Da, ali postoji jedan problem, ako hocu da menjam brend, verovatno (tj sigurno) cu morati 320d u oglase, pa kad ga prodam da kupim drugi auto. A kakva je situacija, toliki cash da neko izbroji nesto ne verujem da ima. (i ako ima ne zeli ili nudi neke zamene)misha napisao:"Kao sto je neko vec rekao, da sam kupio neki auto i da me toliko zajebava, ne bih više pogledao taj brend, a kamoli da opet dam pare za isti takav nov" - reče Texonja,tako da BMW![]()
Sinoc sam gledao na netu CX-5 , sto podatke, sto klipove, pa i cenovnik kod Grand M... Jako dobar auto za fer pare. Sa svom opremom koju jedna Mazda moze da ima je nesto preko 31k eur (jedino nema automatik jer to i ne zelim). Da napravim recimo X1 u takvoj opremi, kostalo bi me barem 40k eur. Za X3 preko 50k... Gledam, tempomat (cruise control with braking function) za X3 je doplata 572 eur, 19" felne sa gumama 2600 eur, xenon 899 eur ali onda mora i rain sensor 152 eur i adaptive headlights 525 eur i headlight washer sistem 315 eur, pa izadje ohohohohoooo... Umesto analogne klime da ima climatronic, ni manje ni vise nego 758 eur. Od osnovne cene od 39k , da ga napravim da bude NORMALAN auto u skladu sa danasnjim standardima, izadje na 50k. Ja nisam nesto bogat, ali ono sto imam volim da potrosim na auto, ali nisam lud.
Ova CX-5 sve gore navedeno ima za 31k + ima i touchscreen display i grejace sedista i asistenciju za promenu trake, ma sve sto moze imati jedna Mazda. Kod Mazde je taj touchscreen display nesto preko 500 eur, a konkretno za X3 je 2500 eur. (ok, ovaj na X3 ima i TV, super... to se namesti za max 100 eur kod bilo kog dobrog servisa).
Prvi put u zivotu razmisljam da kupim ne-nemacki auto.
... i tu dolazimo do teme, da li su Nemci precenjeni u odnosu na ostatak sveta??