C ili D segment, oko 10k eura

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Kuzmanovic
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:31

Re: C ili D segment, oko 10k eura

Post od Kuzmanovic »

Cestitam na kupovini. Drago mi je sto si uzeo Insigniu. :thumbup:

Sent from my Galaxy Y using Tapatalk
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Lepo, sad imamo i Insignia-u na forumu.
Malo koji auto mi se toliko svideo kada se pojavio kao taj...

Cestitke.
Korisnikov avatar
nikaragva
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 09:03
Garaža: Zafir

Post od nikaragva »

Čestitam.

Ranije sam gledao, negde prošle godine, taj auto je važio za pouzdan, ako ne i najpouzdaniji u D segmentu. Sad da li samo od nemačkih proizvođača ili celog sveta, teško se ovi japosi odvajaju od vrha tabele :)

Drago mi je da ga neko ima na forumu, da možemo da se uverimo iz prve ruke u tu pouzdanost.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

Laki021 napisao:Lepo, sad imamo i Insignia-u na forumu.
Malo koji auto mi se toliko svideo kada se pojavio kao taj...

Cestitke.
Zar nemamo onog decka iz CG sa 2.0turbo Insigniom ili je to mozda na starom forumu? :-|
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
Korisnikov avatar
Laki021
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:41
Garaža: BMW 540i xDrive

Post od Laki021 »

Neka se javi ako ga imamo :)
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

da ne otvaram novu temu,t 1.9 twin turbo i Lancia Delta ili isto to sa 2.0 mjet.Ima dve na oglasima koje su mi zapale za oko.Delta je nesto izmedju c- d segmenta ili sto majstori kazu luksuzno prepakovan Bravo.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
sebekkg
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 02:18

Post od sebekkg »

Ne znam zasto bi isao s konja na magarca. 159 je masina za deltu. Ako ti se bas vozi uzmi rent a car pa vidi.

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk
Slika
Xepoj87
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 01:37

Post od Xepoj87 »

Verovatno nije za njega...
Ja bih uzeo 1.9 TT,video sam i jos neke Fiatovce/Alfiste da bale za tim,tako da ne verujem da je neka bulja,kao recimo 2.4 u Alfi u odnosu na 2.0.
Samo nemoj ocekivati da bude bolji auto od Brava,isti mu je to djavo :)
Veče u kome se svi slazu je protraceno.
Prvi znak gluposti je potpuno odsustvo stida.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Pridružio se: 23 Apr 2012, 20:24
Garaža: Audi A4
Kontakt:

Post od carov2 »

Najbolji savet koji mozes dobiti je da probas deltu i da vidis da li ti lezi. Ali objektivno, razlika se vidi odmah cim udjes, alfin enterijer je osetno kvalitetniji, kod delte pojedini delovi podsecaju na kineske igracke. Tu razliku donekle mozes ublaziti ukoliko se radi o onoj full delti sto ima kozu na sve strane pa to donekle ublazava los utisak. E sad sto se tice motora, 1.9 TT ima vrhunske performanse, i tu tvoja alfa nazalost nema sta da trazi, tako da ne savetujem ti da probas taj motor, sledi ti iskusenje. :mrgreen: Probaj 2.0 i odustaces od delte. :mrgreen: I da, Heroj, ako si negde procitao da je 2.4 bulja od motora, to nije nuzno i istina. Ali o tome drugom prilikom. Taj 2.4 motor je najbolji izbor za alfu 159, ukoliko zelite brzu 159-ku, definitivno motor sa najvecim potencijalom.
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Post od Day Walker »

ja sam bas cuo od svih zivih alfista na ovom forumu da je 2.4 bulja u 159 u odnosu na 2.0 :pardon:
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

ne razumem sto bi odustao od delte sa 2.0?Da li to onda znaci da taj motor ne valja ni u 159
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

To je, cini mi se, napisao Nidza, a nije obrazlozio to svoje misljenje. Koliko se secam, primedba mu je bila to sto trosi osetno vise od 1.9 motora. I to je donekle istina za 2.4 motor sa 200ks koji ima Borg Warner turbinu i koji istina nije mali potrosac i koji je relativno trom. Novija verzija tog motora ima 210ks i Garrett turbinu, u praksi trosi manje od verzije sa 200ks, i osetno je poletnija sa boljim potencijalom za tjuning. Znaci alfa 159 sa 2.4 jtdm motorem sa 210ks i sa sitnim modifikacijama i chip tuning-om je jako ozbiljna masina, i cipovani 1.9 i 2.0 motor po pitanju performansi tu nemaju sta da traze. ;)
Sto se tice 2.0 motor, taj motor je jako dobar, ali nije toliki skok u snazi koliki ces skok u snazi da osetis sa 1.9 TT motorem koji puca od snage u svim rezimima...na to se odnosio moj post... :)
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ne bih twin turbo razmatrao kao polovnjaka, iako ide jako moćno za dizela u toj klasi.
2.0 od 165ks je najbolji izbor za Deltu u Srbiji.
Miloše ako ti je zapala za oko ona Executive to je sjajan auto, ali me lično nervira što čovek hoće da je masno preproda i to 2-3 meseca posle kupovine kao da ljudi sisaju vesla.

Vozio sam 159 2.4 TI sa 210ks i automatskim menjačem i to ne ide ništa posebno...slobodno mogu da kažem da sam se razočarao. Verovatno je uticalo i to što ima gomila ljudi koji bale na taj motor pa mi je bila disproporcija između hvalospeva i mog iskustva. Možda je i do menjača...
Pored toga petak u nosu je teži od ostalih motora i ležanje je slabije (iako i dalje odlično) nego kod četvorocilindraša.
Korisnikov avatar
carov2
Reactions:
Kontakt:

Post od carov2 »

Slazem se, twin turbo moze biti zeznut za odrzavanje. A sto se tice alfe 159 koju si provozao, verovatno je tu menjac imao uticaja na subjektivni osecaj, kao i tockovi od 19 cola. Opet ponavljam, taj motor je tek zverka posle sitnih modifikacija, kao stock, za tu snagu nije los, ali ljudi obicno od 210ks ocekuju vise.
Korisnikov avatar
starac vujadin
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 20:58

Post od starac vujadin »

Ako se krene s pričom ko šta može posle modifikacija onda se ulazi u vrzino kolo.
Odgovori