Vežbanje, dijete, teretana...

Razne teme, pitanja, iskustva
Odgovori
Scuderia
Reactions:
Pridružio se: 22 Jan 2012, 20:20

Re: Vežbanje, dijete, teretana...

Post od Scuderia »

Ogi napisao:
Scuderia napisao:T bar row, barbell row
Obe vezbe su odlicne ali i veoma teske. Radio sam ih danas. Volim da ih radim ali su izuzetno zajebane zbog ugla ledja-noge, moraju da se izvode maksimalno pravilo ili odose krsta... ja imam problem jer nikako ne radim neke vezbe za donja ledja... za to je mrtvo zakon ja mislim... ne znam koja jos vezba ima za donja ledja? Ono kad lezim na stomaku pa se podizem, to je smorcina nevidjena...
Jel osecas donja ledja dok ih radis? Ja nesto smanjujem tezine u poslednje vreme zbog toga, ne znam jel zbog slabih donjih ledja ili mi je losa forma, mada ne verujem da je ovo drugo, bas pazim na formu koja god da je vezba u pitanju.
Ogi
Banned
Reactions:
Pridružio se: 14 Jan 2012, 23:20
Garaža: Seat Leon 1.2 TSI 2017

Post od Ogi »

I ja, forma je keva, od velikih tezina a loseg izvodjenja nema leba... na primer, nakon tvog posta sam pogledao klip na YT za T-bar i nisam znao da toliko moraju ledja da se spuste, bukvalno paralelno sa podom, pogledaj:

http://www.youtube.com/watch?v=j3Igk5nyZE4

Ne osecam donja ledja, njih zapravo osecam zato sto pri ovim vezbama trpe enorman pritisak. T bar nisam siguran ni sta mi pogadja, tu negde izmedju lopatica a barbell lepeze...
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Za t bar mogu da se sagnem toliko, ali sa barbell row mi ne ide bas jer ako stavim tezinu kojom dobro pogadjam ledja onda me vuce napred da padnem jer je jednostavno tesko, a ako stavim tezinu koja je ok za pravilnu formu onda ne pogadjam misic toliko, zato gledam da se ispravim malo vise sa vecom tezinom, ali bas je pritisak na donjim ledjima.
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Kod barbell-a i ne treba da se spuste toliko ledja jer onda nije to to, vidi:

http://www.youtube.com/watch?v=TZLCvXbej_Q
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Tako odprilike i radim, mada vidjao sam snimke gde idu nize.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Vidim, zezate se sa tim... :)

Jel radite vi zgibove?
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Radim inace, ali sad ne jer sam povredio rame, mada pocecu za koju nedelju. Do tad moram da se patim s gvozdjurijom :kezo:
Ogi
Banned
Reactions:

Post od Ogi »

Delija napisao:Vidim, zezate se sa tim... :)

Jel radite vi zgibove?
Kamo lepe srece, ne mogu 2 da uradim... :D nikada nisam mogao... a znam da je vezba majka...
Da li sto sam tezak, da li sto sam slab ali zgibove stvarno nikada nisam mogao da radim... jednostavno nema snage... zapravo, jedno vreme sam kao nesto radio... sa gurtnama... pomagali mi ljudi... tipa uradim 3-4 sam pa onda uz neciju pomoc... ali to je sve jadno...
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Pa dobro, kad malo ojacas od sprava / tegova icice i to, ali radeci samo na spravama tesko ces moci da uradis "osmicu" - moras da krenes sa tih 3-4 (i uski sa podhvatom su sasvim ok) u vise serija, da misici osete tezinu.

Pitam jer mi mrtvo dizanje deluje rizicno za rekreativce. Mozda da na lat masini radis klasicno "veslanje" - nije isto, naravno, ali pogadja slicnu grupu misica.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
Uroš S.
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:17
Garaža: BMW X1 X-Line | Yamaha X-Max 300 TechMax | Polar Forester

Post od Uroš S. »

Ogi napisao:
Delija napisao:Vidim, zezate se sa tim... :)

Jel radite vi zgibove?
Kamo lepe srece, ne mogu 2 da uradim... :D nikada nisam mogao... a znam da je vezba majka...
Da li sto sam tezak, da li sto sam slab ali zgibove stvarno nikada nisam mogao da radim... jednostavno nema snage... zapravo, jedno vreme sam kao nesto radio... sa gurtnama... pomagali mi ljudi... tipa uradim 3-4 sam pa onda uz neciju pomoc... ali to je sve jadno...
Slab ti power to weight ratio :)

Ja se vraćam od sledeće nedelje malo, lagano, traka i tegići. Do kraja 2012. sam peglao zgibove ko lud, isto ranije nikad ranije u zivotu nisam mogao da ih radim, ali sam bio prestao s teretanom i samo peglao šipke, pa sam došao do 100ak komada u 5-6 serija. Čak sam i jedan "ruski" mogao da izvučem.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Pa sta radite vi u tim teretanama, kad ne mozete zgibove da uradite? :)

Pre nekih 15ak godina kada sam redovno posecivao teretanu, mogao sam raditi po 20-30 komada u seriji. Cak sam kacio i tegove. I za zgibove i za propadanja.
Korisnikov avatar
AcaKayak
Reactions:
Pridružio se: 18 Jan 2012, 11:13

Post od AcaKayak »

Ti se ne racunas. Palancani su generalno ko majmuni (u dobrom smislu) na sipkama :)
Scuderia
Reactions:

Post od Scuderia »

Delija napisao:Pitam jer mi mrtvo dizanje deluje rizicno za rekreativce. Mozda da na lat masini radis klasicno "veslanje" - nije isto, naravno, ali pogadja slicnu grupu misica.
Ne radim ja mrtvo, a ni Ogi koliko sam skapirao. Zgibovi su no. 1 definitivno, ali mora biti jos nesto da se dokrajce ledja.
Korisnikov avatar
Bax
Reactions:
Pridružio se: 11 Jan 2012, 22:37

Post od Bax »

Zgibovi ne pomazu preterano, za donji deo ledja, koji strada od godina i sedenja..
Tu su najbitniji trbusnjaci i ledjnjaci, ali striktno vezbe koje su bezbedne za kicmu.
Cucnjevi dosta doprinose snazi tog dela tela.
Lepse je voziti slab auto brzo, nego snazan sporo.
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@Bax
Ja pomenuh plank, ali 99% ljudi to bas ne voli :)

AcaKayak napisao:Ti se ne racunas. Palancani su generalno ko majmuni (u dobrom smislu) na sipkama :)
Sudeci po kilazi kojom se hvali sad ako se uzvere ima da pukne sipka :kezo:
Odgovori