@milosdoktorabse.
Nisam rekao da je stari bolji od novog, vec da je novi u samo par stvari bolji od starog - osim izgleda (koji je "minus" novom - sto spolja, sto unutra), 99% svega ostalog je isto.
Izolacija po meni nije uopste bolja (ja nisam primetio - ni sto se tice voznje vecom brzinom, ni sto se tice voznje po "rupicastom" terenu), vec je malo mekse "podesen" i to je to.
Sto se tice onoga sto je bolje u starom - ja lepse sedim u 8. generaciji jer sediste moze vise da se spusti i mogu da se zavalim onako kako mi odgovara. Osecaj za volanom i u voznji je vrlo vrlo slican. Meni definitivno prija u 9. generaciji to sto je blago meksi - razlika je mala, ali primetna. "Tvrdoca" je ono sto mi najvise smeta kod 8. generacije.
Uostalom, pogledaj i komentare u review-ovima - jedina pozitivna stvar u odnosu na stari je to mekse vesanje, a sve ocene review-ova su manje za novi od starog.
Nije podatak koji znaci - ali stari je u trenutku pojavljivanja kostao ~20-25% vise od novog...
@ftj
Slicni su koliko i Astra H i Astra J

iliti osnovni oblik je slican i to je to - razlikuju se u gomili vecih i manjih detalja - ne znam ni da li se ti veci mogu uopste nazvati "detaljima". Dovoljno se razlikuju da mi je stari lep, a novi ruzan - znaci da je dovoljno velika razlika

Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...