poceo da vozim MTB bicikle jos od 1988 godne ovo mi je sesti MTB bicikl.
Slika
Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

E da,moj je bio Full XTR sa samaraljkama i XTR hidraulicnim diskovima,Full Carbon, Scott Genius MC 20.
Trail, full suspension, bike sa tezinom od 10kg sa 2.2 gumama i to pre 7 godina :)
To mi je jedan od 7 bicikala u zivotu,od kojih sam 4 polomio :)
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ajd Heroju postavi snimak tvojih vratolomija, na proslom forumu si postavio sa nekim skakanjem :ludilo:
Slika
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Pa nisam inace imao mnogo snimaka,posto sam uvek imao preskupe aparature da bih nosio na voznju :)
A vecina sa Palm uredjaja je nestala na starom kompu :) Ipak ne vozim bike vec 5 godina,a od tada promenjena 2 kompa :D
Imam jednu sliku sa Red Bull takmicenja na Kalemegdanu gde me drugar uhvatio,a to je ujedno i poslednje takmicenje gde sam ucestvovao :)
I posto sam cekao deo za moj bike,vozio sam sa drugarovim i sjebem mu pogon koji sam mu posle platio 300e :)
Posto sam se tu vec nagruvao na 92kg,a to je neka granica vecine bike-ova...
Mada mi je vise zao sto nemam slike i snimke od pre ,sa takmicenja dok sam vozio roske ,gde mi je bilo ponudjeno Junior sponzorstvo...
Ali tada je fora bila da vozis,a ne da poziras,pa je meni takav fazon ostao do kraja :)
Za razliku od danas gde gledam kako klinci sredjeni i fancy voze roske,skejt i bike i vise sede u skejt parku nego sto voze,gde smo mi bili konstantno prljavi,jurili stepenike,trotoare,a skejt park bio pojam dok nije samo jedne godine bio na Tas stadionu i to ni blizu neke ozbiljne velicine :)

Ovde ne deluje nista ozbiljno,ali se ovde leti jedno 5 metara i ovde se docekas :)
Slika

Zelja mi je bila da jednog dana ucestvujem kod nas na ovom takmicenju: http://www.realx3mforum.com/smf/index.php?topic=2561.0
Red Bull Vozi B.R.E (Bike Race Extreme)... Mozda bih do sada i uspeo da dobijem dozvolu barem za kvalifikacije,ali eto,shit happens :)
Xepoj87
Reactions:

Post od Xepoj87 »

Bax,ram je kod mene,mozes da ga pokupis u centru kad hoces,samo mi javi da se dogovorimo kada :)
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

I danas je prva liga dan za voznju, tacno sam nekako osamucen :)
Ovde kod nas na nekom lokalnom termometru pise da ima 25 :O

http://univerzumad.com/
Korisnikov avatar
snork
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 07:50

Post od snork »

Ja danas prvi put provozao bajs ove godine - prešao sam 6.5 km i prilično se umorio. :oops: Rešio sam da za početak vozim svaki dan po kraju koliko mogu, pa ću se (nadam se) uskoro povratiti u kondiciju.
Ђенерал Јанковић
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nema čika BAJKERA da se javi, pa evo ja da se pohvalim. Iskoristili smo lepo vreme danas da malo vozimo. Suma sumarum, 36km. Vremenski, nešto malo manje od 3 sata jer smo pravili više pauzi nego obično, pa čak i seli da pojedemo kokice. :kokice: :D

Bitno da je vreme sve lepše tako da sad svaka moguća prilika treba da se iskoristi za vožnju. Malo da uđemo u formu, pa eto nas do FG i NS, da obiđemo kolege nikaragvu, Slobu i ostale koji budu želeli da se druže na biciklu. :P
Posetite www.garaza.rs !
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Dobio sa na poklon Uvexovu kacigu. Nisam do sada vozio sa kacigom i bio sam skeptican, ali je ok. Ne smeta mi u voznji, a dobro je da mi cuva celavu glavu na suncu. Mislim da ce mi smetati tek na zescoj vrucini. Vozicu sa kacigom.

Evo jedne sumanute voznje na ivici ponora...usr`o sam se od gledanja.

http://www.youtube.com/watch?v=1q3LV2yyzJg
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ja sam i danas vozio, tri dana za redom ukupno 120km. sam presao. Osecam posledice duge zime ali brzo cu se vratiti u kondiciju pogotovo ovim tempom. Trojanac trebaces bar 3x nedeljno da vozis bar za pocetak da bi poceo da ulazis u kondiciju, primetio sam po tvom disanju da se brze umaras pa ti treba cesci zastoji da malo odmoris. Treba i na koleno da vodis racuna pa ti savetujem da vise vozis na vecim obrtajima nogu tako sto ces prebaciti na srednju sajbnu napred i voziti sa sitnijim prenosom, time neces vrsiti pritisak na koleno.
Slika
Korisnikov avatar
sashicus
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 10:43
Garaža: lancia lybra 1.9 jtd

Post od sashicus »

starac vujadin napisao: Evo jedne sumanute voznje na ivici ponora...usr`o sam se od gledanja.
'ebo te zec kakva kontrola, zanimljivo da mu nisu mnogo siroke gume, niti su kramponke...

ja ovih dana vozim otprilike svaki drugi - treci dan, i zanimljivo da mi relacije od po 20-25km ne predstavljaj problem, bukvalno ih ne osetim a usponi nisu bas bezazleni... zadovoljan sam svojim rezultatima, narocito se radujem zbog kolena jer sam do pre mesec dana bio u gipsu sa istegnutim ligamentima u kolenu.

p.s. ovi jeftini ciklometri od po cca 1000 din vrede li nesto...?
Korisnikov avatar
BAJKER
Reactions:

Post od BAJKER »

Ja koristim Cat Eye, mislim da bi ti ovaj najjednostavniji bio sasvim ok za tvoju upotrebu. http://www.cateye.com/en/products/detail/CC-VL520/
Drugar koji redovno vozu bicikl je istegao ligamente kolena pre par godina na trcanju, pa kada je bio na fizikalnoj terapiji redovno je vozio njihov trenazni bicikl. U medjuvremenu nije ni prestajao da vozi svoj bajk.
Slika
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

I ja sam u subotu provozao oko 27km. Isao sam bentom do karadjordjeva, oko titine vile, pa nazad putem ka palanci.

Imao sam dva gumi defekta :) Prvi put sam ubacio na tocak rezervnu novu unutrasnju gumu. A drugi put sam gura biciklo, zadnjih 5-6km :(

Elem, skontam sam da su mi se oba puta gume probusile sa unutrasnje strane felne, do zbica. Nisu zbice ima neka zuta traka, kao ona sto se cigle/crep vezuju sa njom. E mislim da je u njoj i problem. Onako je zapala u onaj centralni kanal i jedan svoj kraj okrenula upravno na gumu, taman da je isece. Te rupe kada sam rastegao gumu rukama, i jesu takve, kao da ih je neko recnuo necim ostrim. Namotao sam selotepa oko toga, dva tri kruga, da ublazim to, nisam imao nista drugo.
Znam da sam ranije kada mi se pomeri ili pokida ta traka, sto cuva gumu iznutra, stavljao izrabljenu unutrasnju gumu, po duzini prepolovljenu.
sashicus napisao:
p.s. ovi jeftini ciklometri od po cca 1000 din vrede li nesto...?
Uzeo sam neki od 1950din, nije los. Ima sve sto mi treba, bio je i neki od 1600din. Ovaj mi je delovao lepse upakovan :) Ne mogu da se setim kako se zove, ali mislim da je nesto na B.

Evo ovaj:
http://www.bontrager.com/model/08794
Poslednja izmena od nikaragva u 19 Mar 2012, 20:51, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori