320d za Q5

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Zaključana tema
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:09
Garaža: X3

Re: 320d za Q5

Post od Texonja »

misha napisao:"Kao sto je neko vec rekao, da sam kupio neki auto i da me toliko zajebava, ne bih više pogledao taj brend, a kamoli da opet dam pare za isti takav nov" - reče Texonja,tako da BMW :nonono:
Da, ali postoji jedan problem, ako hocu da menjam brend, verovatno (tj sigurno) cu morati 320d u oglase, pa kad ga prodam da kupim drugi auto. A kakva je situacija, toliki cash da neko izbroji nesto ne verujem da ima. (i ako ima ne zeli ili nudi neke zamene)
Sinoc sam gledao na netu CX-5 , sto podatke, sto klipove, pa i cenovnik kod Grand M... Jako dobar auto za fer pare. Sa svom opremom koju jedna Mazda moze da ima je nesto preko 31k eur (jedino nema automatik jer to i ne zelim). Da napravim recimo X1 u takvoj opremi, kostalo bi me barem 40k eur. Za X3 preko 50k... Gledam, tempomat (cruise control with braking function) za X3 je doplata 572 eur, 19" felne sa gumama 2600 eur, xenon 899 eur ali onda mora i rain sensor 152 eur i adaptive headlights 525 eur i headlight washer sistem 315 eur, pa izadje ohohohohoooo... Umesto analogne klime da ima climatronic, ni manje ni vise nego 758 eur. Od osnovne cene od 39k , da ga napravim da bude NORMALAN auto u skladu sa danasnjim standardima, izadje na 50k. Ja nisam nesto bogat, ali ono sto imam volim da potrosim na auto, ali nisam lud.
Ova CX-5 sve gore navedeno ima za 31k + ima i touchscreen display i grejace sedista i asistenciju za promenu trake, ma sve sto moze imati jedna Mazda. Kod Mazde je taj touchscreen display nesto preko 500 eur, a konkretno za X3 je 2500 eur. (ok, ovaj na X3 ima i TV, super... to se namesti za max 100 eur kod bilo kog dobrog servisa).
Prvi put u zivotu razmisljam da kupim ne-nemacki auto.
... i tu dolazimo do teme, da li su Nemci precenjeni u odnosu na ostatak sveta?? :dobarvic:
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

Prvo provozaj mazdu pa vidi da li ti odgovara taj japanski fazon pa razmišljaj dalje. To što ima puno opreme u standardu je svakako plus ali imaju i oni kineski telefoni tv funkciju i dve kartice pa nisu nizašta.

I nemoj biti toliko ubeđen u tu priču kako niko nema da istrese keš da ti plati bmwa. Pogotovo sad u krizi je auto kao tvoj primamljiv jer onaj ko je razmišljao o novom bmwu će biti vrlo zainteresovan za tvoju ponudu ne bi li uštedeo pare zbog krize. Ne možeš to porediti sa boxterom jer bmw kod nas ipak ima solidne prodajne rezultate bez obzira na sve.
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Hocu, provozacu Mazdu vec ove nedelje. Posto u ponedeljak nemam posla, mislio sam da zovnem ove iz "Grand M" u NS jer treba i nesto sitno da obavim u NS ove nedelje, pa istog dana da je pogledam i po mogucstvu provozam. (nadam se da imaju test vozilo, sto mi je i logicno ako misle da je prodaju, ali eto... s obzirom da je ovo Srbija, ne bi me cudilo da "im jos nije stigla")

Nije mi nezanimljiv ni X1 kao opcija, mada mi je iz par uglova malo gadan. :) Ali ok, ni moj Golf 4 mi nije lep pa ga ipak obozavam. :)
Na X1 inace mogu da dobijem jako dobar popust jer nije novi model kao X3, a ocekuje se i facelift do jula, pa ga mozda i prolepsaju i poboljsaju neke opcije. Takodje, u facelift ce ici motori od 184ks, kao ovaj iz moje 320d, samo sto nigde na netu nisam nasao kako bi mogao taj facelift izgledati i sta ce sve biti promenjeno na njemu (a nisam se nesto ni ubio od trazenja).

Sto se tice mog, narednog meseca mogu da skinem nalepnice ako zelim (istice godinu dana), pa ga onda mogu sibnuti u oglase da vidim sta ce mi nuditi u zamenu iako cu staviti BEZ ZAMENE :kafa:
U svakom slucaju, najbitnije je da sam ja u glavi prelomio da menjam auto i da necu limuzinu, necu automatik i hocu 4x4 , sto su 3 glavna uslova.
Everything happens for a reason. Sometimes the reason is that you're stupid and make bad decisions!
Korisnikov avatar
Misha
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 17:55
Garaža: RAV4 2.2 D4D 4WD Executive

Post od Misha »

Texonja napisao:Prvi put u zivotu razmisljam da kupim ne-nemacki auto.
:mrgreen: Što se automobila tiče,volim samo Nemce i Japanace ! U životu nema drugo poluvreme a u fudbalu ima...Na dobrom si pravcu,samo napred,imas moju podršku ! :doubleup:
Prikačeni fajlovi
Mazda CX-5 2012.jpg
Mazda CX-5 2012.jpg (86.62 KiB) Pogledano 1615 puta
Live TODAY as each breath is precious and will never come again.
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Bar jedan CX-5 je stigao i registrovan je. Sad, da li je test vozilo, ne bih znao, ali ih bice uskoro sigurno.

Jedino sto bi moglo da bude mali problem je sto je dizelas od 2200 cm^3.

Sent using Tapatalk
Širim haos!
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Znam da je 2200cc sto povlaci registraciju za nekih 350-400 eur vise godisnje, ako se ne varam, ali tu je negde brojka. Na recimo 5 god to je 1500-2000 eur vise od 2000cc, sto se moze preziveti s obzirom sta ovaj auto sve daje od opreme. Samo je pitanje da li se zaista tako dobro vozi kako ga hvale, a to ne mogu znati dok ne probam.
Korisnikov avatar
Grujic
Moderator
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 12:39
Garaža: Bmw 320d e90 & 316i E36 Kupe

Post od Grujic »

Razmisli, dobro, sada moras biti bas zadovoljan, da sve zadovoljis... Po meni bi ti najvise legao Q5 sa manuelcem, al s obizrom na dobru ponudu za Bmw... :)
Korisnikov avatar
McGruja
Site Admin
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 13:48
Garaža: Suzuki Vitara 1.6 16v AT

Post od McGruja »

Lepo ga provozaj, meni je Mazda 6 odgovarala uglavnom po svemu, ali sam se i dalje lepše osećao u VAGu
Dok mi je Toyota Avensis, iz ugla vozača bila dosadna do bola.

Tako da lepo oseti auto, pa prosudi
Korisnikov avatar
methane.master
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 10:30
Garaža: Clio III ph2 1,2 16V

Post od methane.master »

Texonja napisao:Znam da je 2200cc sto povlaci registraciju za nekih 350-400 eur vise godisnje, ako se ne varam, ali tu je negde brojka. Na recimo 5 god to je 1500-2000 eur vise od 2000cc, sto se moze preziveti s obzirom sta ovaj auto sve daje od opreme. Samo je pitanje da li se zaista tako dobro vozi kako ga hvale, a to ne mogu znati dok ne probam.
Nešto ražmišljam, pa recimo razlika u ceni koju si gore naveo između X3 (a verovatno je i Q5 tu negde) i Mazde debelo kompenzuje razliku u registraciji, a i ostane još para da se čovek vozi za tu razliku, tako da nije uopšte tako strašno, sve zavisi iz kog ugla se gleda.
Širim haos!
Floyd
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:18

320d za Q5

Post od Floyd »

Jedina prednost prelaska sa BMW-a na Mazdu ce biti usteda mada je i to relativno jer ces slicno izgubiti na vrednosti plus se Mazda malo teze prodaje. Od japanskih suv-ova bi uvek pre izabrao Nissan.
Korisnikov avatar
trojanac
Editor in Chief
Reactions:
Pridružio se: 06 Jan 2012, 11:39
Garaža: KIA Ceed JD 1.4
Kontakt:

Post od trojanac »

Nissan ako mu je bitan zahtevniji off road.
Posetite www.garaza.rs !
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Manje ces izgubiti para na Mazdi,a registracija je veca za tacno 250e.
Takodje je super stvar sto i u najvecem paketu ima ponuda sa manuelnim menjacem...
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
krstin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:10

Post od krstin »

Eto ja, odnosno cale ce mozda preci sa Qashqai-ja na CX-5. Jednostavno ozbiljniji je auto, iako je daleko od toga da smo sa QQ nezadovoljni... Imaju u Grand M-u jedan primerak, i ja jos nisam stigao da ga vidim, i bas sam planirao sutra da odem, nemam nista na faksu i slobodan sam ceo dan. Texonja, kad si ti planirao da odes, mozemo i zajedno?
Slika
Korisnikov avatar
Texonja
Reactions:

Post od Texonja »

Kontao sam jedan dan ove nedelje, kad budem imao vremena, zavisi... Mozda vec u ponedeljak.
Znaci Grand M u NS je ima? Samo u salonu ili ima i test-vozilo?
Korisnikov avatar
krstin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 13:10

Post od krstin »

Stoji u salonu, nisam siguran za test vozilo, mozda ga cak i nema, ali proveri :uf: I to bas napucan primerak, od 31.000 evra...
Slika
Zaključana tema