Pa rekli su mi da te sada nove srednje glave sa patronama mogu da izdrze dosta kilometara i godina, pre nego sto dobiju lufta, tako da i ja kontam da kod mene skripe pedale
Stavicu malo wd40, ako on ne pomogne onda pavloceva mast. Ukoliko i to ne pomogne, onda cu da zaglavim cackalicu.
Moze da bude svasta, pedale, kurble da su se malo odlabavile sa osovine ili sama osovina sa lezajevima ako je stari sistem sa vencima lezajeva ili sa patronom nema razlike. Probaj da srafove koji drze kurble dotegnes, ako to pomogne onda znaci da su se malo olabavile pa ispustaju zvuk. Pedale takodje mogu da prave zvuk, cak ne mora da bude osovina, npr moze da se cuje deo pedale na koji se gazi a koji je usrafljen sa 4 srafa za metalnoi ili plasticno telo pedale, takodje te srafove dotegni.
Ili se prvo upusti u detekciju odakle zvuk dolazi seljačkom metodom zvanom voda. Glupo zvuči al provereno u praksi deluje. Zaliješ sa malo vode npr jednu pedalu pa vpziš i vidiš da li zvuk nestaje ili ne. Računaj da je potrebno malo vremena da voda počne da "radi".
Sutra drugu pedalu, preksutra jednu stranu pogona....