Honda Civic 8. generacija

Razne informacije u vezi kupovine automobila
Odgovori
Korisnikov avatar
Day Walker
Reactions:
Pridružio se: 12 Jan 2012, 01:58
Garaža: BMW X3

Re: Honda Civic 1.8 8. generacija

Post od Day Walker »

Djulieta, uz Astru najlepsi predstavnik C segmenta :mrgreen:
Kad je moj cale rekao da bi je kupio (video neku u full opremi), sve vam je jasno... :P
A covek je u fazonu nemac i mozda japanac

Послато са GT-I9300 уз помоћ Тапатока
Brzine idu u H-a !!!

Slika

Slika
milosdoktorabs
Banned
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 13:12

Post od milosdoktorabs »

stevo,spreman si da das 10500 do 11000 za auto staro 3 godine.Razumem,oprema ok,motro ok a ovamo na car marketu imas novog civica starog manje od godinu dana,sport paket,jeb motor 100 ks a sam si si rekao da bi ti to biolo ok sa nekom smesno malom km za 12500 eur.Ja se tu ne bih mnogo dvoumio ukoliko bas pikirma civic kao model.Nema odmah servis,v.servis i ostala sranja.
Slika
Alfi pada cena isto koliko brzo ubrzava do sto
ftj
Reactions:
Pridružio se: 26 Jan 2012, 11:43
Garaža: vw golf 2.0

Post od ftj »

:plusone:
Korisnikov avatar
stefanan
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 17:46
Garaža: Fiat Stilo 1.9 mjet

Post od stefanan »

Ne svidja mu se novi model sta vam tu nije jasno...

Sent from my XT910 using Tapatalk 2
ftj
Reactions:

Post od ftj »

Nisam baš ispratio svaki od postova na 48 strana :)

Al da ti se sviđa stari a novi ne koji je pritom sličan, nešto baš i ne mogu da poverujem.
milosdoktorabs
Banned
Reactions:

Post od milosdoktorabs »

pa?sta onda treba da nadje svemirca po svaku cenu i pretplati ga,Tom svemircu ce jako puno pasti cena upravo zbog novog i aktuelnog modela,Rekao je da mu se svidja beli.Sto ne ode u Car Market kaze sta trazi,veruj mi da ce mu izaci u susret,U krajnjem slucaju registrovace nekog belog za sebe voziti par meseci i prodati ga Stevi.
Napravi se ugovor izmedju njih i Steve,moze auto odmah na Stevu da ga vozi brendiranog,mada da ne duzim ima svakakvih varijanti.
Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:48
Garaža: BMW M340i | Honda CR-V
Kontakt:

Post od Delija »

Novi je slican starom do moga i nazad... :glavomuzid:
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
milosdoktorabs
Banned
Reactions:

Post od milosdoktorabs »

bolji je od starog po pitanju svega i to je sigurno
Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

Previse gledas reklame :kezo:

BTW, neka bude "bolji" po pitanju svega, ali je nazalost i dalje ruzan za medalju.
Life is not measured by the number of breaths you take but by the moments that take your breath away...
Korisnikov avatar
steva_anya
Reactions:
Pridružio se: 13 Jan 2012, 08:29
Garaža: Honda Civic 1.8 Sport 2011

Post od steva_anya »

Svidja mi novi, u beloj boji mi je prelep! Ovo zlatno-zeleni iz Car Marketa mi se ne svidjaju.

Posle ovog iskustva i mogu slobodno reci razocarenja, razmisljam i naginjem novom, tj nekom iz Car Marketa. To je 100% proverena prica.
Zavisno koliko ojacam budzet, i sta se od osme generacije pojavi mogao bi ici na 1.4 u Sport opremi. Meni je 100ks dovoljno, ali je bas-bas prava mera 1.8 sa 140ks.
Za 15500e imam sigurno 1.8 Sport star manje od godinu dana sa nekoliko hiljada km - kao ovaj sada oglaseni iz CM-a https://www.polovniautomobili.com/oglas ... _18_sport/

Ovo su super opcije zato sto je auto u garanciji!

A i kada dodje vreme za zamenu za 4-6 godina, prodavace se kao model iz prethodne generacije, tj ce biti manji gubitak na ceni.

@ milosdrabs : idem uskoro do Car Marketa da vidim 9. gen i da popricamo, da znam kakve su opcije.

aaaaa :ludilo: :ludilo: :kezo: :kezo:
stomatologija na drugaciji nacin: tomorrow tooth
https://www.facebook.com/LegeArtisDrKopanja
milosdoktorabs
Banned
Reactions:

Post od milosdoktorabs »

aj objasni u kom segmentu je 8-ca bolja od aktuelne generacije?Sto se dizajna tice to ne bih raspravljao jer je ukus razlicit i o tome se ne raspravlja.
To bi isto bilo kada ja bi rekao da je Astra H bolja od Astre J.
Stevo ovo su ti opcije:
1.ti se dogovoris za model da ceg otkupiti posle x meseci a najvise je do 6 m i tada se definise km koja ne bude veca od 1000 km/mesecno,oni ga voze
2.ti vozis brendiran auto neko vreme,u obavezi si da im ustupas auto za potrebe promocije tih par meseci,auto je vikendom kod tebe
3.kupis odmah promotivno vozilo.
Moja preporuka ti je da vidis sa Car marketom ali ne bi bilo lose da okrenes Stojanova u NS,oni isto imaju odlicne varijante.Meni su nudili dizela promo Civica a cena je recimo bila za auto star 3 m oko 2000 ispod redovne kataloske.On ustvari prodaje auto tada po nabavnoj ceni tj ceni po kojoj ga dobija.Ako hoces za vikend mogu da odem da pitam.
Poslednja izmena od milosdoktorabs u 05 Feb 2014, 11:49, izmenjeno 1 put ukupno.
Slika
ftj
Reactions:

Post od ftj »

S obzirom da je kupovina polovnog automobila kockanje, dobro si procenio da treba da folduješ :)

@Delija

Ma nisu ni slični :)

Slika

Slika

Slika

Slika
Korisnikov avatar
grujicd
Reactions:
Pridružio se: 16 Jan 2012, 13:32
Garaža: Honda Jazz 1.4 2007 & CR-V 2.0 2012

Post od grujicd »

Ako ostavimo dizajn po strani, i nije preterana razlika između generacija - motori i menjači su isti, sem novog 1.6 dizela, sličnih su dimenzija, gepeka, isto je digitalna tabla, oba imaju magic seats... Glavne razlike su što kažu da devetka ima bolje i udobnije ogibljenje, malo je bolje izolovana i naravno ima moderniju opremu.
milosdoktorabs
Banned
Reactions:

Post od milosdoktorabs »

pa sasvim dovoljno razloga da se bira noviji model a pri tome jos i aktuelni.Doplata bi bila mizerna,Gubitak pri preprodaji bi sutra bio mnogo manji od doplate nego sa 8-om generacijom,ispravite me ako gresim'/
Slika
Korisnikov avatar
Delija
Reactions:
Kontakt:

Post od Delija »

@milosdoktorabse.
Nisam rekao da je stari bolji od novog, vec da je novi u samo par stvari bolji od starog - osim izgleda (koji je "minus" novom - sto spolja, sto unutra), 99% svega ostalog je isto.

Izolacija po meni nije uopste bolja (ja nisam primetio - ni sto se tice voznje vecom brzinom, ni sto se tice voznje po "rupicastom" terenu), vec je malo mekse "podesen" i to je to.

Sto se tice onoga sto je bolje u starom - ja lepse sedim u 8. generaciji jer sediste moze vise da se spusti i mogu da se zavalim onako kako mi odgovara. Osecaj za volanom i u voznji je vrlo vrlo slican. Meni definitivno prija u 9. generaciji to sto je blago meksi - razlika je mala, ali primetna. "Tvrdoca" je ono sto mi najvise smeta kod 8. generacije.

Uostalom, pogledaj i komentare u review-ovima - jedina pozitivna stvar u odnosu na stari je to mekse vesanje, a sve ocene review-ova su manje za novi od starog.

Nije podatak koji znaci - ali stari je u trenutku pojavljivanja kostao ~20-25% vise od novog...

@ftj
Slicni su koliko i Astra H i Astra J :) iliti osnovni oblik je slican i to je to - razlikuju se u gomili vecih i manjih detalja - ne znam ni da li se ti veci mogu uopste nazvati "detaljima". Dovoljno se razlikuju da mi je stari lep, a novi ruzan - znaci da je dovoljno velika razlika :)
Poslednja izmena od Delija u 05 Feb 2014, 12:04, izmenjeno 1 put ukupno.
Odgovori